Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptım. 2022 için geriye dönük ceza gelir mi?

Chichikow

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
@Kalem hanım benimde bir sorum olacak;

Ben 30.10.2017 de emeklilik için SGK Ya müracaat ettim. Fakat emeklilik onayim 09.01.2018 de kesinleşti ve emeklilik başlangıç tarihi olarak 01.11.2017 yazıyor. Bu ayın 18 inde bana 3 Aylık birikmiş emekli maaşım ödenecek.

Asıl mesele 09.12.2017 de aldığım 2022 ayligim benden geri istenirmi? Cevaplarsaniz sevinirim. Diğer bir konuda emekli aylığı almaya basladigimi Sosyal hizmetlere bildirmem gerekir mi yoksa onlar otomatik olarak keserlermi. Saygılar.

Chichikow aralık'ta aralık, ocak ve şubat aylarının ödemesi peşin olarak ödendi sana biliyorsun. peşin ödenen aylık da geri alınmaz ve sana borç çıkartılmaz rahat ol:) ama mart ödeme dönemi öncesinde 2022 aylığın feshedilecektir bilgin olsun(emekli olduğun için).

Kalem hanım hani emeklilik baslangicim 01.11.2017 göründüğü için sordum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Chichikow onu da okudum. ben verdiğim cevaptan eminim. ek bilgiye ihtiyacım olsaydı sorardım sana zaten:)

dur sana uzun uzadıya anlatayım ardından da mevzuattan kanıt sunayım ki için rahat etsin.

emeklilik için ekim 2017'de başvurdun. emekliliğin ise 9 Ocak 2018'de onaylandı. emekliliğin onaylandığı için de aylık başlangıç tarihin 1 Kasım 2017 oldu.
e tabi bunlar emeklilik işlemlerin onaylanınca kesinleşti yani.

sen bu arada 2022 aylığı alıyordun. henüz emeklilik de sonuçlanmadığı için aralık'ta gittin PTT'den 3 aylık ödemeni çektin. çektiğin ödeme aralık,ocak ve şubat aylarının ödemesiydi. yani aralık'ta sana 3 aylık peşin ödeme yapıldı.

ocak'ta emeklilik de onaylananınca sen de bu aralık'ta çektiğin paraları geri isterle rmi diye endişeleniyorsun.
hayır endişelenme, çektiğin 2022 aylıklarını senden geri istemezler.

senin yanına mevzuatı getireyim dur:)

bak arkanda kapı gibi 2022 sayılı kanun var:

[SIZE=1]"Madde 3 - Bu aylıkların başlangıç tarihi, ilgililerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacakları yazılı müracaatlarını takip eden aybaşıdır.

(Değişik ikinci fıkra: 17/4/2008-5754/92 md.) Bu aylıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek ödeme gün ve dönemlerinde peşin olarak ödenir. Aylığa hak kazanma başlangıç tarihi ile ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme döneminin ilişkin olduğu aya kadar olan haklar için ise defaten ödeme yapılır.

Peşin verilen gelir ve aylıklar durum değişikliği veya ölüm halinde geri alınmaz. Ancak, aylık bağlama ile ilgili geçim şartının kalkması halinde, aylıklar bu şartın kalktığı tarihi takibeden dönem başından itibaren kesilir."[/SIZE]

rahat ol ablası, senden o paralar hiçbir şekilde istenmeyecek/istemezler de.

Ablası biliyorsun bunlar kanun manun tanımıyor hani hatırlarsınız benim ilk iki ay maaşımı vermemislerdi. 27.04.2017 müracaat tarihim olmasına rağmen temmuz ayını başlangıç olarak kabul etmişlerdi. Sizin hazırladığınız dilekceyi bimere gönderdik ama nafile bir şey anlamamistik.

Yinede çok sağolun iyiki varsınız Allah sizden ve sevdiklerinizden razı olsun.

Chichikow yok, bu konuda sorun çıkmaz. bu güne kadar bu konuda hata yapan vakıf çıkmadı şükür:) Aman nazar değmesin.

Üst Alt