Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum reddediliyor. Ne yapmalıyım?

sekerizzet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
03.05.2011 tarihinde erken yaşlanma emeklilik talep ettim hastaneye gönderdiler rapor aldım YÜZDE 36 ile tarafıma ret geldi.tekrar itiraz ettim tekrar ret geldi.bu arada raporun 1 nüshasbende olmadığı için vermedikleri için il saglık müdürlüğünden başka bir hastaneye sevk alamadım.2012 6.ayda kendim bireysel olarak manavgat devlet hastanesinde YÜZDE 55 rapor aldım.acayip olan eski raporu alırken beni sadece gögüsçü ve ortapedici muayene etti yeni raporumda nöröloji +fizik tedavi+ortapedi+gögüs uzmanu teşhis yazdı.
Sol ayak poli sekeli+bel skolyoz yeni raporlada sgk ya itiraz ettim YİNE RED geldi artık nasıl bir yol izleceğimi bilmiyorum bana lütfen yardımcı olun.

SGK İŞE GİRİŞ:01,08,1988 ÇIKIŞ: 15,06,1996

BAGKUR İŞE GİRİŞ:01,08,1998 ÇIKIŞ:
20,09,2012

emekli olamayacağımı anladığım için tekrar sgk lı bir yerde 20,09,2012 işe başladım.

toplam 7400 gün primim var.

not:ilk başvurumda sgk nın işi bilmez personeli trafından malulen emeklilik yapmışız red gelince
dilekçe ile 5510 sayılı kanunun 28 maddesi geregi erken yaşlanmadan emeklilik talep ettik ama malesef emekli edilmedik.

Malul emeklisi icin mi muracaat ettiniz , Erken yaslilik icin mi?

Erken yaslilik icin izlediginiz yol yanlis.

Tam olarak muracaatinizi belirtin , (malul , erken yaslilik )..

Sigorta giris tarihi , prim gun sayisi vs.

Bilgileri tam yazarsaniz izlemeniz gereken yolu anlatabiliriz.

İzzet bey,
Siz büyük ihtimal ile malulen emeklilik talebinde bulundunuz ve ret edildi.
Bize ilk işe giriş tarihi, Doğum tarihiniz, Toplam prim süreniz ve rapor oranınızı verin ve tam bir hesaplama yapalım ne zaman emekli olursunuz.

Başvurunuz malulen değerlendirilip o kapsamda mı reddedildi? Bu önemli...

Eğer erkrn Yaşlılık (28. madde) kapsamında reddedilmişse, o red kararına karşı dava açmalısınız. Ben davanın lehinize sonuçlanacağını düşnüüyorum.

yok daha sonra dilekçe ile düzeltik 5510 28 maddeden erken yaşlılık emeklilik talep ettik ama raporumun yüzde 36 olduğuna karar verip red etmişler gelen red yazısında öyle yazıyor

gittim manavgat devlet hastanesine bireysel olarak özürlü raporu aldım yüzde 55 2 ay önce itiraz ettim yine red geldi

teşekkür ederim durumumu anlatmaya çalıştım emsal dava örneği bulabileceğim site ismi verirseniz sevinirim

emeklilik

Herkese merhaba

26.08.2011 tarihinde sgk ya erken yaşlılık aylığı baglanıp emeklilik başvurusu yaptım
yüksek saglık kurulu raporumun %36 olduğu gerekçesiyle ret etti
bende tespit davası açıp konuyu yargıya taşıdım
adli tıp %45 oranında rapor verdi mahkeme lehime karar verdi.
Fakat sgk 26.08.2011 tarihinden itibaren maaşımı veremeyecegini beyan etti bana 22,03,2016 tarihinde emeklilik maaşı baglanması için tahsis talep ve beyan tahhüt belgesi doldurdular
bende not olarak ekledim 26,08,2011 tarihi itibarı ile maaş baglanmasını bütün haklarımın saklı kalması kaydıyla yazarak mümkün değilse 22,03,2016 maaş baglanması diye yazarak imzaladım

malesef ilk maaş 27,04,2016 aldım ama geriye dönük vermediler şimdi geriye dönük haklarımı almam için bir dilekçe yazıp mahkemeye başvuracağım
ama dilekçeyi nasıl yazacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

sekerizzet

Davayı kazanmış olmanız çok sevindirici. :)

Aslında dava açarken maaşın o tarih itibarı ile bağlanması yönünde de talepte bulunabilirdiniz. Ama sağlık olsun... Şimdi ilk başvurunuzdan itibaren biriken maaşlarınızı yasal faizleriyle birlikte almak için dava açmalısınız. Burada hakimin nasıl bir karar vereceğini kestirmek güç. Adli tıp rapor tarihini de temel alabilir, ilk başvuru tarihini de. Şans...

Nasıl bir dilekçe ile başvurmak lazım bilemiyorum. Ama durumunuzu özetleyen, lehinizdeki mahkeme kararını referans alan basit bir dilekçe iş görecektir. Bir avukata danışın derim...

Üst Alt