Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum hangi aşamada..?

@Mehmet005, SGK ya gittik sevk evragi aldık sadece kulak boğazdan detaylı odyo testleri başka bir kaç daha istemiş durum bildirir raporu formatında olacakmis

@mehmet-41,
Hastane gönderir Reis geçmiş olsun kolay gelsin tez zamanda emeklilik nasip olsun prim keserken alırken ses yok hakkını isteyince uğraş dur

Merhaba,
Ben 31.01.2025 de yeni yasaya göre engelli raporumu ve emeklilik başvuru formunu sgk kadıköy müdürlüğüne verdim.07.02.2025 de BSK DOSYA GÖNDERİMİ açıklaması vardı.Bugün baktığımda ise gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyordu ve açıklama kısmında da t.c numaram vardı.Bu ne demek oluyor bilen varmı acaba.Tşk.

@mehmet-41, siz daha önce son 6 aylık raporla başvurmuştunuz degilmi ablanız icin 15 ocaktan sonra sevk ile gitmiş olsaydiniz bu kadar uzamaz di

Onun ilgili değil duymadığı için denge kaybı var mı yokmu kulak implantina uygun mu degilmi ona bakacaklar

Arkadaşlar bilen varsa cevap vereblir mi? Maluliyet için ilk sigortalı olmadan önce SGK nasıl tespit eder ilk sigorta girişi öncesinde engelli raporu var mı yok mu diye mi bakıyor?

Son düzenleme:
Kendisi sevk ediyor SGK nin son aldığın rapor geçerli kardeşim önceki aldığın raporlar 10 ay geçerli raporun süreğen ise sevk te etmeyebilir

@mehmet-41, dogustan olan birisinin kulak implant uygun olma zamanı geçmiş olmuyor mu normalde belli bir süresi var bazen is kazasi yaşamış birisi icin implant olabiliyor sonradan veya genel olarak implant kimlere yapılır diye bir konu var dogustan İsitme engelli birisi implant olma ihtimali zayıf insaallah hayırlı sonuç cikar

@Manemm, haklısın SGK bu işte işi yokuşa koşuyor ayrıca kişide 59 yasinda

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/03/2025 1:52 PM

@OturanBoğa merhaba ,
dys sisteminde son durum bu şekilde görünmekte ne anlama geliyor?

merhaba ,
vergi indiriminden yararlanılarak emeklilik için basvurumu yaptım fakat heyetteki göz doktorunun oran vermemesinden dolayı %40'lık baraj oranı alamadım akabinde itiraz ettim ve baska hastaneye yeniden saglık kuruluna sevk edildim 14.01.2025 tarihinde %44 oran alarak emeklilik basvuru hakkımı aldım.
15 ocak 2025 tarihinde vergi indiriminden emeklilik hakkı kaldırıldı.SGK iş gücü kaybından emeklilik dilekçesi doldurmamı son 6 ay içinde alınmış raporum olduğu için bu raporumun ile emekliliğimin değerlendirmeye alınacağı bildirildi.
13.02.2025 tarihinde dilekçemi verdim bugün İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ tarafından raporumun kabul edilmediğini sgk'yı aradğımda öğrendim itiraz edebileceğimizi ANKARA SAĞLIK BAK. Tarafından değerlendirmesi tekrar yapılabileceğini söylediler .
bu itiraz dilekçemide verdiğimde kabul edilme durumu varmıdır bilgi verebilirmisiniz?

@H.U,
İtirazınız rapor ile ala

Ret sebebi rapor ile alâkalı ise itirazınız kabul edilir ve dosya Ankara sağlık yüksek kuruluna gönderilerek yeniden değerlendirilir.

Dosyan şuan sağlık kurulunda sırasını bekliyor.

@gost
Aynı durumu bende yaşıyorum.yuksek sağlık kuruluna itiraz dilekçemi verdim.dosyam şuanda emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü yüksek sağlık kurulu özet servisi 1 de.ne demek olduğunu bilen var mı.sizin durumunuz ne oldu emekli olabildiniz mi acaba

@Mehmet005,
Merhaba.benim raporum SGK bölge sagliktan ret geldi.bende yüksek sağlık kuruluna itiraz yaptım.ve dosyam şuan yüksek sağlık kurulu özet servisi 1 işlemde gözüküyor.turkce meali nedir acaba bilgin varmi

Üst Alt