Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yapıp çalışmaya devam etmek için bir süre şartı var mı?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Dün vergi indirim yazım işyerine ulaştı. Dostlar birkaç sorum olacaktı;

** İşyerinde emekli olup özürlü kadrosunda tekrar çalışmak istiyorum bu süreçte SGK çıkışını al dediği andan itibaren ne kadar süre tekrar işbaşı yapamayacağım? Yani işe başlayamayacağım

** Sürücü kursunda ek iş olarak ders vermekteyim. Kurs bana 15 günlük prim yatırıyor oradanda çıkış almak zorundamıyım

** Asıl işyerimn 7540 gün kurstanda 1400 gün yatan primim var. Emekliliğe başvurduğumda asıl işyerimdeki primler görünür değilmi. Yani bana SGK da bir problem yaratırmı diğer yatan primler.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

sımdı cıkışını yapıyorsun sıgartaya gıdıyorsun emeklılık işlerını yapıyorson 2 gun sonra tekrar işe gırıp emekli olarak işe başlıyorsun .....net

mandreyam psikolojik rahatsızlıktan engelli raporu almak için ne yapmam lazım izmir de yaşıyorum memurum en son manisa da yattım şizofreni teşhisi koydular.

mandreyam
Sürücü kursunda ek iş olarak ders vermekteyim. Kurs bana 15 günlük prim yatırıyor oradanda çıkış almak zorundamıyım

** Asıl işyerimn 7540 gün kurstanda 1400 gün yatan primim var. Emekliliğe başvurduğumda asıl işyerimdeki primler görünür değilmi. Yani bana SGK da bir problem yaratırmı diğer yatan primler

yorumun varmı peki üstadım

hakansezer

Bütün çalıştığınız yerden emeklilik sebebiyle iş ilişkinizi sonlandırmalısınız. Primler ve ödemelerin hepsi SGK'nın sisteminde gözükür. Hatta e-devletten siz de görebilirsiniz.

Emekli olurken çift sigortada primler üst üste toplanmaz, çalışma gününüz artmaz. Örneğin 1. iş yerinden eylül ayında 30 günlük tam sigorta yattıysa, 2. iş yerinden yatan 15 günlük sigorta buna eklenmez. Yani prim gününüz eylül ayında 45 gün olmaz. Ama ödenen primler aldığınız maaşı yükselteceğinden emekli aylığınıza olumlu yansır.

İş ilişkinizi her yerden kesmeli ve SGK'ya emeklilik için müracaat etmelisiniz. 1-2 gün sonra da işvereninize söyleyerek emekli olarak, destek primi ödeme yoluyla çalışmaya devam edebilirsiniz.

hozgul arkadaşa katılıyorumm.... Sokrates arkadaş şimdi senin iş biraz karışık.....en basıti yattıgın hastaneden heyet raporu cıkarıyorsa ordan alman basit yoksa öncelikle izmirdeki rapor veren hastaneye git ordan pisikolojii doktora sorununu anlat o sana yolu gosterır ....her doktor farklı sıstem uyguluyor....

hozgul

Detay bilgi için teşekkür ederim. Başvurduğumda sgk ya maaş bağlanma süreci 2 ay oluyormu? Birde sizce ayın başındamı sonundamı başvurmalıyım

hakansezer

Yaklaşık 2 ay, bazen de 2,5 ay sürüyor.

Emeklilik müracaatınızı yaparken ay sonunu bekleyin. Örneğin Ekim'de emekli olamayı düşünüyorsanız 30 Ekim'de müracaat edin. Böylelikle kaybınız olmaz ve aylığınız 1 Kasım'dan itibaren işler. Ama Ekim'in 15'inde müracaat ederseniz yine 1 Kasım'da aylığınız başlar fakat 15-31 Ekim arası boş ve kazançsız geçer.

Emekli olunca çalışma hayatı

Sgk dan emekli olur yazısı bekliyorum sanırım haftaya elime ulaşacak inşallah. Takip eden ayın başında emekli olmak için başvuracağım ama eski işyerinde geri başlama süresi konusunda ciddi kafam karıştı.

Sgk maaş bağlanana kadar çalışamazsın diyor bende hemen başlarım sanıyordum bu konuda tecrübesi olan varmı

emekli olur yazısı geldikten sonra işveren emekli statüsünde sgk'ya işe girişinizi yapacak o 'kadar önemli nokta işveren işe girişinizi emekli olarak yapması şart yoksa maaş kesilir işe başlama olayı şöyle emekliliğe başvurdu iseniz işverenler genelde maaş bağlanana kadar işe girişinizi erteleyebiliyorlar aslında emeklilik müracatının ertesi günü bile işe başlanabilir sgk'da işverende işi sağlama almak için maaş bağlansın ondan sonra diyebiliyorlar müracatın hemen ardından işe başlayan arkadaşlar var

01.11.2017 de yıllık izin hakediyorum. izini hakedip çıkışımı vermeyi düşünüyordum bu ayın sonunda sgk ya başvursam emeklilik için çıkışımıda 01.11 de alsam bir problem olurmu?

çıkışınızı almadan emeklilik için başvuruda bulunamazsınız. eğer 31/10/2017 günü emekliliğe başvurup tahsis numarası alırsanız maaşını 01/11/2017 tarihinden itibaren hesaplanır. 01/11/2017 günü başvurursanız maaşınız 01/12/2017 gününden hesaplanır.

ama emeklilik işlemleri devam ederken emekli çalışan olarak sgk ya nasıl giriş yapıyorlar anlamadım. ya sorun çıkar red olursa ne olacak. sonunda usulsüzlükten ceza almazmı?

sgk emekli olur yazısı vereceği zaman kişinin emeklilik şartlarını arastırarak emekli olur belgesini veriyor ben 15 gün sonra iş başı yapmıştım genelde işverenler sorun yaşamamak için 15 gün 1 ay gibi gel iş başı yap diyebiliyorlar o zamana kadar tahsis no çıkabiliyor

Arkadaslar ben bugun isten cikisimi alip basvurumu yaptim. Bazi arkadaslar tekrar isbasi yapabilmem icin nisan 1 i beklemem gerektigini soyluyor. Bu dogru mudur?

Üst Alt