Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik Başvurusu için ay sonunu beklemeli miyim?

petsiyem

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Kısmet olursa Vergi indirimi ve raporum sebebiyle "1 Mayıs 2015" tarihinde emekli olmaya hak kazancağım. Benim öğrenmek istediğim konular şunlar ;

1-) Emeklilik başvurumu Mayıs ayı sonuna doğru yapsam, Haziran ayında emekliliğim onlaylanır ve maaşım bağlanırmı ? ( Bu arada ben SGK' dan gün toplama işlemlerimi öncesinden yaptırararak SGK' dan emekli olacağım tarihi belirten yazıyı almıştım )

2-) Mayıs ayı sonuna doğru başvurumu yapsam, malum Temmuz ayında emekli maaşları zamlanacak, Benim maaş bağlanma tarihim, Temmuz ayına yetişirmi, ve ben bu yapılacak zamdan faydalanabilirmiyim.

Yani kısaca hiç geciktirmeden 1 Mayısta hemen başvurumu yapayımmı, yoksa Mayıs ayı sonunu beklersem zarar edermiyim. ?

Bilgisi ve Tecrübesi olan arkadaşlar cevap belirtirse seviniri. Şimddien Teşekkür ederim.

maliyeden vergi indirim yazınızın sgm ye itafen yazısı yoksa enaz 2 beklersiniz ama tüm bular hazırsa hemen bağlanır tabi zammıda alırsınız

Özel sektörde çalıştığınızı varsayarak cevaplıyorum.
Mayıs sonunu bekleyin,hatta 30 u gibi başvurun ki mayıs aylığını işvereninizden alın. Aynı zamanda hemen 1 haziran itibarıyla da maaşınız bağlanır.Tabi siz hemen Haziran'da maaş alamayabilirsiniz ancak maaşınız 1 hazirandan itibaren birikmeye başlar,dolayısıyla temmuz zammından faydalanırsınız.
Ancak başvuruyu ihmal edip sakın 1 hazirana falan bırakmayın aksi halde maaşınız 1 temmuz itibarıyla bağlanacak,bir ay kaybetmiş olacaksınız.

Süper hızlı cevabınız için Teşekkür ederim. Sami bey, Maliyeden, SGK' ya itafen yazı gönderildi. Ayrıca Ufuk Bey, sizin tavsiyeniz üzerine Mayıs sonu gibi başvurumu gerçekleştireceğim. Bende sizinle aynı tahminde ve görüşte bulunmuştum.

Emekli zammı hakkinda

Arkadaslar Haziran 2015 ayi içerisinde ( haziran sonuna doğru ) emeklilik basvurumu yapmam halinde, Temmuz ayi zammindan faydalanabiliyormuyum ?

Bu arada gün toplama islemlerimi ve emekli olabilecegim tarih yazisini sgk dan aldim. Vergi indiriminden faydalanip yaslilik aylığı icin basvuracagim malulen emeklilik degil yani. Sgk ile vergi dairesi arasindaki yazisma prosedürü kismini aylar oncesinden hallettim ve yaziyi aldığımida belirteyim

Temmuz ayı itibarı ile zamlanır maaşlar. Yani 1 temmuz'da maaş hak ediliyorsa, evet zam maaşa yansıyacaktır petsiyem

Mayıs sonu diyordunuz ne oldu?
Yukarıdaki cevabım Mayıs sonu başvurulması kaydıyla geçerlidir.
1 Temmuz itibarıyla bağlanacak maaşınız zaten yeni göstergeden bağlanacağı için bağlanan maaşın üzerine Temmuz zam oranı uygulanmayacaktır.

Maliyenin Vergi İndirim Belgesinin S.G.K.ye itafen yazısı derken neyi kastediyorsunuz, ilk defa duyuyorum, bilgilendirirmisiniz arkadaşlar?

merhaba arkadaşlar

acıil cvb bekliyorum benim vergi indirimim var bir yıl süreli 15.05.2015 tarihi itibari ile emeklilik hakkını elde ettim vergi indirimim de bi kaç gün önce geldi 2. derece den

ŞİMDİ SORUM ŞU.....

muhasebecim diyorki ben sgk aradım 770 civarında maaş bağlanıyor muş.ama 4 ay iş yerinde vergi indiriminden yararlanırsan bu bağlanan maaş yüksek oluyormuş dedi.böyle bişey varmı varsa maaşıma nekar yansır (emekli maaşıma yani)
hemen başvuramam mı yoksa 4 ay işyerinden vergi indiriminden yararlanam mı.4 ay sonra temmuz zammından yararlana bilirmiyim

