Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğime 2.5 yıl var. İş değiştirmemin emekliliğime zararı olur mu?

yesilsy

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benimde engelli raporu alma durumum var. Bilgilerim aşağıdaki gibidir.
Engelli emeklisi olmak için 19 yıl şartı var ve dolmasına 2,5 senem var. Benim öğrenmek istediğim engelli emeklilikte son çalıştığım işin süresi çok önemli mi? Yani şuan çalıştığım yerde çalışmak istemiyorum. Başka işe engelli kadrosundan girip devam edip 2,5 sene sonra emekli olmak istiyorum. Sizlerin bu konuda yorumları varsa paylaşmanızı rica ederim.

1979 Doğumluyum.
Sigorta başlangıç Tarihi: 17.02.2001 (Normalde 1996 ama staj olduğu için sayılmıyor.)
Yatan Prim 5280 gün
2000 YILI İLE 2008 ARASI TOPLAM KAZANÇ 62.569 TL
2008 EKİM SONRASI TOPLAM KAZANÇ 338.242 TL
Maaş hesaplamada 1.200 TL gibi bir rakam çıkıyor. Son 8 senedir asgari ücretin 2 katı maaş alıyorum, öncesi asgari ücrettir.

yesilsy

Emekli aylığınızın düzeyini üç şey belirler.

1- Pirim gün sayısı
2- Pirim miktarı (kesinti, başka bir deyişle çalışıyorken aldığınız maaşınız)
3- Sigortalılık süresi

Bu üç unsur ne kadar yüksekse o kadar fazla olur. Ancak maaşınız 3-4 bin TL'nin altında ise, emekliliği hakkettiğiniz halde çalışıyor olmanız aman aman etkilemez.

Hakan bey merhaba,

Cevap için teşekkürler. Anladığım iş değiştirmenin emekli maaşına çok etkisi yok.

yesilsy,
Hayır yok ama 2.5 yıl çalışacak olduğunuz yeni iş yerinizde prim ödemesi asgari ücret üzerinden yatar ise emekli maaşınızı da etkiler düşüşe sebep olur...

ilker ağbi 20 yıldır kamu kurumu işçi emeklliği gelmiş engelli kadroda lakın malum vergi indirmi ortapedik engelliye verilmiyor artık oran düşürülüyor..pirim yuksek maas yuksek ..maas hesaplama programlarında erkenyastan emekli olursam 2,500 gösteriyo..işten ayrılıp baska bi asgari ücretli işten( engelli kadrosunda) 1 yada 2 yıl çalışıp vergi indirimi alırsak belki yasa filan değişirse..ben bu miktarda 2500 civarındamı alırım maası dahamı düşük olur

officer böyle bir durum olmaz diye umuyorum, şuan görüştüğüm bir kaç yer var. engelli raporu almasamda başka işe geçmeyi kafaya koydum, hatta bir tanesi bursa nilüfer'de, ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum. İstanbul beni çok yordu.

@selo_selo07,
Yerinde olsam kamuda işçi statüsünde çalışmaya devam ederim. Normal sağlam birey gibi emekli olurum. Kamuda çalışırken de senin dediğine göre yasa filan değişir ise vergi indirimine müracaat edebilirsin.

Son olarak kamuda işçi statüsünde olmak için neler vermezdim ki!

@yesilsy
Ben umuyorum ama tam net bilgiyi SGK dan al derim 2,5 yıl çok uzun bi süre değil biraz sabır ile biter.

Üst Alt