Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yapacağım. İşlemlere nereden başlamalıyım?

erol_yogun

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar
Nasip olursa Kasım 25 de emekli başvurusu yapacağım
neler yapacağım ?
kıdem tazminatı almak için ne yapmam lazım ?
cevabı için şimdiden tşkler

ben önce tahsise hazırlık dilekçesi verdim gününden emin olunca emeklilik dilekçesini vermeden yani sgk çıkışım yapılmadan önce kıdem tazminatı yazısı aldım iş yerime verdim ondan sonra çıkışım yapıldı gittim dilekçemi verdim

Satıcan hanım benim günler herşey tamam
. Sadece dilekçe verecem SGK bana dediki işten çıkış alıp bize verecen emeklilik dilekçesiyle sonra biz bakıp kıdem tazminatı alabilir yazısı verip iişyerine vereceksin dedi sizin dediğiniz gibi ilk kıdem tazminatı alabilir yazısını geç veriyorlar benaskerlik borçlanması yyaptım onu ödeyip Kasım 25 dilekçe verecem

Satıcan hanım benim günler herşey tamam
. Sadece dilekçe verecem SGK bana dediki işten çıkış alıp bize verecen emeklilik dilekçesiyle sonra biz bakıp kıdem tazminatı alabilir yazısı verip iişyerine vereceksin dedi sizin dediğiniz gibi ilk kıdem tazminatı alabilir yazısını geç veriyorlar benaskerlik borçlanması yyaptım onu ödeyip Kasım 25 dilekçe verecem

bana o çok mantıklı gelmedi açıkçası kıdem tazminatı yazısını almak 10 dakika sürüyor bana iş yerimden hiç bir evrak vermediler sgk zaten sistemden görüyor çıkışının yapıldığını elinizde resmi evrak olsun iş yerinize verin onlar yapsınlar çıkışınızı tazminatınızı riske atmayın işveren ödedim dese ne yapacaksınız?

Herşey kesin tamamsa tahsise hazırlığa gerek yok, direkt tahsis talep için başvurulabilir.
İşveren ibraname imzalatmadan tazminatı verdim diyemez, isbatı işverene aittir.

Ufukalp bey ben o zaman çıkış alıp Kasım 25 emekli dilekçemi vereyim ve kıdem tazminatı alıp işverene vereyim.
kıdem alabilir yazısını hemen veriyorlar mı emekli dilekçesi verince ?
Ayrıca ufuk bey sizden Özür dilerim ve çok tşk ederim çünkü rapor vergi indirimi ve SGKkonusunda sizi çok yordum başınızı ağrıttım

Tahsis talep dilekçesinden sonra durumunuzu inceleyip tazminat yazısını öyle veriyorlar şu an tam bilmiyorum, 2008 de ben emekli olurken bir hafta sonra gel tazminat yazısını al demişlerdi, ben zaten kamuda çalıştığımdan o yazıya gerek duymadığımdan almaya gitmemiştim.

ben dilekçeyi vermeden 3 gün önce kıdem tazminatı yazısını aldım toplamda 10 dakika sürdü bu arada ben Ankara da ikametgah ediyorum belki ilde ile fark ediyordur

satıcan
Siz önce tahsise hazırlık yaptırdığınız için herşey hazırdı, bu durumda tahsis başvurusu anında ya da tahsise hazırlık tamamlandığında hemen tazminat yazısı verilebilir. Ben direkt tahsis talep başvurusu için söyledim.

Ufukalp Bey doğrudur sizin bilgileriniz çok fazla kıdem tazminatı yazısını isterken zaten tahsise hazırlık dilekçemin cevabını göstermiştim :eek:

bilginize ihtiyacım var

slm arkadaşlar
bazıkonularda sizin bilginize ihtiyacım var
yardımlarınız için şimdiden tşk.ler

