Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimde süre yok. Raporumun süresi bittiği için iptal edilir mi?

TEMEL7442576

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
DEĞERLİ ARKADAŞLAR KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM bu vergi indirimiyle emeklilik çok karmaşık birşeye benziyor sizden ricam beni bu endişeden kurtarmanız

ben 1.5 sene önce vergi indirimiyle emekli oldum vergi indirimi için hastahaneden aldığım rapor 2 yıl sonra kontrol diyordu rapor ankaraya gönderildi ankara vergi indirimi uygulanmasına yönelik yazıyı iş verenime gönderdi ankaradan gelen yazıda sürekli veya süreli olduğuna dair bir ibare yoktu bende vergi indirim yazısıyla ssk.ya muracat ettim ve emekli oldum.emekli oluyorken ssk bana kontrol veya süreli diye hiçbirşey söylemedi 1.5 yıldır emekli maaşı alıyorum.fakat raporumun günü dolduğundan ücretsiz taşıma kartlarım iptal edildi.yeni rapor almak için hastahaneye gittiğimde rapor oranım %40 altına düşürüldü.bu durumda yeni aldığim rapor ssk.ya bildrilir maaşım iptal olurmu diye endişe duyuyorum.

konu hk.bilgi vermenizi rica ediyorum.

Valla benim şahsi Görüşüm maasiniz kesilmese bile bi SGK ya gidin yillar geçer almaya devam edersiniz bisey olur olay uygun değilse geriye donuk almak için elinden geleni yapar.devletin alacagi olsun yeterki zaten boyle kritik raporlarda emekli olmayan bence iki senede bi tekrar ayni cileyimi cekeceksiniz benim Görüşüm boyle Allah kolaylik versin

Hiç bir sorun çıkmaz. Ne Maliye ne de SGK size kontrol şerhi düşmüş. Yani sizin raporunuzu kontrol etmeleri için hiç bir neden yok. Rahat olun...

Ne zaman ki sizden bir kontrol talep edilir, o zaman sorun çıkar. Ama o zaman da önemli olan şey şu olur: vergi indirimine temel olan sakatlığınız aynen devam ediyor mu, etmiyor mu. Ediyorsa, yine sorun olmaz.

Sanınırım bu vergi indirimiyle ilgili kimse net cevap bilmiyor be soruma bir türlü cevap bulamadım bende vergi indirimiyle emekli oldum vergi indirim üst yazısında yani işyerine yazıda 1 derecede vergi indiriminden yararlanır yazıyor fakat üst yazının ekinde gönderilen hastahane raporlarında kontrol tarihi var.bu durumda benim vergi indirimin sürekli olduğunu düşünüyorum çünki vergi dairesinin yazısında bir süre yoktu vergi indirimiye emki oldum ssk herhangi bir süre ve kontrol söylemedi şimdi yeni rapor alsam düşük gelse emeklilik iptal olurmu yoksa kazanılmış hak devam edermi neticde ssk emekli yapıyorken kontrol tarihi koymaması neticesinde emekli oldum eğer kontrol tarhi söylese idi belki emeki olmayıp çalışmaya devam edecektim

Asıl sorun kimlik kartım için yeni rapor aldım rapor oranı %36 aldığım yeni rapora göre ssk emekliliği kesermi diye korkuyorum.ssk emekli yapıyorken koymadığı süre nedeniyle emekli olmam benim kazanılmış hakkım olmuyormu neticede emeki yapıyorken kontrol tarihi koymadılar buna güvenerek emeki oldum kontrol tarihi olsa idi emeki olmazdım kazanılmış hak geri alınırmı hal hazırda ssk sorgulamamda kontrol tarihi yok yaşlılık aylığı alıyorum.eksik gelen %36 lık raporum için ihtiraz hakkımı kullanayımmı yoksa hiç karıştırmayımmı ne dersiniz veya başka bir hastahaneden yeni rapormu alayım

Yukarıdaki yanıt net değil mi? Anlaşılmayan nedir?

Hiç bir işlem yapma arkadaşım kafana da takma ssk senden ne zaman kontrol ister ise kontrol muayenesini yapmak zorundasın ..

Üst Alt