Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvuru prosedürü nasıldır?

Emremmm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
14.11.2003 girşliyim vergi indirim var 2004 de alınmış 3.derece 14.11.2023 sigorta yılım doluyor 6573 prim günüm var sgk ya gittigimde benden ne tür belgeler isticek sgk calışanı sadece vergi indirim belgesi yerterli dedi rapora gerek yok dedi sizlerin deneyimlerini alabilirmiyim

Emremmm

Evet, vergi indirim yazısı yeterli olur diye biliyorum ben de. Orada matbu evrak var zaten, doldurup vereceksiniz...

2004 de alınan vergi indirim belgesi var 3.derce şuanki işlemlerde sgk da gecerli olurmu bu belge ilaki evis e kayıtlı olmasımı lazım mı vergi indirim belgesi süresiz emekli başvurusunda sadece vergi indirim belgesi yeterlimidir

Emremmm

YAzı yeterli. Zaten onlar kurumlar arası yazışır ve teyitleşir.

02.01.2024 başvurdum halen emekli olmadım bir arpa boyu yol alamadım tahsis nurması da vermediler işşe de başlaymadım cıkmazlardayım

@Emremmm,

Normal, sene başı olunca işler 1-2 hafta uzar. Bence bugün yarın başlanmış olur emekli maaşınız. turkiye.gov.tr'de bir gelişme yok mu?

@OturanBoğa, abi emeklilik süreci devam ediyor verigiden yararlandıgına dair kurumlar arası teyit etmek 1 ay yakın buldu dys ye baktıgım da acıklamda TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT yazıyor daha yolun başındayız galiba

@Emremmm,
Hocam kolay gelsin sizden yeni rapor istemediler mi? raporunuz baya eskiymiş. vergi indirimi varsa iyi tabi.

Emekli olamadım yazmışsınız bir de şu an işe gitmeye devam ediyorsunuz değil mi?

@shure, yok rapor istemdi zaten sgk vergi dairesinden herşeyi istiyor onlar kendi arasında anlaşıyorlar sadece vergi indirimi eski oldugu için vergi dairesinden teyit istiyor vergi indirimden yararlanoyormu diye oda uzun sürdü sgk ya gelmesi ama halen emekli maaşşı bağlanmadı

Yeni alınmış vergi indirmi olsaydı vergi daresi sgk sadece kodla işlerini haletceklerdi evet işşe devam ediyorum maaş bağlanması uzun sürüyor ondan

@Emremmm,
Sgk hiç bir zaman vergi dairesinden teyit istemez. Vergi dairesinden almış olduğunuz vergi indirimi zaten sicilinize işlenmiş olur ve sgk bunu net olarak görür.
28.01.2022 de vergi indirimim onayladığına dair sms gelmişti bana. Sonra ankara vergi dairesini arayarak son durumunu öğrendim ve işyerine gelmesini beklemenize gerek yok bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek kaşeli imzali şekilde teslim alabilirsiniz dediler.

Bende hemen gidip bağlı olduğum vergi dairesinden kaşeli imzali şekilde teslim aldım. Sonra sgk ya giderek emekli servis bölümüne vergi indirim belgesini teslim ettim. 15 dk sonra emekli servisi dilekçenizi verebilirsiniz onaylandı tamam dedi. Hemen dilekçemi doldurarak teslim ettim. Aradan 3 saat geçtikten sonra e-devlet sisteminde tahsis no gözükmeye başladı. 31.01.2022 yani 3 gün sonra emekli oldum. 03.02.2022 şubat ayında da birikmiş emekli maaş ödemesi yapıldı. Normal maaşımı da 26 şubat tarihinde aldım.

İyi de bende öyle olmadı benim vergi indirim 2004 yılında alındıgı için anlattıgım gibi sgk sordugumda biz vergi dairesine yazı yolladık cevabını bekliyoz dedi bize dediki siz yazıyı size verelim bizde fotosunu cekdik vergi dairesine gösterdik yazıyı cabuk yolasın diye onalarda tamam sorun yok yollucaz dedi aradan 2 hafta gecti sadece TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT acıklamada bu yazıyor anlıyon mu beni durum bu

@Emremmm,
Sen ankara vergi dairesini arayarak hiç sormadın demekki sgk sizden onay bekliyor neden bekliyoruz hala diye sormadın mı???
2004 yılında almış olduğunuz vergi indirim neden sicilime girişi olmadı diye sormadın mı?

yakında emekli olurum da zaten işlemese 20 yıl boyunca vergi indirimden yararlanmazdım ama 20yıl boyunca yararlanıyorum sorun yok bence

Sgk ın bahenesi çok yoğun olmasımıymış unkapanı sgk ın

@Emremmm,
Yani anlatmak istediğim bu sgk hiç bir zaman vergi indirimi için vergi dairesinden onay bekliyorum demez diyemez.

