Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğin reddedildiği raporla engelli maaşına başvurabilir miyim?

canveli1

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
Merhabalar malulen emeklilik sonucum açıklandı. Ret geldi. Hastalıklarımdan kaç puan aldığım hastaneden ve sgk'dan söylenmedi. Hastalıklarımdan aldığım puanı nereden öğrenebilirim? Ayrıca malulen emeklilik için ben yeni heyete girdim madem emekli olamıyorum engelli maaşı alayım diyorum. Engelli maaşı alabilmek için tekrar heyete girmeme gerek var mı? Yoksa yeni malulen emeklilik için heyete girdim ya o heyet raporunu hastaneden isteyip sgk'ya engelli maaşı için mi başvuru yapacağım?

Ben de sizin gibi Maluliyet ve özür oranımı merak etmiştim. O yüzden Sgk Ankaraya dilekçe yazdım gönderdim bekliyom

malulen emeklilik için en az %60 engellilik raporun, en az 10 yıl sigortalı olarak çalışmış olman, en az 1800 gün prim ödemesi yapılmış olması lazım. önce engellilik raporu için herhangi bir hastanenin sağlık kuruluna başvur.

@mojojojo, Hocam siz konu başlığını ve benim yazdığımı okuduğunuza emin misiniz? Ben nasıl malulen emekli olurum ve malulen emeklilik şartlarını sormadım ki? Yanlış yere yazdınız sanırım.

Bile biri yazarsa çok sevinirim.

@canveli1,

Engelli maaşı alabilmeniz için,Engelli sağlık kurulu raporunuzun olması gerek,
Önce engelli sağlık kurulu raporunu al,prim gün sayın tutuyor ve tek hastalıktan alacağın oran %50 üstü seviyesindeyse engelli emeklilik başvurusu yapın,
Şayet onada ret gelirse elinizdeki raporla engelli 2022 maaşı için,
bağlı bulunduğun sosyal yardım vakfına başvurursun.

@Mehmet005, Hocam prim gün sayısı tutuyor ve ben zaten malulen emeklilik başvurusu yaptım. Ret geldi o aşamaları geçtim. Bana hastalıklarımdan kaçar puan aldığımı söylemediler. Hastalıklarımdan kaçar puan aldığımı nereden öğrenebilirim? Hastanede söylemiyor sgk'da. Ayrıca malulen emeklilik için yeni heyete girdim. Yeni girdiğim heyet raporu ile engelli aylığı alabilir miyim? Yoksa engelli aylığı alabilmek için tekrar heyete mi girmem gerekir? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

@canveli1,

Kardeşim malulen emeklilik başvuru sonucunda sana oran verilmez.
Ve böyle bi oranı hiç biryerde bulamazsın.
Ancak,
Hastalıklarından oran alabilmen için engelli sağlık kurulu raporu alman şart.
Malulende aldığın raporu unut.
Engelli maaşı alabilmen için engelli sağlık kurulu raporu alman şart.

hocam yangından mal kaçırır gibi aceleyle yazmışsın anlamamam normal bir şey ve sana doğru şeyi söyledim önce gideceksin sağlık kuruluna engelli raporu için başvuracaksın. google'da hiç mi aratmadın.

@Mehmet005, Hocam malulen emeklilik için muayene olduğumda Dahiliye tip 2 diyabete 20 puan obeziteye 20 puan verdiğini söyledi ancak psikiyatri ve nöroloji söylemedi. Yani söyleyen söylüyor. Anladım engelli maaşı alabilmek için mecbur tekrar rapor çıkaracağız yani. Teşekkür ederim.

@Mehmet005, tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

@mojojojo, Konuyu gayet detaylı yazdım. Aceleyle birşey yazmadım. Ayrıca herkes anlamış bir siz anlamamışsınız. Neyse iyi günler dilerim.

Üst Alt