Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumda SGK raporumu %56'dan 39'a düşürdü!?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
2018 Temmuz ayında yüzde 56 sürekli olarak aldığım Sağlık Kurulu raporunu ekleyerek Kamu Emeklileri Daire Başkanlığına (memur emekliliği) emeklilik için dilekçe yazmıştım.Dilekçeme 4 ay sonra nihayet yanıt geldi.Yapılan incelemede çalışma gücümü yüzde 39 oranında kaybettiğime karar verilmiş.Dolayısıyla talebim reddedilmiş.Oranın neden 56 dan 39 a düşürüldüğüne dair hiçbir gerekçe ya da dr imzası yok.

Hastalıklarım isitme yüzde 32 ve ağır uyku apnesi (ahi oranı 47-66) arası olduğundan 35 verilmişti.Uyku apnesine 10 bile verilse Baltazar ile 40 etmesi gerekirken kasıtlı olarak 39 da bırakıldığını düşünüyorum.

Bu arada Vergi indirimi icin yaptığım başvuruda raporum aynen yüzde 56 olarak onaylandı.

1-Sgk'nın kararına nasıl itiraz edebilirim? (Çalıştığım kurum aracılığıyla mı ve itiraz da dikkat etmem gereken bir konu var mı)
2-Yeni bir rapor mı almalıyım yoksa kararı mahkemeye mi taşımalıyım?

Son düzenleme:
siz emekliliği nasıl başvurdunuz malulenmi vurdunuz yoksa vergi indirimindenmi emeklilik di,lekcesi verdiniz

İnanılır gibi değil 39 ne ya 35 felan yapın bari

Konuyu milletvekillerine ve uygunsa Kamu denetçiliği kurumuna da taşımak istiyorum.

Sgk'nın doktorları vergi indirimi için inceliyor.Maliye Başhekiminin de imzasıyla raporunuz yüzde 56 dır diyor sürekli olarak onaylıyor.Aynı kurumun Kamu Görevlileri Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı hiçbir gerekçe belirtmeden herhangi bir doktor imzası dahi sunmadan oranınızı yüzde 39 olarak yeniden belirledik diyor.Bu çifte standarttır.

siz malulewn emekli olmak içinmi verdiniz dilekceyi yoksa vergi indirimindenmi verdiniz emekliliği

siz bana bu telefondan ulaşırmısınız arkadaşım anltayım ben size 0543 626 76 71

mustafa şahinn

Malulen emeklilik için değil 5510 geçici 4.maddenin 6.fıkrası erken yaşlılık emekliliği icin basvurmustum.Vergi indirimi önceden onaylandı.O ayrı.Memurun emekliliğinin vergi indirimiyle alakası yok.

login gerçekten üzüldüm. Gördüğüm kadarı ile Ağır Uyku Apnesinden aldığınız %35 oranı, %10’a düşürmüşler. Ki sizin dediğiniz gibi %10 verildiği durumda Balthazara göre %40 değil %38,8 yapıyor. Onu da %39 yazmışlar işte...
Bundan sonrası için itiraz, kamu denetçiliği kurumu ve en nihayet yargı yolu hepsi kullanılabilir. Ki bildiğim itiraz dilekçesini de kurumunuz aracılığı ile göndereceksiniz.
SGK Sağlık Kurulunun bu ve benzeri kararlarının dayanağı nedir, neye göre oran hesaplanmaktadır hiç anlamadım ve anlayamayacağım da! Üzgünüm... ne diyeyim hepimizin başına gelebilecek bu vakıadan dolayı da canınız sağ olsun.

login

çok geçmiş olsun.

malesef son zamanlarda engelli emeklilik daha evvelden vergi indirimi almış rapor sürekli olsa dahi bir kaç rahatsızlığınız olduğundan sgk malesef ki tekrar rapor isterler hatta son 2 yıldır istenilmekte..
şu sıralar bu olay çok tavan yaptı sizin yapmanız gereken itiraz etmeniz. gene sonuç alamazsanız yargı yolu açıktır ve kanımca %39 ile yargı kararı ile %40 olacağına %100 eminim çünkü bu siteden daha evvelden yargı kararı çıktı ve paylaşılmıştı.

