Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yapıp aynı işyerinde çalışmaya devam edebilir miyim?

Ergin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aradım fakat bulamadım,

çalışırken emekli başvurusu yaptığımda işyerinden istifa etmek durumunda mıyım? Aynı şirkette çalışmaya devam etmek istiyorum. Bu da yasal bir durum fakat bu emeklilik sürecinde emekli maaşı bağlanana kadar bir boşluk olmasın istiyorum.

Süreç nasıl işler acaba?

Bir de emekli engellileri de işveren engelli kadrosunda göstermeye devam edebilir diye tahmin ediyorum. Emekli olduğumda benim için ödeyeceği sigorta vs düşer mi? Yani emekli olmam işveren için avantaj yada dezavantaj oluşturur mu?

şirket seni çıkarmak istemezse çıkmazsın işten. şirket senden memnunsa çıkarmaz.
aksi durum varsa çıkarır.

İşten çıkış verilmeli ki emeklilik başvurusu yapılabilsin. Ama emeklilik başvurusundan hemen bir gün sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek yeniden çalışmaya başlayabilirsin diye biliyorum.

Bu konuda net bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Evet, sakat statüsünde çalışmaya devam edebilirsin.

Ben hep şöyle düşündüm,tabi kendi fikrim;
Bir çalışan işten çıkışını yaptırıp emeklilik için başvuruyor.
Hemen ertesi gün de sgdp ne tabi emekli çalışan olarak girişi yapılıyor diyelim.
Bu birey henüz emekliliği onaylanmadığı,yasal olarak emekli olmadığı halde emekli çalışan olarak işe giriş bildirgesi nasıl olacak?
Demezler mi,arkadaş bu adam emekli falan değil,emekliliğe müracaat etti diyorsunuz ne biliyorsunuz sorun çıkmayacağını kesin onaylanacağını vs.
Ben bu konularda biraz pimpirikli biriyim ve ben olsam başvurudan sonra 20 gün - bir ay bekler,emeklilik kaydım sisteme düştükten sonra işe giriş yaparım.
Hayatınızda bir dönüm noktası başlıyor,bırakın çok ince hesapları da bir 20 günlük boşluk da olsun yani.

Arkadaşım herhangi bir sorun olmaz ara vermeden çalışmaya başlayabilirsin emeklilik işlemleri için tabiiki çıkışın yapılacak yeniden giriş yapılacak eğer işveren seni çalıştırmak isterse sosyal güvenlik destek primi ödeyerek engelli kadrosundan seni çalıştırabilir aşağıdaki linki incelersen sana yardımcı olacaktır.

emeklilik işlemleri esnasında sgdp'ne tabi çalışma

Üst Alt