Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptıktan kaç gün sonra SGDP ödeyerek çalışmaya başlayabilirim?

mhmt05

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Iyi akşamlar benim öğrenmek istediğim bir konu var vergi indirimi ile ssk ya baş vurdum emekli olabilirsin yazısını aldım buğun işten çıkış bildirgesini iş yerinden aldım yarın müracaatımı yapacağım benim merak etdim şimdi siğortalı değilim muhasebeye ssk girişimi ne zamn yaptırayım + tazminatımı almadım ileride ayrılınca alırsın dedi muhasebe ne yapmam lazım sizce

hocam sen sgk dan emekli olabilir yazısı aldıysan,işten ayrılıp emeklilik dilekçesi vereceksen
Muhasebeci tazminatını ödemek ZORUNDA...
Tazminatını içerde bırakma,herhangi bir kağıtta imzalama

Birde şu konuda yardımcı olursanız sevinirim 4 senedir bir şirketde çalışıyorum 05.10. 2015 tarihinde işten çıkış bildirgesini aldım ve yarın ssk vereceğim emeklilik için sorum şu eger tazminatı almayıp aynı yerde çalışmaya devam edersem mesala 10 yıl sonra ayrılsam toptan tazminat alabilir miyim

Hocam siz beni dinleyin
Kıdem tazmnatınızı alın,yıllık izniniz varsa onlarında ücretini alın

çıkışınızı yapacakları için tazminat almalısınız sonradan pişman olmayın derim

mhmt05
İlerde almak diye birşey yok.
Bunu kabul ederseniz kendinizi işverenin insafına bırakmış olursunuz ve en ufak sorunda bile hep tazminatınızın akibetinden korkar bin pişman olursunuz. İşveren ard niyetli değilse normal prosedürden neden kaçsın?
Siz emekli oluyorsunuz imzalatır belgeleri öder tazminatınızı ve tekrar emekli çalışan olarak işe başlatır bunun prosedürü budur.
Diğer sorunuza gelirsek, emeklilik başvurusundan bir-iki gün sonra emekli çalışan olarak girişiniz yapılabilir.

Anladım bilği için teşekür peki son bir soru muhasebeciye telefon açtım emekli olacağım diye oda bana emekli olabilir yazısını faksla dedi ben de faksladım muhasebeci bizim şirket dışından oda bana emeklilik için çıkış bildir gesi ve emeklilik dilekçesi yolladı onun ile başvurdum tahsis numarası aldım şimdi tekrar giriş yapacak ssk ya ben fakslayınca tahsis nosunu herhangi birşey almadım imzalamadım yinede çalışıyorum zaten şuan aynı yerde iş yönünden sıkıntı yok da toplu parada şirketin sıkıntısı var ileride haklarımda kanun karşısında bana ödemezler ise haklı kılmazmı bu durum nasıl yansır bana

mhmt05
Bu kadar uyarıdan sonra ısrarla tazminatı içerde bıraksam ne olur diye soruyorsan bize artık susmak düşer, tercih senin kardeşim.

[FONT=sans-serif]Arkadaslar 2015 de malulen emeklı olan kısı varmı maasa nekadar baglanıyo bı bılgı edınebılırmıyım[/FONT]

Tamamen sizin çalışma yıllarınıza ve gününüze göre değişiyor ben 2014 yılı emeklisiyim mayıs ayı idi 720 tl bağlandı neden derseniz ssk sız çalışmam çoktu ama yine aynı yılda malulen emekli olan arkadaşım vardı benden daha fazla pirim ve yıları değişikte 1120 tl bağlandı bunuda sgk nın ne kadar aylık alabilirim diye kısmı var ordan hesaplatabiliyorsunuz maaşınızı

ben 10 yıl 2300 gun %70 rapaor dan basvurdum 8. arda onaylandı maas halen baglanamadı buay buyuk ıhtımal baglanırmı acba

Kardeşim aman ha!!! tazminat çerde birakilmaz... zaten iş yerin çıkışını verecek sigortaya sende onu alip geçeksin. bu kez sigorta sana xxxx adı geçen xxx tarihinde mürcaat etmiştir emekliliğe diyçek o belgeyi alip iş yerine vereçeksin ve TAZMİNATINI ALAÇAKSIN. içerde biriksin diye birşey yok. ilerde HİÇ BİR HAKKIN OLAMAZ!!! MAHKEMEYE VERSEN DAHİ ALAMAZSIN!!!!

Öncelikle ilişik kesileceği için tazminatınızı banka kanalıyla size ödemezse şirket, tazminatınızı aldığınıza dair size bir ibraname imzalatmaya kalkabilirler. Bu ibraname de şirketten bütün alacaklarınızı nakti aldığınıza dair bir ufak yazı olacak ve imzalamanızı isteyecekler. emekliliğe ayırma işlemleri SMMM tarafından yapılmıştır muhtemelen, tazminatı hak kazanarak iş aktinin bitmesine olanak sağlayan bir durum mevcutlu. aksi halde, siz ben bu şirkette çalışmaya devam ediyorum, şimdi değil ayrılırken alayım derseniz, şirketiniz sizi tekrar işe girişten sonra tazminat hesaplayabilir. senelik brüt maaştan yıllık kaybınız olur.

asla ve asla tazminatınızı almadan işinize devam etmeyin.

Üst Alt