Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimin dolmasına iki ay kala isteğe bağlı prime geçebilir miyim?

mesru1974

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhabalar, benim emekliliğimin dolmasına 2 ay kaldı günlerim eksik olup isteğe bağlı sigorta yatırabilir miyim

arkadaşım
11.10.1993 ssk girişim ve 3124+540 askerlik borçlanması ile toplam 3664 günüm mevcuttur. Vergi indirim belgem olup 3 derece de ama şu an işte çalışmıyorum geri kalan günlerimi isteye bağlı sigorta yatırabilir miyim

sevgili arkadaşlar teşekürler

11.10.1993 işe giriş tarihine göre 16 YIL sigortalılık süresi (11.10.2009 ), Prim günü için hesapladığından daha fazla bekleyeceksin. Yani 3760 prim gününü tamamladığın tarihte emekli olursun.Şu tabloyu inceleyebilirsin.

fakat isteğe balı sigorta bağkur olarak geçmiyor mu

96 günüm eksik olduğunu söylediler bunu isteğe bağlı sigorta olarak yatırabilir miyim

Çok haklısın.Düzeltelim.Son kanunla İsteğe bağlı ssk lı olma durumu kaldırılarak isteğe bağlı bağkur statüsüne geçirildi. Yani bağkur statüsünde emekli olma tehlikesi yaşayabilirsin.Buda 3,5 yıl fazladan prim ödemek demektir.Yalnız şöyle bir husus var.Hem isteğe bağlı sigortalı olup bir ay içinde ssk günün fazla olmak kaydıyla 16 gün ssk 14 gün isteğe bağlı bağkurlu olup, prim gününü kısa zamanda biterebilirsin.Ama uğraşmak istemiyorsan bir işyerinde primlerini kendin ödeyerek sigortalı olmayı seçebilirsin.

sizin durumunuza benzer,hatta daha uzun süreli ödeyerek (yeni uygulama sonrası)ssk'dan emekli olmuş insanlar var çevremde.tam gün olarak bilemiyorum,ancak kısa süre emekliliğine kalmış olanlar,primlerini ödeyerek bağkur statüsünde değilde ssk lı olarak emekli olabilmektedirler..burada kriter olarak konulan bir gün sayısı var sanıyorum..
bunu öğrenmenin en iyi yolu,bağlı bulunduğunuz,sigorta müdürlüğüdür.

mrb

3,5 yıldan az sayıda isteğe bağlı prim öderseniz bağkura geçmezsiniz, ssk şartlarına göre emekli olursunuz

İsteğe bağlı prim ödeyerek primlerinizi tamalayabilirsiniz. Emekliliğin hangi kurumdan gerçekleşeceği en son prim yatırılan kurumla değil, çalışma yaşamınızın son 7 yıl içinde en çok hangi kuruma prim yatırıldığı ile ilgili. Yani son 2520 günlük primin 1261'i nereye ise, oradan emekli olacaksınız.
Yani siz zaten ssk'lı çalışan olarak emekli olacaksınız...

Üst Alt