Merhaba,
Sizinle hemen hemen aynı şartlarda 3 ay evvel ben emekli oldum. Benim % 74 oranım vardı ve sizinki gibi sürekliydi.
Bildiğim kadarıyla sorularınızın cevapları aşağıdaki gibidir.
1 - Evet emeklilik şartlarınız doğru - 17 yıl 3920 güne tabiisiniz
2 - Emekli olmak için seçtiğiniz tarih oldukça isabetli bende aynı tarihte ( ayın 27 sinde ) emeklilik başvurusu yapmıştım. Önce Sgk' dan emekli olabileceğinize dair bir yazı alın ve işyerinize bu yazıyla gidip " Emeklilik sebebiyle " çıkışınızı alın. Bunun için ayrıca herhangi bir yazı almanıza gerek yok. Fakat burada şuna dikkat edin. İşten çıkış bildirgenizde " İşten ayrılış Nedeni Kodu " yazan yerin karşısında 08 yazıyor olması lazım. bu sizin emeklilik nedeniyle işten çıkarıldığınız anlamına geliyor
3 - Altı aylık rapor mevzuunu ben hiç duymadım. Ben raporumu 2013 - Aralık' ta almıştım ve o raporlada emekli oldum
4 - Bende sizin gibi askerlik borçlanması yaptım . 100 günlük prim yatırdım. Emeklilik başvurusunda bulunurken yanınızda dekontun aslı veya fotokopisi olsun mutlaka. askerlik borçlanmasının E devlette görünmesi 1 ayı gecebiliyor.
5 - Bu siteden okuyup araştırdığım kadarıyla eğer psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa veya herhangi birinin sizi şikayet etmesi durumunda veya rapor veren hastanenin size verdiği rapor tarihine yakın tarihlerde başka raporlarla ilgili herhangi bir yolsuzluk durumunda hastanenin incelemeye alınması durumunda SGK tekrar kontrol muayenesi isteyebilir. Yani SGK nın kontrol isteme hakkı her zaman vardır, fakat bu hakkını yukarıda belirttiğim şartlardan herhangi biri oluşmuşsa kontrol isteyebilir. Velevki kontrole gittiniz ve oranınız düştü, o zaman dediğiniz gibi emekliliğiniz iptal olur. Fakat yeni verilen orana itiraz hakkınız var tabii. ama bu da bir hukuki süreç gerektireceği için bu konunun detaylarını çok iyi bilemiyorum.
6 - İlk önce SGY' ya gidin. Vergi indirim belgeniz ve raporunuz ile. Daha sonra emeklilik tahsis dilekçesini doldurun. Gerisi zaten sırayla gelir. Size SGK' dan yol gösteren olur mutlaka. Çok zor bir süreç değil yani, gözünüzde büyütmeyin.
Selamlar