Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu iptalini nasıl yapmalıyım?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar emeklilik başvurumu geri çekmek için ne yapmam gerekiyor acaba yeni bir iş yerinden vergi indirimi mide tekrar almam gerekicek sanırsam bunlarla ilgili bilgisi olan varmı acaba bunu birtek OTURAN BOĞA bilir diye düşünüyorum sesimi duyar umarım

Merhabalar emekli olduysanız dilekçe sgk ya dilekçe vererek emekliğinizi iptal ettirebilirsiniz,işe girecek olursanız işe başladıktan sonra işyerinden gerekli evrakları alarak vergi dairesine başvuru yapmanız gerekecek tabii ki yeni rapor almanıza gerek olacağını sanmıyorum.

eren keskin

Başvurunun iptali için dilekçe yazarsan iptal edilecektir bence. Buna mani bir durum bilmiyorum.

abim cansın sağol enson vergi indirimi aldığım yerde şirketin sgk ile arasında denetleme başladı buda benim evrağımı durdurdu son 6 ayıma kontrol k kodu konmuş bu kodun kaldırılması işverenin sgk ile arasında yapılandırma yapması gerekiyormuş bu nasıl olacak
birde tekrar vergi indirimi almam gerekecekmi gerekecek ise nasıl bir yol izleyeceğim

eren keskin

Sigorta primin eksik olsaydı, bu şaibeli primler senin emekliliğin için kritik olsaydı, amenna, o zaman işler uzardı. Ama şu anda o primlerle hiç bir işin yok ki. Bence konuyu oradaki memurla değil, müdürle konuşmayı dene. Gerekirse o şaibeli günleri tümden silsinler.

Yeniden vergi indirimine gerek olmaz. O konu maliye ile ilgili ve sen o hakkı bir kez elde ettin.

bülent abim vergi indiriminide bahsi gecen işyerinde çalıştığım sürede aldım sgk vergi indiriminde iptal olucak diyor ALLAH aşkına sgk ile bir bilgi sempezyumu düzenlede onlarada bilgi ver
orda çalıştığım süreleri sildiklerinde aynı vergi indirimi sgk için geçerlimi peki

arkadaşlar kalp şeker tansiyon nöropati ve uyku apnesinden toplamda %60vergi indirimi hakkına sahibim emeklilik başvurusunda bulundum son çalıştığım işyerindeki 160 günümün pirimleri yatırılmamış ve bu işyeri sgk tarafından denetlemeye alındı gün olarak sıkıntım yok onları iptal etmek için uğraşacağım benim merak ettiğim vergi indirimi konusu vergi indiriminide bu işyerinde aldım günlerimi iptal ettirdiğim zaman vergi indirimi durumu nasıl olacak yani maliyeyemi gitmem gerekiyor tekrar bir işyerinemi gelmesi gerekiyor vergi indirimimin böyle bir sorun ile karşılaşan yada duyan bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Emeklilik tarihinde sgk ya basvurun vergi indiriminizin oldugunu belirtin kurum maliyeden yazisma yolu ile vergi indiriminizi teyit ettricek sonra emekli olacaksiniz

mehmet-41 eren keskin in durum biraz sarpa sarmış adamın sgk sı yatmamış bundan dolayı vergi indirim iptali söz konusu bence sende şikayetçi ol beni zor durumda bıraktılar diye eren keskin belki kendini böylece aklayabilirsin tabi derdini marko paşaya anlatırsın zaten mevzuattan haberi olmayan memurlar adamı köpek gibi kapıyorlar kardeşim çok geçmiş olsun yinede işini bir bilene sosyal hizmet uzmanlarına ve bu işle ilgilenen avukatlara bi danış derim ben

abi ben başvurumu yaptım zaten evraklarım sgk da takıldı bu konuyu aşmaya çalışıyorum son çalıştığım işyeri son 160 günü ödememiş kontrolde şuan ben o günleri iptal etmeye çalışıyorum o günler iptal olunca vergi indirimini orda aldığım için sgk vergi indirimin de iptal olacak diyor kafam harbiden çorba oldu sgk bile nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bilmiyor

eren keskin

İlk defa karşılaştığım bir durum olduğu için bir şey diyemiyorum. Ama bence işverenin sigorta primini yatırmaması ile senin vergi indirim hakkı kazanmış olman arasında hiç bir bağ yok. Sen Maliye'den vergi indirim hakkı kazanmışsın, sgk'yı ne ilgilendirir. Raporu ya da vergi indirimini alırken bir usulsüzlük olmamış ki...

merhaba abim öncelikle bizlere yardımlarından dolayı sana ve tüm ekbine teşekkür etmek istiyorum
gelelim duruma herzaman uyguladığım gibi SENİN DEDİĞİNİ YAPARAK ssk da emeklilik tahsis birimi müdürünün yanına giderek durumumu yani maduriyetimi anlattım ve son işyerindeki günlerimin silinmesini yazılı bir dilekçe ile talep ettim
sağolsun ALLAH tan iyi bir sgk personeline denk geldimki beni oturtup ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı oldu .
ve beklenen sonuç günlerimi iptal ederek elime yeni bir hizmet dökümü verdi ama vergi indirimim bu işyerinden olduğu için bu vergi indirimimin iptal olacağını ama hemen ssk girisi yaptırarak vergi dairesine yeni evraklarımla gitmemi istedi hemen söylediklerini yaptım ve sgk müdürünün yanına giderek bundan sonra ne yapmam gerektiğini sordum oda bana vergi indiriminden bir hafta sonra yeni işyerinle ilgili vergi indiriminin başvuru evraklarının fotokopisini dahi getirirsen hak ettiğin EMEKLİLİĞİNİ onaylayıp maaşını bağlayacağım dedi çok şükür
ama sana yine bir sorum olacak benim 2016 da yaptığım başvurumun iptal olduğunu birikmiş param olmayacağını 2016 zammından faydalanamayacağımı şubat ayından itibaren maaş almaya başlayacağımı söyledi bununla ilgili birşey yapabilirmiyim

Gözün aydın eren allah bizlerede nasip eder inşallah
bi de bi sorum olacak diyelim ki bundan beş sene önce ki çalıştığım iş yeri ssk pirimlerini ödememiş ozaman primler iptal mi oluyor

Pirimler ödenmediyse o şirket yada şahıs firma denetlemeye alınarak o günlere benimki gibi kontrol kodu konuluyor bundan kurtulmak ya çok zor ben 180 günümü 5ayrı dilekçe sonrası sildirebildim ama herkesin aynı olcak diye bir durum söz konusu değil

Üst Alt