Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu için vergi indirimi lazım. Çalışıyor olmak gerekli mi?

mserhat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1988 ssk girişliyim ve 9000 iş günüm var. Çalıştığım iş yerinden ayrıldım. Özürlü raporu almak için başvuru yapacağım. Çalışma zorunluluğum var mı ? Teşekkürler.

Normal emeklilik için yaşınız yeterli olmuyorsa ve engelli erken emekliliğinden faydalanmak istiyorsanız bunun için önce vergi indirimi almanız gerekiyor ki bunun için de sigortalı bir işte çalışıyor olmanız şarttır.
Prim ve süre şartınız fazlasıyla yeterli, önce raporunuzuy alır, sonra 10 gün kadar sigortalı görünerek bu süreçte raporunuzla vergi dairesine başvurabilirsiniz.

Çalışabilecek sağlık durumunda olmadığım için işten ayrıldım. Normal ihtiyaçlarımı karşılamakta zorlanıyorum. Rapor alabilmek için yeniden nasıl işe gireceğim. Teşekkürler.

Rapor almak için değil, vergi indirimi başvurusu yapabilmek için çalışıyor olmanız gerekli.
Önce raporunuzu alın, bunun için çalışıyor olmanıza gerek yok.
Raporu aldıktan sonra tanıdık bir işveren yanında sigortalı olarak işe başlamış görünün. Anlıyorum çalışacak durumunuz yok, sadece işe giriş bildirgesi ile işe başlamış görünür ama çalışmazsınız, bundan birkaç gün sonra raporla vergi dairesine vergi indirimi için başvurursunuz, Başvuruyu tamamladıktan 3-5 gün sonra işten çıkış yaparak sigortanızı sonlandırabilirsiniz.
Vergi indirimi sonucunuz geldiğinde bununla erken emeklilik için sgk ya başvurursunuz.

Yardım ve desteğiniz için sonsuz teşekkür ederim. Sıkıntılarımız sizin sayenizde paylaşarak hafifliyor.

Ben devlet hastanesine özür oranını tespit etmek ve rapor almak için başvuracağım. Raporumu aldıktan sonra vergi indirimi sağlamak için sizin öğrettiğiniz şekilde sigorta girişi yaptırarak vergi indirimi için vergi dairesine başvuracağım. Sonucunu emeklilik için sgk işlemlerinde kullanacağım. Teşekkür ederim.

Üst Alt