21.05.2015 tarihinde % 57 sürekli raporum aldım ve vergi dairesi aynı şekilde kabul edip % 57 vergi indirimim var .( gelen evrakta geçerlilik veya başka bi tarih yok. sanırım sürekli)

doğum : 02.03.19777
ilk ssk giriş : 16.08.1994 ( stajer değil. e devlette gözüküyor )
vergi indirimi ile emekli olmak için 17 yıl ve 3920 güne tabiyim sanırım.
300 gün askerlik borçlanması yaptım ( 4 gün önce ödedim daha işlenmedi )
şu anki e devlette gözüken prim : 3611 + 30 ( ekim sisteme girmedi ) ve 24 ( kasım 25 çıkış olacak
toplam prim : 3965
öğrenmek istediğim :
1) emeklilik şartlarım doğrumu _?
2) şuan çalışıyorum ve kasım 25 çıkış alacağım.26 kasımda sgk ya emeklilik dilekçesi vereceğim. kıdem tazmınatı için ne yapmam lazım _? kıdem tazmınatı yazısını emeklilik dilekçesi verirken hemen veriyorlarmı_?
3)bi kaç gün önce 6 ay sonra rapor yenilenmesi lazım ssk emekli olurken 6 aylık rapormu diye inceliyormuş ben yeni rapor almak zorundamıyım_?
4) emekli dilekçesi verirken askerlik borçlanmasının sisteme geçmesini bekleyeyim mi _? yoksa banka dekontuyla başvurayım mı_?
5) vergi indirimi ile emeklilikte emekli yapıp kontrol şerhi konuluyormuş 1 -2-3 yıl sonra. benim sağlık ve vergi indirimi raporunda sürekli yazıyor. herkese kontrol istiyorlarmı _? farzedelim kontrol istediler ve rapor oranım düştü o zmaan emeklilik iptalmi oluyor _? benim hastalıklar kronik( hipertansiyon, periferik arter hastalığı , kroner arter hastalığı renal stenoz hastalığı, bilateral hafifi işitme azlığı . sol kararakt+ ampliyopi. yani bunların düzelmesi nerdeyse imkansız veya zor. ) bu şartlarda kontrol şerhi olurmu_?
6 )emeklilik işlemlerinde ne yapmam lazım_?
cevabınız için tşk.ler

Merhaba,
Sizinle hemen hemen aynı şartlarda 3 ay evvel ben emekli oldum. Benim % 74 oranım vardı ve sizinki gibi sürekliydi.
Bildiğim kadarıyla sorularınızın cevapları aşağıdaki gibidir.
1 - Evet emeklilik şartlarınız doğru - 17 yıl 3920 güne tabiisiniz
2 - Emekli olmak için seçtiğiniz tarih oldukça isabetli bende aynı tarihte ( ayın 27 sinde ) emeklilik başvurusu yapmıştım. Önce Sgk' dan emekli olabileceğinize dair bir yazı alın ve işyerinize bu yazıyla gidip " Emeklilik sebebiyle " çıkışınızı alın. Bunun için ayrıca herhangi bir yazı almanıza gerek yok. Fakat burada şuna dikkat edin. İşten çıkış bildirgenizde " İşten ayrılış Nedeni Kodu " yazan yerin karşısında 08 yazıyor olması lazım. bu sizin emeklilik nedeniyle işten çıkarıldığınız anlamına geliyor
3 - Altı aylık rapor mevzuunu ben hiç duymadım. Ben raporumu 2013 - Aralık' ta almıştım ve o raporlada emekli oldum
4 - Bende sizin gibi askerlik borçlanması yaptım . 100 günlük prim yatırdım. Emeklilik başvurusunda bulunurken yanınızda dekontun aslı veya fotokopisi olsun mutlaka. askerlik borçlanmasının E devlette görünmesi 1 ayı gecebiliyor.
5 - Bu siteden okuyup araştırdığım kadarıyla eğer psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa veya herhangi birinin sizi şikayet etmesi durumunda veya rapor veren hastanenin size verdiği rapor tarihine yakın tarihlerde başka raporlarla ilgili herhangi bir yolsuzluk durumunda hastanenin incelemeye alınması durumunda SGK tekrar kontrol muayenesi isteyebilir. Yani SGK nın kontrol isteme hakkı her zaman vardır, fakat bu hakkını yukarıda belirttiğim şartlardan herhangi biri oluşmuşsa kontrol isteyebilir. Velevki kontrole gittiniz ve oranınız düştü, o zaman dediğiniz gibi emekliliğiniz iptal olur. Fakat yeni verilen orana itiraz hakkınız var tabii. ama bu da bir hukuki süreç gerektireceği için bu konunun detaylarını çok iyi bilemiyorum.
6 - İlk önce SGY' ya gidin. Vergi indirim belgeniz ve raporunuz ile. Daha sonra emeklilik tahsis dilekçesini doldurun. Gerisi zaten sırayla gelir. Size SGK' dan yol gösteren olur mutlaka. Çok zor bir süreç değil yani, gözünüzde büyütmeyin.

Selamlar

Üst Alt