Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu için işyerinden ayrılmalı mıyım?

halilha

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi aldım emekliliği hakettim sgk dilekçe verirken işyerimden ayrılmalı mıyım?
ayrılmasam emeklilik dilekçesi veremez miyim?
ya bir sorun çıkarda emekli olamazsam. tazminatın yanar mı? tekrar aynı iş yerinde nasıl çalışırım?

Emekliliği haketdiğiniz yıldan itibaren tazminat hakkınız yanmaz. Ne yapmalısınız ?
1-Önce tazminazınızı, sgk nun verdiği dilekçe ile işyerinize başvurun.
2.Sonra işyerinizde halen çalışabileceğinizi bildirerek, işyerinizde çalışmaya devam edin.
3. Hem emeklilik maaşı, hem de çalışan kişi olarak sosyal güvenlik destek primi ödeyerek maaş almaya devam edin.

iş yerinden çıkış almadan sgk başvuru kabul etmiyor
iş yeri size sgk yı sonlandırdığına dair bi form doldurup verecek o kağıtla beraber sgk dan dilekce ve 2 adet form daha verecekler onları doldurup başvurabilirsiniz

zafer

15 yıl ve 3600 gün sayısını doldurup yaşını bekleyen sigortalılara 1475 sayılı iş kanununun 14. maddesine göre ‘Kıdem Tazminatı Alabilir’ yazısı verilmektedir.

Kanunun Geçici 81 inci maddesine göre yaşlılık aylığı bağlanması için öngörülen sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayarak kendi istekleri ile işten ayrılmaları nedeniyle feshedilmesi halinde işçilere kıdem tazminatı ödenir’ hükmü getirilmiştir.

selçuk
İşyerinden ayrılırken tazminatı alıyosun onda bir sorun yok. Ben bu işlemlere başlarken hep şöyle kafamda canlandırdım.Önce raporumla sgk ya gideceğim dilekceyle başvuracağım onlar gerkli yazışmalardan sonra emkliolabilmemde bi sakınca yoktur yazısıyla bana dönecekler ve bu yazıyla ben iş yerine başvuracağım kıdem tazmintımı talep edeceğim sonrası çıkışımla sgk dan emekli olacağım. Ama gördüm ki böyle değil bana ısrarla işlemlere başlayabilmek için çıkşımı almamı söylediler sonunda bende öyle yaptım
Hala takıldığım bi nokta işlemlere başladıktan sonra ya biz burayı atlamışız şundan şundan dolayı işlemleriniz sonlanamıyo deseler ne yaparım.Çıkışımı aldım çalışamıyacağım emeklide olamıyorum işte bu noktada tıkanıp kalıyorum .Ben başvuruda bulundum beklemedeyim umarım bi sorun yaşanmaz gerçi ben işyeriyle anlaştım devam ediyorum ama ya çalışamıyacaklar bu gibi bi durumda ne yaparlar önce ısrarla çıkış neden istenir hala burayı çözmüş değilim

Başvuru için işyeri ile ilişik kesmek şarttır.
Çalışma isteyenler tekrar giriş yaptırır ve SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edebilirler.

emekli olmak için işyerinden ayrılmak biraz bana tuhaf geldi!!!

emekli olmak için işyerinden ayrılmak biraz bana tuhaf geldi ben iş yerimle sorunluyum aldığım maaştan daha az ssk primimi yatırıyorlar aile indirimi(eski vergiiadesi) paramı vermiyorlar asgari ücretten ssk primi yatırıyorlar ve bu maaş bodrosunu imzalamamı istiyorlar imzalamadım diye aile indirimi paramı vermiyorlar böyle bir işyerinden emekli olurken ne yapmalıyım?
ama emekli olmak için iş yerinden ayrılmalıyım diyorlar ya bir sorum çıkarsa ortada kalırsam kıdem tazmınatım yanarsa ben aynı zamanda kıdem tazminatımı aldığım ücretten isteyeceğim vermezse mahkemeye vermek istiyorum. aile indirim parasınıda istiyeceğim.
bu işyerinde 17 yıldır çalışıyorum. hiç maaş bodrosu imzalamadım. hiç bir evrak imzalamadım

Defterdarlığa başvurmuş ve sakatlık indirimi elde etmişseniz ve prim günü ve sigortalılık süreniz de tamamsa, emekli olmanızın önünde hiç bir engel olamaz. Gönül rahatlığıyla işyerinizden çıkışınızı ve tazminatınızı alıp, emeklilik başvurusu yapablirsiniz.

Emekli olmadan çalıştığım firmadan ayrılsam kıdem tazminatı hakkım olur mu?

ben vergi indirimi aldım ve emekli hakkı kazandım.
emekli olmadan çalıştığım firmadan ayrılsam kıdem tazminatı hakkım olur mu

amacım devlet memuru sınavlarına başvurdum olursa devlet memuru olmak
aynı zamanda 17 yıllık kıdem tazminatını almak yasal bir sorun var mı?

Ufuk demişti: "Kendi isteği ile ayrılanlara kıdem tazminatı ödenmesinde şart olan alt sınır 15 yıl süre ve 3600 prim gün sayısıdır."
Bu şartlar varsa, emekli olmaksızın, emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz.
Daha sonra ne yapacağınıza ise kimse karışamaz... İster memur olursunuz ister başka yerde çalışırsınız isterseniz de emekli olursunuz.

Kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?

ben % 43 oranında engelliyim. fakat vergi dairesi bu raporu kabul etmedi ben sağ ayak polio sekeli hastasıyım. vergi dairesi tablo 3.4 olması gerekli dedi olmadı. ben 24 yıllık sigortalıyım 7100 prim gün sayım var. 43 yaşımdayım. sgk kurumundan kıdem tazmınatı alabilirsin yazısı aldım. işvernimin önüne koyacağım fakat ya kıdem tazminatimı alamazsam diye endişeleniyorum. bu konuda tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Kurumdan kıdem tazminatı yazısını alan her çalışana işveren tazminatını ödemek zorundadır,bu sizin yasal hakkınız.
Herhangi bir olumsuzlukta yargıya başvurmanız halinde ''yasal faiziyle birlikte ödenmesi'' kararının çıkması %100.

Üst Alt