Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimin hangi statüde gerçekleşeceğine dair karmaşıklık..?

ali_bozkurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3900 gün bağkur 1274 gün ssk
yüzde 57 vergi indirim raporum var

2003 8 ci ayında esnaf bağkuru oldum
2013 1 ci ayında ssk ya geçtim 31.01.2017 ye kadar 1274 gün ssk prim oldu
fakat bu arada iş değişikliği olduğu günlerde 4 ay 2014 te bağkur primi işlemiş haberim olmadan ben 2013 te bağkura terk dilekçesi vermiştim ancak vergi mükellefi olduğum için ssk iş çıkışlarında bağkur otomatik işlemiş
ssk ya dilekçe verdim emeklilik için memurlara soruyorum bilmiyoruz diyolar

bilen varsa lütfen yazsın

Bağkura terk dilekçesi vermişsin ama esnaflığa terk vermediğinden devam eder.Hatta ceza bile söz konusudur.Sen en kısa zamanda emekli ol tekrar işine devam etmeni tavsiye ederim

Şimdi burda karışık bir durum var. Maliyeden ve esnaf sanatkarlar odasından iş terki yaparsın, bağkurdan yapmazsın, bağkurun haksız olarak borçlandırır bunu anlarım;

Ama maliyeden iş terki vermeden, yani işyerinizi resmi olarak kapatmadan bağkuru nasıl kapattınız. Öyle birşey olsa kimse bağkura borçlanmaz. HErkes işyeri çalışır durumdayken bağkurunu kapattırır.

Eğer diyorsanız, ben iş terki yaptım maliyeden ama bağkur kapatmamış; burda korkulacak bir şey yok. Aynı sorun bende de oldu. Bağkura kapatma dilekçesi vermeyi unuttum, ama işyerimi resmi olarak kapattım. 14 ay bağkurdan borç birikti. SGKya gittim durumu bildirdim sistemden maliye iş terkimi buldular ve o tarihten sonraki 14 ayı faizleriyle birlikte sildiler.

öncelikler cevap verdiğiniz için teşekkürler esnaflığa terk vermeme gerek yoktuki 2011 de çıkan yasa ile esnaf ve işyeri sahipleride ssk lı bir işte çalışabiliyordu burdaki hata tamamen bağkurun bu 2 yıl önceki prim borcu şimdiye kadar bağkur borcu olarak hiç görünmedi

ali_bozkurt

Anladığım kadarıyla son 2520'nin 1261'i ssk'dan olmuyor bu bağkur primleri yüzünden. Böyle ise, yapılabilecek bir şey yok maalesef. ssk fazla oluncaya dek ssp primi ile sigortalı olmanızdan başka bir yol yok.

ali_bozkurt Size tavsiyem bulunduğunuz ildeki SGK kurumuna gidin. Mevcut bilgilerinizle oradaki memurdan bilgi edinin. O dönemdeki ilgili kanun çerçevesinde görüş alışverişinde bulunun. Dediğim gibi eğer kanunsuz bir borçlanma sözkonusu ise emin olun silerler.

merhaba Bülent bey şu an net son 4 yılda 1274 gün ssk primi var anca 2015 ilk 4 ay iş çıkışı nedeniyle benimde vergi mükellefi olduğumdan otomatik bağkur devreye girmiş zaten benim o 4 aya ihtiyacım yok bağkur olarak sadece son 3.5 yıl şartını bozmasın yetrli

merhaba kürşat bey dün borcu ödedim dosya yeniden ssk ya gönderildi bakalım ne olcak teşekkürler

Üst Alt