Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yılbaşından önce mi sonra mı yapmalıyız?

shoalin

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba.

Çok Kararsız kaldım. fikirlerinizi merak ediyorum. Vergi indirim hakkı kazandım. emekli olamayı düşünüyorum. yıl bitmeden müracaat etsemmi yoksa yılbasından sonra ocak ayında mı başvuru yapsam.
OturanBoğan Ufukalp

shoalin
Bu yıllardır süregelen meşhur tartışma konusudur.
Bana göre ise ikisi arasında dikkate alınacak bir maaş farkı olmaz gibi.
Çünkü Aralık'ta olursa maaşınıza Ocak zammı uygulanır. Ocakta olursa maaş zaten 2019 güncelleme katsayıları baz alınarak hesaplanır.
Ancak, maaşınız Ocak ayında artıyorsa bu tazminat/ikramiye konusunda fark eder.
Çünkü tazminat her zaman son maaş üzerinden hesaplanır.

Ufukalp
Açıkcası tazminatı çok düşünmüyorum. icralık dosyam var muhtemelen ona yolluyacaklar. eski bir dosya ama oraya gidicek. bende cok bir fark olucağını sanmıyorum ama kime sorsam yarısı bu yıl yarısı 2020 de başvur dıyor. kararsız kaldım.

Bazı uzmanlar 2019'dan 2020'ye geçerken emekli olacaklara yılbaşından önce emekli olmalarını tavsiye ediyor. Zira enflasyon ve büyüme hızı rakamları 2019 içinde emekli olmanın emekli maaşı bakımından avantajlı olduğu söylüyor. Tazminat meselesini ise ayrıca düşünülmesi gerekmektedir.

shoalin

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.
Aynı durumdayız kardeşim. Ben 16 Aralık'ta ayrılışımı yaptım. Ben memurdum.
Maaş mutemedimin söylediğine göre zaten ayrılışımı yapar yapmaz mutemed icra dairesine yazı yazıp bir anlamda beni gammazlayacakmış;
"Bu adam emekli oluyor. Kaçırmayın" hesabı ;) ... O yüzden muhtemelen para bankaya yatmadan icra dairesi alacağını alıp alacaklıya iletecekmiş. Ama naçizane fikrim eğer imkanın varsa "emekli olacağını söylemeden" alacaklının avukatını arayıp pazarlık yap ve parasını öde. Tabi tekrar söylüyorum imkanın varsa. Ben para bulamadım. Kaderime razı bekliyorum. Ancak çok fark olmayacak sanırım bende. Benim 2 dosyadan toplam 25bin falan var.

2019-2020 mevzusuna gelince; Ben çok düşündüm araştırdım. Mutemede sordum ve bana benim durumum biraz farklıydı. Ben dilekçeyi verdiğim için onay da 2019'da geldiği için farketmeyecek dedi. Ama Hakan beyin dediği gibi maaş açısından 2019da emekli olmak daha iyiymiş. İkramiye-tazminat mevzusunda belki 3-5 bin TL farkedebilir.

Üst Alt