Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda bulunacağım. Destek primi ödeyerek çalışma prosedürü nasıldır?

serefd

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
7 haziranda emekliliğim doluyor nasipse.bu tarihden sonra işveren çalışmamı istiyor.emekliliğe hak kazanmıştır yazısını 8 haziranda almaya gideceğim.hemen verirlermi?iş veren aysonunda çıkışını yapıp 1 temmuzda giriş yapalım diyor.ben emeklilik dilekçemi ay sonunda verebilirmiyim?bulnes arkadaşın açtığı konuya baktım ve izlenecek yolu tecrübe eden arkadaşların paylaşımlarını saygılarımla bekliyorum.

Emeklilik başvurusu yaptığınızda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edeceğinizi belirtin ve orada sorun bakalım yeni sigortalılığa 1 temmuzda başlayabilirmiymişsiniz...

Deneyimi olan arkadaşlar yazarsa öğreniriz ama, benim bildiğim, emekliliği hak ettiğinize dair yazıyı aldıktan sonra sgdp ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz...

Bunu ben de merak ediyorum ama, emekliliği henüz onaylanmamış birinin nasıl olup da SGDP kapsamında emekli çalışan olarak işe başlatılacağı da kafama takılmıyor değil.
Ben olsam hiiç sıkıntıya girmem,Bir,birbuçuk ay dinlenirim,emekliliğim onaylanır ve gönül rahatlığıyla girişimi yaptırırım.

evet benimde kafama takılan çalıştıgım yerde çıkışımı verseler emekliliğim onaylanana kadar sigortasız çalışsam onaylandıktan sonra destekprimi yatırabilirlermi mesala sorun olurmu arkadaşlar.

Emeklilik başvurusu yaptığınızda teorik olarak "emekli olabilir" sayılıyorsunuz ya, belki de o tür bir yazıya istinaden hemen sgdp ödeyerek çalışmayı sürdürebilirsiniz.

Ama bence en doğru bilgiyi gelirlersgk'dan edinirsiniz. 170 numaralı sgk hattını arayarak bilgi edinmeyi deneyin.

oturanboğa arkadaşımın dediği gibi 170 i aradım.emeklilik dilekçesini veredikten sonra sgk dan çıkışım yapıldığı için sgdk esasına uygun pirim ödenerek girişim yapılabilirmiş.ne emekli maaşım kesilir nede işverenin ödediği aylıkdan kesilir dedi yetkili arkadaş.

Bilgi için teşekkürler. Dilerim uygulamada da bir sorun yaşamadan süreç tamamlanır...

Üst Alt