çok acil cevap lütfen

Bende emeklilik başvurusu yaptım ama maaş belli değil kimi 750 alır kimi 800 alır kimi 620 alır kazancına kazanç önemli burda arkadaşlar iyi bilen zaten yazıyor

Ufukalp bey, askerlik borçlanması ile ilgili ve ayrica ekpss sonuçları ile ilgili zaman yönünden sanirim bu ay sonuna basvurumu yetistiremeyecegim. Ayrica calistigim yerden yillik izin hakkim haziran 21 inde doldugu icin izin param yansin istemiyorum. Temmuzdaki zamdan faydalanamayacagimi soylemissiniz. Bülent bey ise tam tersini söylediği icin kafam karıştı

devrekli
Özelden sorunuza cevap verdim,ama lütfen sorularınızı özelden sormayın,mesaj kutusu doluyor ve ben içinde kayboluyorum.
Tekrar edeyim,muhasebeciniz sallamış,öyle bir uygulama yok.
petsiyem
Maaşınız Temmuzda bağlanacağı için zaten zamlı göstergeden bağlanacak,yani Haziranda bağlanacak olanın üzerinde olacak.
Durum buyken üzerine tekrar Temmuz zammının yasıtılacağını düşünmüyorsunuz umarım.
Aslında OturanBoğa ile cevaplarımız arasında sadece anlatım farkı var,o da bu şekilde demek istemiştir.

ağustos 20 de günüm doluyor eylül-ekim gibi maaş bağlanır diye düşünüyorum temmuzda yapılması düşünülen zam etkilermi bilgisi olan varmı

Ufukalp bey ikinci bir zam beklentim tabiki yok. Zamlı oranlar ile baglanacak olması yeterli hamd olsun. Cevabınız icin Teşekkür ederim

Ödeme Bilgilerim Hk.!!!

Arkadaşlar,

26.07.2015 tarihi itibariyle Vergi indirimnden faydalanarak emeklilik başvurumu yaptım. SGK evrak takipten izlediğim kadarıyla evrak postaya verildi fakat henüz bana ulaşan birşey yok. E-DEVLET' ten ise aşağıdaki bilgilerime ulaşabildim. Sadece Ek ödeme tutarı görülüyor. bu tutar üzerinden tahmini alacağım aylık miktarı sizce ne kadar olur.?

OZzO8A.jpg

poNVkJ.jpg

EqAMMv.jpg

7b1Zpa.jpg

@petsiyem

Ek ödemeden hesapladığım kadarıyla yaklaşık 1.130 tl civarı bir maaşınız olur (ek ödeme dahil)

Yalnız ilginç olan ben dilekçemi 30.06 da verdim
Evrak kayıtta hala Adana Çukurova SGM de görünüyor evraklarım :)

Sayın earibagi
Tahmini hesaplamanız için Teşekkür Ederim. Dayanamayıp bugün SGK' yı aradım, net rakamı öğrendim. 1100 + 50 tl Ek ödeme ile toplam 1150 TL görünüyor. Yani hesabınız hemen hemen doğru :)

Bağlı olduğum Sıhhiye ( Ankara ) SGM' den öğrendim

Arkadaşlar nihayet E-Devletten maaş bilgilerim görünüyor. Fakat kafam karıştı. Birikmiş ödeme tutarım 1906,67 TL görünüyor. Fakat aşağıda resimde işaretlediğim rakam neyin nesidir anlamadım. Ayrıca Aylık Tuarım 1100,0 TL görünüyor. Bu rakama Ek ödeme miktarım dahilmi. Kafam karıştı

VUqwDVWi.jpg

1100+1906,67+120,26=3126,93

Ek ödeme ve birikmişlerle beraber toplam alacağınız tutar sanırım.

o kutu içindeki 82 günlük alacağın maaş kardeşim

Konu anlaşılmıştır. Sayın earibagi ve Sayın karademir10 cevaplarınız için Teşekkür ederim. Ayrıca emeklimaasi.com adlı sitede hesaplattığım aylık ile, bana bağlanan aylık ayasında sadece 8 TL' lik fark var. Emekliliğini bekleyen arkadaşlar için söylüyorum, emeklimaasi.com adlı siteye maaş hesaplaması konusunda güvenebilirler

hayırlı olsun emekliliğiniz, Allah güle güle harcamak nasip etsin.

Üst Alt