Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu herhangi bir SGK'ya yapılabilir mi?

Akbelv

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar benim emekliliğime 1 aydan az kaldı, vergi indiriminden emeklilik için e devletten basvuru şansı yok mu? Hem emekli olur yazisi hem emeklilik basvurusu için her şekilde sgk ya mi başvurmak gerekiyor. Ayrıca benim çalıştığım şirket İstanbul merkezli ben İzmir çalışanıyım sigortam İstanbul'da görünüyor, ben İzmir'den başvuru yapabilirim değil mi?

ben malulen emeklilik için istanbul'da ikamet ettiğim sgk ya gittim, senin dosyan burda değil, en son çalıştığın yerdeki sgk ya gidip başvurman gerekir dediler, dosyan ordaymış diye,her sgk dan olmuyormuş.ilk başvuru e devletten oluyor mu bilmiyorum, e devletten dys evrak takibe
girerek sgk dosyanın hangi ilde olduğunu görebilirsin.

Ben vergi indiriminden emeklilik için sordum, malulenden farklı olabilir prosedürü.

Akbelv

Vergi indirimine başvurmayı kastediyorsanız, işyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa başvurmalısınız. Emeklilikse kastettiğiniz, evet, teknik olarak her yerden başvurabilirsiniz ama süreyi aylarca uzatır bu. EN son priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne başvurmanız işleri hızlandırır.

OturanBoğa
Ben başvurdum, iadeli taahhutlu posta ile 20 günde çözüldü, süreci yasayacak olanlar olursa onlara yol gostermesi için yazıyorum.

Üst Alt