Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu itibarı ile emekli maaşı birikir mi?

koko7635

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Emekliliğe başvuru tarihi itibariyle emekli maaşı birikir mi? Benim 4 ocak itibari ile emekliliği hakediyorum. Şimdi forumda baktığım kadarıyla başvurduğun aydan sonraki ay başında emeklilik maaşınız birikmeye başlar diyenler var. Ben 4 ocakta emekliliğimi hak ediyorsam ve başvuruyorsam kalan 26 gün emekliliği mi hakettiğim halde birikmemesi mantıksız geldi.

koko7635

Maalesef öyle. 4 Ocakta başvuru yaparsanız, sizi 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle emekli sayıyor sistem. Buna göre örnek: 18 Şubatta maaşınızı alırsanız 1 Şubat 18 Şubat Arasında ki 17 Günlük birikmiş Maaşınızı ve Peşin Olarakta İlk Maaşınızı Alacaksınız. Yani Kısaca Toplam 47 günlük maaş alacaksınız.

Mantıklı olan ise, 4 ocak yerine ocak ayının son haftası gibi başvuruyu yapmak, böylelikle Şubat dönemi içinde maaşınız birikmeye devam edecek.

Selamlar,

Üst Alt