Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğime 420 gün kaldı. Dışarıdan pirim ödeyerek devam edebilir miyim?

Haylaz adanalı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim emekli olmam için 420 gün var ve hiç bir yerde şuan iş bulamıyorum raporum%88 acaba dışardan yatırma gibi bi imkanim var mı?Birde dışardan kendim yaptırdım diyelim sin 3 ay işe gitsem 4a dan mı emekli olurum 4b den mi emekli olurum?

Haylaz adanalı

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemleri de o statüde olur. Yani, 420 gün isteğe bağlı Bağkur ödediğinizde bu denklem 4a ssk lehine ise, sorun yok demektir.

Hocam şimdi ben bi temizlik şirketin 17 yasında işe başladım en son SSK bana 420 gün var dedi.Dışardan yatirsam emekli oluyor muyum

1800 günde emekli olacak rapor oranın %88

Haylaz adanalı

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız varsa (ve/fakat ilk sigortalı olduğunuz tarihte malul sayılacak işgücü kaybınız yok idiyse), 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsa, malulen emekli olabilirsiniz.

Not: 17 yaşındaki sigortalılığınız emeklilikte başlangıcı sayılmaz. 18 yaşınızı tamamladığınız tarih emeklilik hesabında sigorta başlangıcı. tarihi olur

Üst Alt