Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda SGK’dan verilen evrak doğru mu?

Hakanç1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle vergi indirimi emeklilik hakkı kazandım,
2004 ssk giriş. Yüzde 71 sürekli rapor ve vergi indirimim var, 18 yılım da doldu çalışma günümde 7000 e yakın,
bugün vergi indirimi yazımla SSK ya gittim dilekçe yazmaya emekli olmak için, iş yeri çıkışınızı yaptıktan sonra dilekçenizi alabiliriz dediler, iş yerine söyledim emekli olabileceğime dair yazı istediler, ilk önce kıdem tazminatı yazısı istedi iş yeri fakat girişim ve çalışma günüm dolayısıyla böyle bir yazı alamayacağımı söyledi SSK fakat bana emeklilik yazısı başlığında vergi indirimi emeklilik hakkı kazandığımı belirten bir yazı verdi ve bunu iş yerine gönderin 08 kodu ile çıkışınızı yapıp 1 gün sonra yine 02 kodu ile girişinizi yapabilirler dedi ssk görevlileri
iş yerine attım belgeyi, muhasebe error verdi galiba, işin içinden çıkarmadılar bir araştıralım farklı bir evrakla mı oluyor yoksa gönderdiğim evrak yetiyor mu diye bi bilene sorup öyle vereceklerini söylediler çıkışı yanlış bir işlem yapmamak için.
Aynı yerde çalışmaya devam edeceğim bu arada, şimdi emekli olan arkadaşlar benimle aynı durumda olan farklı bir yazı mı aldılar, sgk mı yanlış mı yönlendirme yapıyor yoksa iş yeri muhabecisimi işi bilmiyor, bu konuda ki bilgi ve birikimlerinizi paylaşır mısınız, uzun oldu kusura bakmayın artık :)

https://r.resimlink.com/e0Wc2N.jpg verilen belgenin görseli ekte

Çok teşekkür ederim

Hayırlı olsun ben SGK dan Emekli olur yazısı aldım 6 ay önce işyerime verdim aynı gün çıkış yapıldı ertesi gün 08 kod ile girişi yaptılar tazminatımı aldım çalıştığım firma yabancı kökenli kurumsal prosedürü bilen kişiler bu faktörde çok önemli
Senin önce SGK dan Emekli olur yazısı alman gerekir o belgeyi işyerine verip çıkış işlemlerini başlatmaları gerekir

Emeklilik için 18 yıl 4000 gün şartlarını yerine getirdiğiniz görülmüştür. Yazısı vergi sgk, başka da bişey vermedi, emekli olur yazısı dediğin belge herhalde bana verilen belge ile aynı olsa gerek, yada sana verilen farklıysa da farkı neydi hatırlıyorsan yazar mısın

https://r.resimlink.com/e0Wc2N.jpg verilen belgenin görseli ekte

Hakanç hayırlı olsun kardeş ssk nın gösterdiği yol doğru.İsyeri çıkış verince aynı gün dilekceni işleme alır.ssk dan aldığın emekli olur yazısını yeterli işlerinin çıkış vermesi için zaten çıkış koduda emeklilik için verecek. Isyerindeki insan kaynakları tecrübe etmediği için biraz ikilemde kalmış.yanlız isyetinden çıkışını şuan alsan ssk ya dilekceni versen maaş önümüzdeki ayın 1 den itibaren başlar. Ve 11 ayın son haftasında alırsın.bende emekli dilekçesini verirken isyerinden ayın son haftasında 25 de çıkış aldım aynı gün dilekcemi verdım.Demrk istediğim ekim ayının 18 de dilekceni versen yada 28 de dilekceni versen kasım ayının 1 günü maaşın bağlanır sistem böyle işliyor

Arkadaşlar 08 den çıkışım yapıldı ve emeklilik dilekçemi verdim, kayıt takip numarası geldi sgk dan ve o numara ile takip edeceğimi söylediler, tahmini kaç gün sürüyor bu süreç bilgisi olan var mı ve iş yeri de yarın yeniden giriş yapmak ve sözleşme imzalamak için merkeze çağırdı, bütün haklarım ödenerek sıfırdan mı başlıcam yoksa mevcut haklarımla devam etme durumum söz konusu olabilir mi

Hakanç

Tahminî 2 hafta ile 1 ayda sonuçlanır
Isyerindeki haklarına gelince bunu sadece işveren ile senin anlaşmana bağlı olan birşey kendimden örnek vereyim Emekli olan kişi kıdem tazminatı alır ve izin hakların varsa alırsın ben sadece kıdem yol yemek aldım izin haklarıma dokundurmadım lazım olacak diye
Bu tamamen sen ile isyerin arasındaki anlaşmaya bağlı

Mesai bitimine birkaç dk kala iş yeri insan kaynakları aradı ve emeklilik başvurusu onaylanmadan muhasebenin beni yeniden emekli olarak girmek istemediğini söyledi, sgk girebilir diyor, iş yeri ben o riski almak istemiyorum diyor, olurda sonuç olumsuz çıkarsa bir daha uğraşmak istemiyorum diyor, böyle şeyler sizlerin de başına geldi mi, yarın gidip yüz yüze bir görüşcez bakalım nolcak

Hakanç bende emekliyim olduktan sonra aynı işyerınde çalışmaya devam ediyorum.Senin isyerindeki muhasebe departmanı acemi bu işlerde belliki.8 madde den çıkış verecek bir gün sonrada SGDP ile giriş verecek.Zaten ssk dan aldığın emekli olur yazısı resmi belgedir badja belge ye gerek yok.Isyeri bi hafta geriden çıkış vere biliyor.Benim işten çıkış işlemini aynı dk içinde yaptılar 1 gün geriden çıkış verildi ve işlemi yaptığı gün giriş verdi.Sonrada ben ssk ya gittim emeklilik için dikekcemi verdım.Isyerinde de aralıksız çalışmaya devam ediyorum

emekli olabilir yazını onlara verdikten sonra çıkışını yapacaklar. çıkışın yapılınca emekli tahsis formunu dolduracaksın. sgk işlemleri başlatacak. bu kadar basit aslında. benzer olay benim başıma geldi sayılır. emekli oldum 3 gün sonra girişim yapıldı. ama iş bilmez muhasebe tüm sigorta kollarından giriş yapmış. uyarmama rağmen o kadar. daha sonra bir dilekçe verdik sgkya sgdp olarak düzeltildi işe giriş bildirgem.

Sormayın beyler muhasebe mahvetti bu aralar beni :) uğratıyorda uğraştırıyor, ilk defa vergi indiriminden dolayı bir emeklilik yapacağı için içimden geçti resmen, neyse bi şekilde anlaştık başladım yine bugün, sizin başvurular kaç gün de sonuçlandı

1 kasım itibarı ile emekli maaşın bağlanmış olur. ben 29.07.2022 de verdim emeklilik dilekçesini.01.08.2022 de başladı emeklilik.08.08.2022 de 26.08.2022 de günlük ödeme aldım. 20.09.2022 itibarı ile de hem maaş olarak yatmaya başladı hem promosyonumu aldım. iki ay diyebilirsin :) hayırlı olsun

Eyvallah çok teşekkür ederim, senin ki 3 gün de sonuçlanmış maşallah, inşallah benim ki de 3 günde düşer sisteme

Üst Alt