Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğime üç yıl var. Hastalıklarımdan dolayı rapor alıp malülen emekli olsam mı?

semrasemih

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar .. kısa bir sorum var fikrinizi öğrenmek istiyorum .. ben bir ssk çalışanıyım emekli olmama 3 yıl ver ve diabetus mellutes,hipertansiyon,bipolar bozukluk,manik depresyon,dipsomani gibi rahatsızlıklarım var baltazar metodundan faydalanarak malülen emeklilik şansımı denesemmi yoksa hiç kalkışmasammı......? yanıtlarsanız sevinirim....

malulen rapor alırsanız hemen emekli olursunuz yani 36 ay fazladan maaş alma söz konusu ama iki maaşı karşılaştırın hangisi yüksek olur bilemem

mehmet-41 arkadaşa cevabı için teşekkür ederim. Benim ilgilendiğim bu baltazar denen sistemle rahatsızlıkların hastalık+hastalık2+hastalık3 = b olup olamıyacağı ve başvurmadan önce bu hastalıkların toplamı kaç puanla etkileyeceği (örneğin diabet 30 puan + bipolar 20 puan + tansiyon 11 puan = 61 puan) müracat yapmadan bunu öğrenmek istedim (arkadaşlarımın telkini , başvuruyu gerçekleştirip sonuç olumsuz olsa dahi iş mahkemesine gitmem yönünde) çook teşekkürler......:confused:

bu arada malülen emekli aylıklarının ,normal emekli aylığından biraz daha yüksek olduğunu öğrendim
(aynı prim günü,yaş,yıl tabi) sebebi de malüllein birçok kesintiden muaf tutulmalarıymış....

3 sene erken emekli olup maaş almak az değil... Olabiliyorsanız, bence şansınızı deneyin. Ama unutmayın, malulen emeklilik için işten ayrılmanız gerek. Mahkeme süresince işsiz kalmak can sıkıcı olabilir, maddi külfet getirebilir.

Saydığınbız diabetus mellutes, hipertansiyon, bipolar bozukluk, manik depresyon, dipsomani için balthazard formülü ile toplamda % 60 ve üzeri rapor verilir diye düşünüyorum.

diabetus mellutes: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-hangi-oranda-rapor-verilir.html#post1045280
hipertansiyon: http://www.engelliler.biz/forum/sag...disfonksiyonu-sakatlik-orani.html#post1056114
bipolar bozukluk ve manik depresyon http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-kac-oraninda-rapor-verilir.html#post1029569
dipsomani: Eğer doğru anladıysam:

E- Psikoaktif Madde Kullanımına Bağlı Ruhsal ve Davranışsal Bozukluklar (duygulanım bozukluğu, bağımlılık sendromu, alkol ve madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk -alkol halusinozisi, alkol paranoyası-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 20
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 35​

sevgili bülent ben sorumun içine alkol ve madde bağımlılığımı yazmamıştım ama sen gidişattan durumu çözmüşsün.Paylaşımını ve yönlendirmelerini inceledim.Bu hesaba göre benim rahatsızlıklarım 100% üzerinde.Salı günü hemen Sgk dan hastaneye sevk isteyip maratona başlıycam.Umarım şu anda çalışıyor olmam problem yaratmaz.Paylaşımın beni haraketlendirdi umarım hastane problem çıkarmaz ve iş mahkemesi boyutuna gelmez.

3 sene erken emekli olup maaş almak az değil... Olabiliyorsanız, bence şansınızı deneyin. Ama unutmayın, malulen emeklilik için işten ayrılmanız gerek. Mahkeme süresince işsiz kalmak can sıkıcı olabilir, maddi külfet getirebilir.

çok teşekkür ediyorum sana ........süreci paylaşıcam.......bu arada beni daha önce tedavi eden hekimlerden de konsültasyon isterlermi acaba..?

Konsültasyon istemezler sanırım. Ama elinizde ne akdar rapor ve epikriz varsa, hepsini yanınıza alın hastaneye giderken. Mutlaka faydası olur...

Bülent bey malülen emeklilikte balthazart formülü yok biliyorum.açıklarmısın

Benimde 35+25+25 ortopedi psikyatri göğüs hast.raporum var.erken emekliliği bekliyorum.yani malülen emekli olabilirmiyim...

İlk çalışmaya başladığında %80 oranında engelli olan biri, 6 yıl çalıştıktan sonra %92 rapor alıp,malülen emekli olabilir mi?
15 yıl sonundaki emekli maaşı ile malül emekli maaşı çok farkeder mi?

Olamaz Musa. % 60'ın altında başlamalı, sonra % 60'ın üstüne çıkmalı...

Tamamda,kas hastalığıda devamlı ilerleyen bir hastalık.Çalışamayacak ,sandalyede oturamayacak duruma gelirsem ne olacak?
10 yıl çalıştın,5 yılın var bize ne,çalış mı diyecekler

Üst Alt