Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğim onaylandı. Evde bakım aylığına dair nasıl bir işlem yapmalıyım?

yasinayva

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba benim emekliliğim yeni onaylandı ilk maaşımı 21.12.2010 da alacağım 647tl olarak eşim bakım parası alıyor emekli maaşını aldıktan sonramı yoksa şimdiden bildirelimmi başka gelirim yok evim kira evde bakım maaşının kesilme olasılığı varmı biz 3 kişiyiz eşim ben ve 7 yaşında oğlumuz teşekkürler...

Hayırlı olsun Yasin :)

İlk maaşı aldıktan sonra en geç 1 ay içinde sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip bu yeni geliri bildirmeniz gerek. Tüm geliriniz toplanacak, hanede yaşayan kişi sayısına bölünecek, kişi başına düşen gelir 363 TL'nin altında kalıyorsa bakım aylığı ödenmeye devam olunacak; 363 TL'yi geçerse, evde bakım aylığı keislecek.

Şurayı iyi incele: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

bu durumda bizimki kesilirmi benim emekli maaşım evde bakım parası toplamı 647+540=1187tl yapıyor

Kesilmez Yasin. Ama sen bildirimde bulunmak zorundasın. Aman bunu ihmal etme.

herkese teşekkürler allah herkese nasip etsin bu gün ilk maaşımı aldım dekontla birlikte sosyal il müdürlüğüne bildirdik

Üst Alt