Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda yeniden rapor istenir mi?

fatihyp

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Emeklilik başvurusu için defterdarlıktan alınan vergi indirim belgesi ve %46 özür raporum ile SGK ya başvurdum. Benimle ilgilenen memur bey raporumun eski olduğunu, bu durumda 2001 yılında alınan raporum için tekrar rapor almam gerekebileceğini söyledi. Kanunen böyle bir durum olabilir mi?

Teşekkürler

aslında istememeleri gerekiyor.2013 yılında sakatlık oran tablosu değiştiğinden eski raporları kabul etmiyorlar. tekrar rapor almanız şart bence.

2001 yılında alınmış vergi indiriminiz varsa yeniden rapor istenmez.
Vergi indirimi (süreli değilse) 1 kere alınır.

evet eyüp beyin dediği gibi vergi indiriminizde var. tekrar rapor istenmemesi gerekiyor. ancak forumlarda istedikleri yönünde birçok yazı var.

eğer ille raporunuzu ve vergi indiriminizi kabul etmezlerse ya tekrar rapor çıkaracaksınız yada mahkeme yoluna başvuracaksınız.

sgk vergi indirimine bakar sallamış memur bilgisizliğinden

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Umarım tekrar rapor istemezler

1997 senesinde aldığım vergi indirimi raporuyla 2017'de emekli oldum. Eski raporumun fotokopisini istediler ve verdim. Herhangi bir sorun yaşamadım.

merhaba bence memurun bilgisizliği kaynaklanmaktadır. vergi indirim belgesi alındıysa tekrar rapor istenmez.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Emekli olabilir yazısı evime toplanılacakmış. Peki bu yazı kaç gün içinde elime ulaşır?

1 ay bulabiliyor ayrıca sgknın sitesinden durumu takip edebilirsiniz sgkevrak takip linkten

Üst Alt