En sonunda tahsis numaram cıkmış :) şimdi maaş bağlanmasını bekliyom

Merhaba,

ben 1 aydır emeklilik dilekçesi verdim tahsis numarası verdiler.1 Aydır Evrak takip dosyasında vergi indirim emeklilik başvurusu gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor . emeklilik bağlanma işlemleri uzun mu sürüyor ?

E devlet emekli bölümüne bak dys de hepsi gözükmez ben e devlet baktım tahsis numarasını orda gördüm birimiş emekli maaş ıda orda gözkür

@Emremmm,
e devlette emekli bölümünden kastınız nedir ? e devlette ki emekli bölümünün tam adını yazabilir misiniz ?

ben e devlete baktım sisteme kayıtlı 4 emekli bilgisi bulunmuyor yazıyor.1 aydır vergi indiriminden emeklilik başvurusu gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor. Bu işlem çok mu uzun sürecek ?

@clark50, e devlet gir orda 4a emeklilik yaz zaten emekli olduysan bilgikerin cıkar 4a emeklilik kaydına bak derim

Merhaba Bülent Bey,

ben 1.5 ay önce emeklilik dilekçesi verdim sgk ya .SGK bana Tahsis numarası verdi. Fakat 1.5 aydır evrak takip bölümünde vergi indiriminden emeklilik başvurusu gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor.İşlemler bu kadar uzun mu sürüyor ?

normal evet. Ama bugün-yarın e-devlet sitesinde maaş bilgisi görünmeli.

@Emremmm,

merhaba. Ne yazık ki vergi indiriminden emeklilik başvurusu gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor.E devlette emekli ödeme bilgileri hiçbir şey yazmıyor

1.5 aydır aynı şekilde duruyor Bülent Bey. Ne kadar daha beklerim aylık bilgilerimin sistemde gözükmesini ?

Kamu personeliyim,2004 girişliyim ve yüzde 53 engelliyim. Vergi indiriminden yararlanıyorum. Emekli olmak işlemleri talebi kurum oluruyla mı oluyor, bana çalışır veya geri görev olurunu kendileri inisiyatifinde olduğuyla ilgili bilgi veriyorlar.

Merhaba Bülent Bey,

1.5 aydır vergi indirim emeklilik başvurusu gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor. Emeklilik dilekçesi verirken bana kağıtta 8 10 rakamlı kağıt verdiler. Hiç bir hareket yok.Forumlarda bakıyorum genelde 1 haftada 1 ayda tahsis bilgileri belli olan var.Benim işlem bu kadar uzun mu sürecek 4 5 ay gibi veya daha uzun mu sürecek ?

Sgk günlük ödmelere bak yada e devletden bak 4a emekli bilgisine orda hareketlik varsa işlem tamam ben öyle baktım:)

Arkadaşlar raporumu ve vergi indirimi kağıdını aldım. Gün, yıl her şey dolu. Sonraki aşamalar nedir emeklilik için? SGK’ya gidip nereye vereceğim bunları ben?

@deasn12 merhaba, sizin iş çok kolay hallolmuş. Ben de vergi indirim yazısı bekliyorum, 2 haftaya çıkacak herhalde. Sormak istediğim, vergi indirim yazısı sonrasında SGK ya ne zaman başvuruluyor ? İşyerinin çıkış yapması gerekmiyor mu? Bu aşamanın ne zaman halledilmesi gerek?

@Hkmp_ICD,
Vergi indirim belgesini aldıktan sonra sgk giderek sorgulama yaptırın ve işyerinize teslim edin. Sorgulama sonrası işyerinizden çıkış işlemini yaptırarak 1 gün sonra emekli dilekçenizi verebilirsiniz.

Üst Alt