Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptım ama ertelemem mümkün müdür?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Emekli olur yazısı adresime ulaştı ve haftaya başvurumu yapacaktım. Özel nedenlerden dolayı başvurumu 2018 1. ayda yapacağım. Budurumda;

** ocak zammını almam mümkün olmaz değilmi. 1800 tl bağlanıyor görünüyordu bu rakam zamdan sonra değişirmi

** ve yazı geldikten sonra 2 ay geç başvurmamın bana dezavantajı olacakmı ( emekli olma hakkını kaybetme vs..) gibi

1-Emeklilik başvurusu yapmamışsınız.Yapsaydınız geri dönüşü olmazdı.Emekli olabilir yazısı almışsınız.Yazıda belirtilen tarihten sonra istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

2-Şu anda görünen emekli maaşınızın üzerine ocak zammı gelecek.Zamlı maaş alacaksınız.

3-Tek dezavantajı 2 aylık maaşınız alamayacaksınız.

BuTcHeR

Evet emekli olabilir yazısı aldım ama çalıştığım şirket yeni yılda başvurursan seni geri başlatalım dediği için başvurumu ocak ayına erteledim. Bu durumda 2 aylık maaş alamayacağım sanırım.
Hakkım yanmasın tarihi geçtikten sonra başvurduğum için oydu aklımda ki soru, Maaş olarakda ocak ayında verilen zam oranı o ayda emekli olan bir kişiyede uygulanıyor bu durumda öylemi üstadım

emekli olabilir yaızısını nerden nasıl temin ediyoruz.

Size gelen emekli olabilir yazısında alacağınız maaş miktarı yaziyormu.Ayrica kontrol istemiş istenmediği yaziyormu.İyi gunler

hayır sadece emekli olabilirsiniz diye bir yazı var. Peki SGK kontrol istemiyormu 2 yıllık vergi indirimim var benim yazıda öyle bir ibare yok

Vergi indiriminden 2 yıllık ise büyük ihtimal ile 2 yıl sonrasına kontrol ister

Emekli maaşı bağlanırken gelen kâğıtta yazar diye biliyorum.

Benim emeklilik 2018 e kalacak gibi görünüyor . 2018.1 ayında başvuru yaparsam ne zaman ilk maaşı alabilirm?

@hakansezer
şimdi şirketin söylediğinde çok saçmalık var siz emekli olabilirsiniz emekliliğinizi verdiğinizde iş yeri size kıdem tazminatı ödeyecek zaten sizinle yeniden çalışmak istiyorlarsa emekli olarak sizi yeniden işe başlatabilirler yani aynı işlemi ha bu zamanda yapmışsın ha şubat ayında yapmışsın bir şey fark etmiyorki yeni yıla girince emekliliği ver diye neden istiyorlar size bunu bakın kısaca size şöyle özetliyeyim

siz bu zamandada emekli olsanız dediğiniz zamandada emekli olsanız işverenin size yapacağı işlem aynısıdır hiç bir şey fark etmez fark eden ne olur sizin için emekli aylığınız olur zaten kasım ayındasınız aralıktan başlar emekli aylığınız 2 ay daha fazla emekli aylığı alırsınız ocak zammıda yine aylığınıza işler haaaaa dersinizki benim işe girişim ocak ayıdı hilal hanım ben kıdem tazminatımdan bir şey kaybetmemk için ocak 2018 dilekçe vercem diye düşünüyorsanız onu bilemem buda fark etmez kıdem tazminatınız çalışma süresine göre hesaplanır işverenin size söylediğinde hiç bir mantık yoooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

hilal72

Ocak ayında olmamdaki mantığı bende anlamıyorum ama benden o şekilde olursam geri devam edebileceğimi söylediler. Ayriyetten ocakda emekli olduğumda verilen zam maaşıma etki etmezmi bu durumda

Emekli aylığın bir hesabı vardır sen ocaktada emekli olsan yıl sonu itibari ile zammı alacaksın sen iş yerine soru sor neden beni ocak ayında emeklinin ver diyorsunuz de işyerinin şu anda maddi sıkıntısı var ise kıdem tazminatın için böyle demiştir sen emekli maaşını kafana takıp durma aylığın aynı olacak aklına takılanı iş yerine sor

hilal72

Merhaba,

İşyerim bana bugün tazminatını almadan devam edebilirsin dedi. Kanunen tazminatı almadan emekli olunabiliyormu?

Emekli olurken,kıdem tazminatı ve yıllık birikmiş izinlerinizin ödenmesi gerekir.

SGK lı olarak işten çıkışınız yapılır ve SGDP ye bağlı olarak işe girişiniz yapılır.

Kısacası tazminat ödenmesi gerekir.

@hakansezer
tazminatı almak için ya emeklilik hak edip öyle ayrılacaksınız yani emekliliğini verip yada işverenin sizi işten çıkarması gerekir yada gereken yıl prim şartı ile sgk dan emekli olabilirsin diye yazı aldığında işyerinden kıdem tazminatı alabilirsin aklına takılanı sor birde emeklilik verip sakın olaki işyerinin sana verdiği evrakları imzalama sonra tazminatın yanar

birde emekli olurken işyeri tazminatını öder eğer sen emekliliğini verip işyeri tazminatını ödemiyor ise hemen işkura şikayet yap git ve işyerinde hiç bir evrağı imzalama sen emekliliği hak etti sen git sgk emekli olabilirsin yazısını al işverene götür ver o zaman eşşek gibi tazminatını ödeyecekler işi her yerde bulursun

Üst Alt