Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu öncesinde raporu almak için fikirlerinize ihtiyacım var?

hakanbas

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

1969 doğumluyum 6901 gün sgk primim var.

Ekim 2018' den beri ileri düzey Osas hastasıyım ve geceleri Oto Cpap cihazına bağlı uyumaktayım.
Elimde İzmir 9 Eylül Üniversite Hastanesi' nden alınmış Polisomnografi raporum mevcut. Hastalık oranım %35 engelli durumuna tekabül ediyor. Pandemi sebebiyle ve hastanelerdeki durumlar nedeniyle diğer hastalıklarımın teşhisi için zaman zaman çeşitli bölümlere giderek hastalıklarım ile ilgili ne oranlar alabilirim diye uğraşırken yüksek tansiyon hastası olduğum ortaya çıktı ve Eylül 2020' de tansiyon ile ilgili tedavi sürecim başladı ve 1 yıl ilaç raporu aldım ve sürekli ilaç kullanıyorum. Tansiyon ile ilgili gelecek olan 10 puan ile Balthazard formülü sonrası %40' ın üzerinde engelli durumum ortaya çıkıyor fakat tansiyon raporum 3 aylık bir süredir var olduğu için şu an başvuru yapmam durumunda değerlendirmeye alınır mı? Yoksa bir süre beklemem mi uygun olur?

Ayrıca 2016' dan bu yana çalışamadığım ve özel durumlarım nedeniyle psikolojik ilaçlar kullanıyorum. Eylül 2020' den bu yana Orta Depresif teşhisi ile 1 yıl süreli ilaç raporu aldım ve ağır ilaçlar kullanıyorum. Heyetde psikolojiden puan almam engelli raporunu 1 yıl süre ile sınırlayıp 1 yıl sonra yine başvurmamı gerektirir mi? Psikolojik hastalıktan başvurmamam daha mı uygun olur? Keza uzun yıllar tedavi görüp puan alamayan arkadaşlarımız da var.

Diğer taraftan Gut ve İyi huylu Prostat ile ilgili tedavilerim başladı. Ayrıca sol kulakda sürekli çınlama sebebiyle de ufak da olsa bir işitme kaybı ve sürekli Tinnutus (=çınlama) raporu aldım farklı hastanelerde 2 kez ve ilerliyor. 2 raporda oranlar yükselen şekilde çıktı. 1 yıl ara ile alınmış raporlar.
Boyun ve Beldeki fıtıklar sebebiyle Multipl Disk Dejenerasyonu mevcut bunların da Emar ile görüntülü tespitlerini yaptırdım.

Sol bacakta Derin Venöz ve Huzursuz Bacak Sendromu mevcut 8 yıldır. Bunlar için tekrar başvurularım oldu Ultrason vb teşhisler yapıldı.
Tedavi sürecinde olan hastalıklarım le ilgili daha fazla beklemeden sadece Uyku Apnesi %35 puan ve Yüksek Tansiyon %10 puan ile engelli emeklilik için başvurmam daha mı uygun olacaktır?

Diğer taraftan hali hazırda çalışmadığım için en azından 1 ay bir iş yerinde sigortalı işe başlayıp başvuru yapmam mı gerekiyor?
Tecrübe edinmiş ve benzer sorunları yaşayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Herkese geçmiş olsun ve selamlar.

Son düzenleme:
hakanbas

öncelikle geçmiş olsun, yazdıklarınıza göre 40 puanı rahat aşabilecek gibi görüünüyorsunuz, ancak ssk başlangıç tarihini yazmamışsınız, başlangıö tarihinize göre vergi indirimi almanız zorunlu olabilir ve vergi indirimine başvurmak içinde çalışıyor olmak zorundasınız, ancak bunun 1 gün, 1 ay veya 1 yıl çalışmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. tek şart başvururken çalışıyor olmak, zira başvuruyu işyerinden aldığınız yazı ile yapıyorsunuz.

Volkano80

Volkan bey yanıtınız için teşekkür ederim. Sigorta giriş tarihim 01.04.1995.
Önemli bir detay var onun hakkında bilginiz var mıdır? Yüksek tansiyon teşhis ve tedavi başlayalı 3 ay oldu. Raporun yeni olması işleme konulmasına engel olur mu? Eğer süre gerekiyorsa diğer hastalıklar için de uğraşırım. Süre gerekli değilse emeklilik için yılbaşından sonra başvurmayı düşünüyorum. 40 oran benim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

hakanbas

tansiyon haslatığı konusunda bilgim olmadığından sizi yanlış yönlendirmiyim. bu rahatsızlıktan rapor alan arkadaşlar yazarsa herkes faydalanabilir.

ayrıca başvururken bütün rahatsızlıklarınızla başvurmanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. sonuçta bir birimden alacağınız ekstra 3-5 puan bile belirleyici olabilir. bildiğim kadarıyla psikiyatrik hastalıklarda daha çok süreli rapor veriliyor, ancak takip ettiğim kadarıyla zaten son zamanlarda kronik hastalıklara bile süreli rapor verilmeye başlamış, dolayısıyla biraz daha araştırısanız ve başkalarınında yararlanması için işlemleriniz sonunda forumda paylaşırsanız çok iyi olur. sağlıklı günler.

Üst Alt