Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda bulunurken vergi indirim hakkım yeterli olacak mı?

EKEREC

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben şuanda özel bir şirkette çalışmaktayım yaklaşık 1 yıl önce kroner kalp yetmezliğinden ve işitme kaybından dolayı devlet hastanesinden % 56 iş görmezlik raporu aldım,daha sonrada gelirler idaresine baş vuruda bulunarak vergi indirimi 3.cü dereceden vergi indirimi aldım.
Şimdi erken emeklilik için başvuruda bulunacağım başvuruda bulununca raporum yeterli olacakmı yoksa tekrar rapor almam için hastaneye sevkmi edecekler yani 1 yıl önce aldığım rapor yeterli olacakmı. Birde emeklilik baş vurusunu yapıp sonuçlanıncamı işten ayrılayım çünki süreç uzun görünüyor maaş almadan zorda kalırım.
İlginize şimdiden çok çok teşekkür ederim.

sigortalılık sürem 26 yıl 25/02/1967 doğumluyum yaştan dolayı normal emekli olamıyorum.O yüzden geçen yıl aldığım rapor ve vergi indirimine istinaden emekli olmak istiyorum.

3.derece vergi ind. hakkı ile 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz 26 yıllık sigorta döneminde toplam prim ödemeniz 3600 ve fazlası ise emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.

Avcı,
Şahıs zaten 3.derece vergi ind. hakkı kazanmış sen hangi vergi ind. belgesinden bahsediyorsun.?

sgk mundan emekli olur belgesi alıp iş verene verceksin bide tahsis talep formu onuda sgk mundan verirler gerisini muhasebe halleder NOT emekli olur belgesi olmadan hiç bişi yapamassın bunuda ancak sgk mundan alacaksın anlata bildimmi

Eğer işyerin emekli olduktan sonra işine devam etmene müsade ediyorsa çözüm şöyle olacak..

ağustos sonu bayrama geldiği için işten çıkışını 25 Ağustos yaptır. 26 ağustosta SGK'na emeklilik başvurunu yap. işyerinde 26 ağustosta tekrar işe giriş bildirgeni 01 Eylül işe başlayacak şekilde düzenlesin(sosyal güvenlik destek primi ödeyeceğini işaretlesin ) SGK'da maaşını 01 eylül itibariyle bağlayacak zaten ....hayırlı olsun.....

Üst Alt