Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptığımda SGK vergi indirimini nasıl..?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bir konu hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Ev adresimin bağlı olduğu SGK ilen çalıştığım yerin bağlı olduğu SGK ayrı. Sene başında Ev adresimin bağlı olduğu SGK müdürlüğüne, vergi indirim raporumlan bir dikelçe yazdım. Vergi indirimi ilen nezaman emekli ola bilirim diye. Sonuç iki üç ay gibi bir sürede geldi. 18 Yılımı tamamlayınca hak ediyorum. Pirim fazlası ilen mevcut.

Benim dilekçeyi verdiğim SGK müdürlüğü vergi dairesine yazı yazdı benimlen ilgili raporumu sorup onay alıp bana cevap döndü. Yani onların elinde vergi dairesine şahsım için yazılmış resmi yazı var. emeklilik başvurusu yaptığımda ellerinde daha önce vergi dairesine sordukları yazı olduğu için o süreci yaşamıcam. Bana belki aynı gün emekli ola bilir yazısı vericekler.

Sorum şu. İş yerinin bağlı olduğu sgk müdürlüğüne gidip, vergi indirimim var engelli şartlarımı yerine getirdim dediğimde onlarda vergi dairesine mi yazıcaklar yoksa sene başında başka bir sgk müdürlüğünden başvurduğum ve onayı gelen yazımı sistemde görüp onlarda direk emekli ola bilir yazısı vere bilirlermi?
OturanBoğa

Teşekkürler.

Ümit Kurtuluş

İş yerinizin böyle bir sorgulamaya ihtiyacı da yok, işi de olmaz. Siz emekliliği hak ettiğinize dair yazıyı sigorta müdürlüğünden alıp işyerinize vereceksiniz, onlar da kıdem tazminatınızı verip çıkışınızı yapacak.

@OturanBoğa
Teşekkür ederim, ama soruyu yanlış anlamışsınız. İş yerinden bahsetmiyorum. İş Yerimin bağlı olduğu SGK müdürlüğüne gittiğimde, istenilen şartlarımı yerine getirdim dediğimde onlarda Vergi dairesine yazı yazıcakmı?

yoksa sene başında ev adresimin olduğu yerdeki SGK müdürlüğüne başvurduğum ve onların vergi dairesi ilen olan yazışmayı sistemde görüceklermi?

@Ümit Kurtuluş

Sgk aynı sistem üstünden işlem yaptığından dolayı bırakın mahallenizdeki sgk'yı,aynı yazıyı türkiyenin her tarafındaki bölge müdürlükleri görecektir.

Önemli olan sisteme yazının düşmesidir. Yani bu durumda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

@Ümit Kurtuluş merhaba rahatsız ediyorum kusuruma bakma birşey sormak istiyorum.

benim raporum hastaneden posta ile yola çıkmış ankaraya gidiyormuş. ankaradan gelecek raporu beklememmi gerekiyor sgk ya gitmem için. yoksa ankaradan rapor gelmeden sgk ya gidip işlem yaptırmam gerekiyormu?

Ergunanıl
Vergi indirimi raporunuzdan bahsediyorsanız evet Ankaranın cevabını beklemek mecburiyetindesiniz. Orası rapor oranınızı düşüre bilirde aynı şekilde onaylıya bilirde. Çok ama çok nadir yükselte bilirde.

Orası Raporunuzu onaylamadan Vergi İndirimi almış olmazsınız. Hastaneden aldığınız ve şu an Ankaraya giden rapor Vergi indirimi alıp alamıcağınızı değerlendirmek için verilmiş rapordur.

Nihai karar Ankaranın cevabı.

Üst Alt