Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu sonuçlanıncaya kadar işe devam edebilir miyim?

Buzulırmak

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
% 47 özürlüyüm şu ana kadar 18 yıl çalışmışlığım ve 6000 güne yakın primim var
son 5 aydan beride kamu da devlet memuru olarak çalışmaktayım.

Benim öğrenmek istediğim emeklilik talebinde bulunduğum zaman benim işime son verilir mi çünkü sanırsam yeni rapor istenecek ama diyelim ki raporum % 40 ın altına düştü bu seferde emekli olamadığım gibi işimden de olmuş olmayayım ondan çekiniyorum.
Yoksa Raporum düşük gelse emekli olamasamda çalışmaya devam edebilir miyim.

Bu Konu da paylaşımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Evet senden de emekli olurken rapor istenecek neden??
Çünkü 5510 sayılı kanun çıktıktan sonra devlet memuru olduğumuz için emeklilik şartlarını tamamladığımız vakit kurum bizi yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor almamızı isteyecek...
Bakınız 5510/28 sayılı kanun
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
Ve %40 ve altında bir oran alır iseniz çalışma hayatına devam edeceksiniz işsiz kalmazsınız korkmayın...

Son 5 ayda kamuda memur olmanız, emekli olurken memur statüsünde emekli olmanızı sağlamaz. Bunu biliyorsunuz değil mi? Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, ancak o statüde emekli olunabilir.
Yani siz 4c değğil, 4a statüsünde emekli olacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...e-memur-oldum-ne-zaman-emekli-olabilirim.html

5510/28 emeklilik işlemlerinin başlaması için şunu öngörür:
"Yukarıdaki fıkralarda belirtilen yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalının çalıştığı işten ayrıldıktan, (b) bendinde belirtilen sigortalının sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra yazılı istekte bulunmaları, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen sigortalıların ise istekleri üzerine yetkili makamdan emekliye sevk onayı alındıktan sonra ilişiklerinin kesilmesi şarttır."
Raporun düşük çıkması halinde ne olur, bunu kestiremiyorum. Vardır bunun için bir yol, ama ben bilmiyorum. Bilen var mı?

Üst Alt