%39 kabul edilebilir akıl, mantık ve herşeyden önemli insan hakları hukukuna aykırı bu tip çalışmalar altında başka şeyler var

bence forum sahibi yöneticilerin bu konu hakkında bir çalışma yapması lazım kanımca burası bir bilgi paylaşım sitesi bilgi paylaştıkça yayılır ve güçlenir biz engelliler olarak KAZANILMIŞ OLAN HAKLARIMIZ AÇIK VE NET ŞEKİLDE GASP EDİLMEKTE...

@hazansairi

Evet olasılıkla öyle yüzde 10 verilmiş.Bu da Baltazarla 38.8 ediyormuş.Ben 40 diye biliyordum.Hayırlısı olsun.İtiraz edeceğim.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

@marto1

Sağolun.Yalnız sunu demek istiyorum.1 puan 1 puandır.39 oran 40 yapılmazsa bunu anlarım.Şanssızlık der geçerim ama benim hastalığım ağır ahi oranı en yüksek 66 ortalaması 47 raporda bu şekilde yazılmış.Uzman doktorlar onaylamış ayrıca Sgk'nın maliye başhekimi de incelemiş ve oranı aynen onaylamış.Bunlara ne oluyor işte onu anlamıyorum.Bunların diğerlerinden farkları varsa hastaneleri bırakıp gidelim doğrudan bunlara basvuralım!

Sgk doktorun yüzde 35 verdiği psg testine yuzde 10 oran vermiş testte ağır derecede pozisyonel obstruktif uyku apnesi yazıyor ve ahi oranı 40 ile 66 arasında değişiyor, ortalaması 47.

Benim merak ettiğim Sgk raporda ahi derecelerinin yazmamasını (sadece .....hastanesinden alınan ..... tarihli osas yazıyor)gerekçe gösterip uyku apnesine 10 oran vermiş olabilir mi? Sgk asıllarını hastaneden isteyip inceliyor biliyordum.

Uyku apne hastalığı olup engelli sağlık kurulu raporu olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?Rapor oranımı sgk yüzde 39 indirdi.İtirazımı bu noktadan yapmayı düşünüyorum.

Merhaba

Geçen yıl aldığım sağlık kurulu raporunda ahi 53. Agır diye yazıyordu. %35 oran belirtilmişti. Bu yıl tekrar kontrol muayenesine girdim. Ankaradan sonuç bekliyorum. %35 olması gereken apne oranınızı hangi cetvele göre değerlendirdiler anlayamadım. Aynı hastalığımıza sahip bir dostum geçen hafta uykuda vefat etti. Makina kullanmıyor önemsemiyordu. Uyanamadı.

krdnz77

Evet sıkıntı burada olabilir.Ancak bu sefer de neden yüzde 5 değil de 10 vermişler diye bir soru ortaya çıkıyor.Herhalde ikisinin ortasını verelim diye düşündüler :) Vergi indirimi alırken de memurda bir işe yaramadığından olsa gerek orada en üst basamaktan takdir etmişler.İkisi de aynı kurum sgk

Vefat eden kişiye Allah rahmet eylesin.Ben de hergün ilaç kullanıyorum.Hap içmediğim zamanlar günde 2 saat ancak uyuyordum.İlaçlar da yüzde 40-50 işe yarıyor..Raporu veren üniversite hastanesindeki Prof. özellikle sordum kalıcı mı tedavisi var mı diye ömür boyu cihaz kullanmak zorundasın hapları da sürekli kullanacaksın dedi.

Ne yapalım böyle buyurdu SGK!

Ya bu işler hep üçkağıtçı ve dolandırıcı insanların başının altından çıkıyor bizzat Şahid oldum Adam heyete çift koltuk altı ile girdi giderken tekrar denk geldi katlanmış aletleri sallaya sallaya gidiyordu ha modern tıp bunu yutarmı doktorlar atlarmı tutmazsa gargara yapsın bence o insan çıkışta tutuklanmalıydı

login

Kesinlikle size red kararı yazan birime itiraz dilekçesi yazın ve yeniden değerlendirilmesini isteyin.

Üst Alt