Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Diyelim ki 29 Mayıs'ta müracaat ettiniz, o zaman 1 Haziran'dan itibaren emekli aylığınız çalışmaya başlar. Fakat 29 değil de 11'inde müracaat ettiniz, yine 1 Haziran'dır esas alınan tarih.
mimihlya . hozgul
Emekli aylığı bağlanması iki ayrı tarihte gerçekleşir.
Özel sektörde, başvuru tarihini izleyen ayın 1.günü.
Kamu sektöründe ise başvuru tarihinden sonra ayın ilk gelen 15.günü.
hozgul
Yukarıdaki mesajda özel ya da kamu şeklinde herhangi bir bilgi olmadığı için yazma gereği duydum.
Forumda kamu işçisine bile Aylık bağlanma tarihi olarak ayın 1'inin verildiğini bir kaç yerde gördüm.
Amacım, bu şekilde yerleşik bir kanı oluşmaması.
Ayrıca:
"4857 ye tabi diye hatırlıyorum" demişsiniz.
4857 iş kanunudur.
Kanunun 4.maddesinde sayılan istisnalar hariç tüm işçiler kamu, özel fark etmeksizin bu kanuna tabidir.
Yani 4857 ye tabi olup emekli aylığı ayın 15 inde bağlanacak olan işçiler de vardır.
Ufukalp
Bugün itibariyle SGK ya muracaatta bulundum. Bana bir takip numarasi verdiler. Doldurdugum formda banka tercihi vardi. Bundan sonra bu nodan mi takip edicem acaba islemlerimi. Bide bu bayram ikramiyesi benide kapsarmi? hozgul
Ben dogum iznindeyken gorev yeri degisikligi nedeniyle zor duruma dusmustum. Beni dogru hatirliyorsunuz. Gorev yeri degisikligini kabul etmeyip hakli fesih hakkim vardi. Ama ben sureci uzatmamak icin 3600 den tazminatimi alip cikmistim. Bu surectede vergi indirim talebinde bulunmustum
SGk da emeklilik başvurusundan sonra ilk maaş yaklaşık olarak sonraki ay yatıyor, ama bende 7 Ocak 2019 da başvurdum ve ocak için 23 gün olarak ilk maaşım şubat ayıyla birlikte şubatta yattı. İşyerimden çıkış 3 ocak 2019 du. Diğer denilen tarihleri çok anlamadım. Sizinde bayramdan önce başvuru olursa ikramiyeyi de alırsınız.
OturanBoğa
Ben 8 mayista sgk ya muracaat ettim. 10 mayista e devlete 4a emeklilik kaydi dustu. Ama herhangi bir odemetutari gorunmuyor. Tahsis son no 8. Haziranin 22 sinde alicam ilk maasimi. Mayis icin odeme yapilmayacakmi.
Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabilecek. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019’da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak. Henüz aylık almaya başlamayan fakat SGK’ya dilekçesini 31 Mayıs itibarıyla vermiş olanlar da ikramiye alabilecek.
SATOVV
7 Ocakta başvurup da Ocak ayından 23 günlük maaş almak mümkün değil. mimihlya
Emekli aylığınız 1 Haziran itibariyle başlayacak olduğundan Mayıs ayı için herhangi bir ödeme almayacaksınız.
8 gün ile bir aylığı kaçırmışsınız, şayet başvurunuzu 30 Nisan'da yapmış olsaydınız emekli aylığınız 1 Mayıs itibariyle başlayacaktı.
Eserin79mimihlya Mayıs ayı başında başvurmuş ve emekli aylığı 1 Haziraz itibarıyla bağlanacak.
İkramiye 1 Hazirazdan sonra verilirse alır, yoksa devletin insafına kalmış.
Ufukalp aylık yatışlarını ve sgk ya başvuru tarihimi alt kısma ekliyorum. 7 dedim kusura bakma 5'inde yapmışım başvuruyu ama göreceksin bunda da 25 gün olduğunu ocak içinde yatan rakamın. ufak terek farklar malum hastane vs lerden kaynaklı.
@SATOVV
Bu tablodan o hesabı çıkarmayın, Şubat ödemesinin neden fazla olduğunu ben size açıklayayım.
Başvurunuz 5 Ocak, emekli aylığı başlangıcınız 1 Şubat ve maaş gününüz 22.
Emekli aylıkları peşin ödenir.
O rakamın içinde Şubat 1 ile 22 Şubat arasındaki 21 günlük birikmiş ile 22 Şubat - 22 Mart tam maaşı bulunmaktadır.
E-devletten aylık başlangıç tarihine bakarsanız 01.02.2019 olduğunu göreceksiniz.
teşekkürler Ufukalp, ama yanlış biliyormuşum demek. orada 22 sinde görünüyor ama garantide ki bir güzellik önceki gün yatıyor. 23'ünde örneğin bu ay yattığında o maaş mayıs ayına ait 30 günlük maaş değil midir? özel ile devleti karşılaştırmak belki yanlış ama özeldeyken hep öyle olduğundan yanlış hesap yapmışım o zaman.
Benim vergi indiririm 8 mayista e tebligat ile geldi ve ben hemen sgk ya muracaat ettim. 1 haziran itibariyle maasim baglanacaksa ohalde 22 haziranda 22 gunluk, 22 haziran-22 temmuzda ise 30 gunluk bir tam maas hakedecegim ohalde. Ikramiye icinse nasip diyelim artik
Bilgiler icin tesekkur ederim.
Merhabalar formda gördüm emekli maaşı peşin ödenir diye kafam karıştı...
İşçiyim. ben 3 şubatta emeklilik verdim ve aylığın yatacagı tarih 26 sı şubat 26 da olaki maaş yatarsa 23 günlük mü alacagım yoksa 53 günlük mü beni bilgilendirirmisiniz rica etsem şimdiden cok teşekkürler
3 Şubat'ta emeklilik başvurusu yaptıysanız maaşınız 1 Mart itibarı ile birikmeye başlar. İlk maaşı aldığınızda 1 Mart itibarı ile biriken maaşınızı alırsınız. Ama "23 günlük" vb. maaşlar yoktur. Maaşlar tüm/aylıktır.