Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu hangi sigorta müdürlüğüne yapmam gerek?

emine77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba benım engelli raporum cuma gunu onaylandı hala calısıyorum .

Öncelıkle işyeri merkezim İstanbul Umranıye ve ben ızmır subede calısıyorum. benım emeklilik için hangı sgk ya basvurmam gerekli ?
170 ı aradıgım umranıye baglı oldugum soylendı baska bırısı de yakınında olan sgk dıyor.
Ben ılk olarak bunu ogrenmek ıstıyorum ben hangı sgk ya gıdıp emeklı olabılır yazısı alacagım

Ikıncısı vergi indirim yazısı sırkete gelmedı henuz ancak onu beklemek yerıne ızmır vergı daıresınden (vergı ındırım talebı Izmırden olmustu) ordan alabılır mıyım

benı bılgılendırırsenız cok sevınırım.

Merhaba bende Eskişehir de çalışıyorum ama şifketim istanbul merkezli.. siz izmir SGK İl Müdürlğüne gidekeceksiniz. Gittiğinizde ben emekli olamk istiyorum günlerime bakabilir misiniz diyip günlerini toplatacaksınız. Memur size şukadar gününüz var şu tarihte emekliliğe hak kazanırsınız diyecek ve gününüz tam ve tarih de tutuyorsa aynı gün başvuru yapabilirsiniz. Vergi indiriminiz başvuru sırasında nereyi adres gösterdiyseniz oraya gider. ( ben eskişehirde başvurdum ama vergi indirimim İstanbul/İçerenköy deki işyeri merkezime gitti.

soyle kı benım gunum doldu zaten fazlasıyla vergi imdirimimde cıkmıs vergı daıresınden alabılırmısım işyerıme tazmınat alabılmek ıcın işyeri sgk dan emekli olabılır yazısı ıstedı sadece elden mı verılıyor kı

emine77

İşyerinize SGK ya gidip şu şu isimli kişi şu şu tarihlerden şu kadar gün ile emekliliğe hak kazanmıştır yazısını iş yerinize verirseniz tüm özlük haklarınızı işyeriniz size öder. SGK daki memura söylerseniz o size 2 dk içinde emekli olabilir kağıdını verir.. tekrar aynı işe devam da edebilirsiniz ama iş kanunu gereği 4 ila 7 gün arasında beklemeniz gerek. Bu günler bitince tekrar aynı işe ( işveren kabul ederse SGDP ile ) yeniden çalışabilirsiniz.

Hakan bey anlıyorum ancak benim sorunum şu o yazıyı ızmır sgk ya telle sordum sizin işyerınız ıstanbul merkez umranıye ıstanbul sgk ıle gorusup alacaksınız dıyor ben bu kısmı anlamadım

emine77

hayır bağlı bulunduğunuz ilin SGK sından alabilirsiniz. İzmir SGK müdürlüğünde emeklilik işlemlerine bakan memur bunu size 5 dk içinde verir. O kişi sizi yanlış yönlendirmiş. Telefonla vakit kaybetmeyin gidip birebir olarka görüşün ve kimliğinizde yanınızda olsun. Benim işyerimde İstanbul a bağlı ben eskişehir de çalışıyorum burdaki SGK ya gidip aldım o yazıyı. Sizin dediğinize göre yapsam İstanbul/Kadıköy SGK Müdürlüğüne gitmem gerekirdi :)

Üst Alt