Ufukalp
serkan1976
Elbette ki söyledikleriniz çok mantıklı.
Fakat benim durumum biraz farklı.
Benim emekli maaşım asgari ücret civarında.
40 yaşında biri olarak, fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarımla çalışabileceğim masabaşı bir işte de zaten asgari ücret alabileceğim düşünüldüğünde, tabi ki çalışmayı istemek çok mantıksız gözüküyor.
Kaldı ki aldığım emekli maaşı da evli olmadığım ve kirada oturmadığım için bana yetiyor.
Ancak her engelli emeklisi gibi, günün birinde kontrol muayenesine çağrılmak ve neticesinde maaşı kesilmek ihtimali beni düşündürüyor.
Beni asıl korkutan ise böyle bir şeyin başıma 40-45 değilde 50-55 yaşımda gelmesi.
İşkur sitesinde bulunan birçok ilanda 35 yaş üstüne veya 40 yaş üstüne başvuru engellemesi bulunduğu bir gerçek.
Benim normal emeklilik yaşım 57.
Diyelim ki 55 yaşımda kontrol muayenesiyle emekliliğim kesildi.
Neyse, 2 yıl sabredip beklerim ve normal emekli olurum nasıl olsa diyebilmek, ve 55 yaşında çalışmak zorunda kalmamak için, şimdi 2 yıl daha çalışmak ve sonra tekrar engelli emekliliği için başvurmak, şu an için bana mantıklı gelen bir çözüm gibi gözüküyor.
Çünkü normal emeklilliği hakedebilmem için 2 yıl prim eksiğim bulunuyor.
Bu eksik olan 2 yılı çalışmadan kendim dışardan ödesem olur mu diye SGK ya gidip sordum fakat, o zaman normal emeklilik yaşımın 60 a yükseleceğini söylediler.
İşyeri sahibi birkaç arkadaşım ise, beni asgari ücretten sigortalı gösterin ben size işe gelmeden sigorta prim tutarını ödesem olur mu şeklinde ki teklifimi, yakalanıp çok yüklü tutarda ceza yeriz diyerek kibarca reddediyor.
Tüm bu sebeplerden ötürü benimde aklıma, ihtiyacım olmasa da 2 yıl dişimi sıkıp çalışmaktan başka bir çözüm gelmiyor.
Zaten bu yüzden sizlerin değerli fikirlerine başvuruyorum.
Biraz fazla uzattım kusura bakmayın.
Görüşlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler.
iyi akşamlar...