Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik başvuru işlemleri ve takip edebileceğim bir e-devlet sitesi var mı?
ilk olarak postaneden şifre almanız gerekli ve şu linkten girmenin gerekli... https://www.turkiye.gov.tr/
4/a emekli aylık bilgisine tıklayarak öğrene bilirsiniz.
4a emekli aylik bilgisi bölümüne bakiyorum herhangi bir bilgi gözükmüyor.benim verdiğim dilekçe on kontrol gibi birseydi sanirim emekliliği hakedip hak etmediğine bakacaklar olumlu veya olumsuz ogrenebilecegim bir yer varmi ogrenebilirsem ekpss girmeyi dusunmuyorum
Merhabalar darisi bütün arkadaşların basina benim sorum bugün itibariyle SGK nin yapilan incelemeler doğrultusunda emekli olabilecegime dair yazi geldi suan calisiyorum is yerine nasil bir dilekce vermem lazim tazminatimi alip emeklilik icin basvuru yapiyim ve emeklilik icin istenen belgelerle alakali birsey yazmiyor evrakta bunlar nelerdir.birde bu emeklilikte kontrollü emeklilik diye birşey varmis emekli olunca çile devam ediyormuş bu hangi aşamada belli oluyor bilgilendirirseniz çokmutlu olurum Allah herkesin hakkında hayirli olani nasip etsin
öncelikle hayırlı olsun kardeşim.. öncelik vergi indirimi raporun olacak. 1)sonra iş yerinde çalıştığına dair dilekçe. [FONT=Verdana]2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi [/FONT] [FONT=Verdana]3) 1 Adet Fotoğraf [/FONT] [FONT=Verdana]4) Rapor Aslı (varsa)[/FONT] [FONT=Verdana]5) Bakmakla yükümlü olduğu kişilerin Sağlık Karnesi Fotokopisi[/FONT]
Merhabalar emeklilik için SGK ya yazdigim dilekçe için olabilirsiniz yazisi elime ulasti simdi nazil bir yol izlemem gerekiyor.tazminatimi alabilmek için is yerine nazil bir istifa dilekçesi yazmaliyim.gelen evrakta istenen belgelerden bahsedilmemiş nelerdir acaba bilen arkadaşlardan yardim bekliyorum iyi günler
Ankara dan size gelen vergi indirim yazısının bir fotokopisi- işyerinizden çıkış evrağınız ve nüfus cüzdanınız ile bağlı olduğunuz sgk müd başvurunuzu yapın işlemler 10 dk sürüyor.İstifanızdada şöyle bir cümle yer alsın, işyerimden emeklilik nedeni ile istifamın kabulünü tüm haklarımın ihbar ve tazminatımın tarafıma ödenmesini talep ediyorum ...
sürekli aynı ilde gösterildi iseniz sgk işlemleriniz 20-30 gün içinde sonuçlanıyor ..
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu müracaatınızı yaptıktan bir kaç gün sonra bu siteden evraklarınızı takip edebilirsiniz ..
e-devletten de takip edebilirsiniz tahsis numaranız orada çıktığı zaman işlemleriniz sona ermiş emekliliğiniz gerçekleşmiş demektir...
Gül hanim çok tesekkur ediyorum bilgilendirdiginiz için malum konu konuyu aciyor aklima takilan bir sorum daha olacak kontrollü emeklilik diye bir olay varmis hangi aşamada belli oluyor bana gelen evrakta boyle bir şeyden bahsedilmiyor.tekrar calismak istersem ne zaman calisabilirim malum hayat sartlari emeklilik hakkini elde ettiğim için engelli olarak devlet isine girsem calisabildigim kadar calissam sonra istediğim zaman emekli olabilir miyim normalde calismak istemiyorum ama otistik bir çocuğum var ona daha iyi bir yasam sunabilmek için istiyorum
bazı raporlar süreli oluyor bu tür durumlarda kontrol süreli oluyor sizin raporunuz da bu tür bir ibare yoksa ki sandığım kadarı ile yok sizin böyle bir sorunuz yok yani raporunuz sürekli demektir bu ... Emeklilik gününüz doldu ise beklemeyin emeklinizi olun size bir artısı yok beklemenin emeklilikten sonra devlet kurumunda çalışamazsınız ama şuan ki işyerinizde emeklilik dilekçeniz onaylandıktan sonra tekrar girişiniz yapılır sizin için işyeri ek destek pirimi öder çalışmaya devam edersiniz ...
Calistigim şirket tekrar calistirirmi bilmiyorum benim devlet dairesinden kastim emeklilik sürecinden önce ekpss bbaşvuru yapmistim calisabildigim kadarıyla devlet işinde calisirim daha sonra bu hakki elde ettiğim için emekli olurum diye düşünüyordum kendince prosedürü bilmiyorum birde benim ssk primim 1600 TL yatiyor maaş ne kadar baglanir acaba
Bir de sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğinize dair yazı almayı ihmal etmeyin. Ancak o yazı sayesinde işten ayrılırken kıdem tazminatınızı alırsınız. Aksi halde istifanız kıdem tazminatınızın yanmasına neden olur.
Vergi indirim hakkı ekde etmek emeklilik için de baki bir hakka sahip olmanız demek. Ama memur olursanız, o zaman işler değilir! O zaman vergi indiriminiz size emeklilik getiröez... Emeklili zamanı geldiğinde yeniden rapor almanız şart olur
kardes yuzde kac raporunuz var bilmiyorum ama yuzde 60 ve uzeri olanlar calisitken vergi dairesinden emeklilik icin dilekce alin bas vurun sonra gelen dilekcenin 1 nushasi muhasebecinize 1 nushasi sizde kalacak yuzde 64 60 uzeri olanlar 3920 40 gun pirim varsa eger enegllik raporunuzda suresizse sskya gidip vergi indiriminden emekli olmak istiyotum diyorsunuz engelli raporunu daha onceden almissaniz yeniden rapor almaya gerek yokdur ve vergi indirim kagidinida verip emeklili izi baslatiolar sizde birikmis para olarak tahminen 2100 ile 3000 civarina kadar para verirler tc kimlinize yatar vermis oldu uz bankaya 1 ay icindede eve kagit gelir emeklili hakketinize dair orda yazar 4a uzerinden emekli oldunuza dair ekpssy girebilirsin emekli olmadan once lakin emekli oldukdan sonra ekpssye girip tanirsan kuruma ozman emekli maasin kesilir ozelde calisirsen emekli maasin kesilmez 2000 yilindan once sskli olanlar 4600 kusur 2000 ve uzeri ssk baslangici olup emekli olanlar 3.500le emekli maasi baglanior bilginize