Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusundan sonra sistemde ne kadar süre sonra bilgilerimizi görürüz?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, ben 2 ekim 2013 itibari ile hayırlısıyla emekli oldum ,yani Unkapanı ' nda
evraklarımı teslim ettim ve tahsis numaramı aldım , beklemedeyim,
size sorum şu ;takriben ne kadar süre sonra e devletten bilgilerimi görebilirim,
bugün itibari ile 23 gün oldu ama bir şey göremiyorum, bizim vergi ind. olduğu için
bu süreç daha uzun oluyor sanırım , bilen bir arkadaşımız yazarsa çok sevinirim
bir de ne zaman olursa olsun 2 ekimden itibaren toplu param yatacak değil mi ?
yani 2 ay sürerse 2 aylık para yatacak ?
Teşekkürler, saygılarımla.....

Hayırlı olsun Selçuk. Aylık, başvuruyu takip eden ay balşı itibarı ile bağlanır. Yani, 3 gün önce (yani Eylül'de) başvursaydın, 1 ay fazla maaş bağlanacaktı. Şimdi 1 Kasım itibarı ile bağlanacak aylığın ve evet, ilk aylıkla birlikte toplu para ala.

Emeklilik bilgisi 1-2 hafta içinde görünür olacaktır www.turkiye.gov.tr adresinde görünür

Teşekkürler Oturan Boğa, yalnız eylülde başvurmam imkansızdı :( çünkü emeklilik hakkım 1 ekimde doluyordu o yüzden de
2 ekimde soluğu Unkapanı Sgk da alabildim.....anladım, yani kasım ayı içinde bağlanacak ama kasım (30 gün) + ekim (30 gün )
2 aylığı birlikte alacağım doğru mu ?

Oturan boğa, bugun itibari ile e-devlette bilgilerim görünüyor (aylık bağ. oranı vs...) yalnız aylık başlangıç tarihi 01.11.2013 gözüküyor ,
bunu da anladım çünkü biliyorum ki takip eden ayda başlıyor ... yalnız ben yukarıda da yazdığım gibi 02.10.2013 te basvurdum tahsis no mu aldım
sorum şu ;bu ilk ayla birlikte (ekim) kasım aylıgımı birlikte alacağım değil mi ?
Saygılar.....sevgiler....

sayın selçuk şoray ne kadar maaş aldığıınızı aylık bağlama oranınızı vede kazancınızııda asgaridenmi yattı deilmi bizi bilgilendiirseniz seviniriz hayırlı olsun ALLAH güle güle yemek nasip etsin :D

henüz onlar yazmıyor ama netleştiğinde buraya tabi ki yazacağım, asgariden yatmadı bu arada, iyi dilekleriniz için teşekkürler...

Tahsis tarihi önemli değil Selçuk. Başvurulan tarihten sonraki ay başı itibarı ile aylık birikir. İlk maaş zamanında o tarihten itibaren biriken aylıkları da alırsın.

Tamam şimdi netleşti , daha önce yanlış anlamışım, benim müracat ettiğim tarih 2 ekimdi ve ben sanıyordum ki
bu tarihten itibaren toplu yatacak emekli maaşım, oysa ki takip eden ay yani 1 kasımdan itibaren tolu yatacakmış ( yani aralık ayının sonu )
teşekkürler Oturan Boğa...

Postayla gelen mektupta 17.12.2013 tarihinde alacağınız tutar 1240 +49 = 1289 tl diyor
anlamadığım şey; 808 tl ise aylıgım (kasım+aralık) =1616 tl almayacak mıydım ? neden 1250 ?
en altta bir de ş yazıyor ; ( bu birikmişe ilave olarak son aylıgınız ve ek odemenız de subenıze gönderilecektir.) -?
bir de neden 17 si tahsis numaram 23 le bitiyor ben her ayın 23 ünde alacağımı sanıyordum maaşı mı?

1- Emekli olunan kurumSSK
2- İlk sigortalı olunan tarih01.06.1997
3- Emeklilik talebinde bulunulan tarih02.10.201316 sene 5 ay
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı70%
5- Malulen mi, yaşlılık emekliliği miYAŞLILIK
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:170.000,00TL
8- Toplam prim gün sayısı:TAHMİNİM4703
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:808,00TL
10-Aylık Bağlama Oranı:60/60/30
ek ödeme 49,00tl

Bilmiyorum ama, belki bunda aralık yoktur, toplam ekler ilk sefer ödenecek miktarı 1289'a çıkartmıştır.

Evet Bülent Bey, bu miktara aralık ayı da eklenecekmiş ( en azından unkapanı sgk öyle dedi )
bakalım 17si geldiğinde anlayacağım, tekrar teşekkürler...

Bülent bey kıyas yapıyorum diğer arkadaşların kriterleri ve hak ettikleri maaşlarla
sanki benim ki düşük geldi...Sizce tekrar hesaplatayımmı=?

[FONT=Arial]1- Emekli olunan kurum
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]SSK
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]2- İlk sigortalı olunan tarih
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]01.06.1997
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]3- Emeklilik talebinde bulunulan tarih
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]02.10.2013
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]16 sene 5 ay
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]70%
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]5- Malulen mi, yaşlılık emekliliği mi
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]YAŞLILIK
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]170.000,00
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]TL
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]8- Toplam prim gün sayısı:TAHMİNİM
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]4703
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]808,00
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]TL
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]10-Aylık Bağlama Oranı:
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]60
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]ek ödeme
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]50,00
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]tl
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

en son emeklılık ıcın basvuran sitede suan sensın selcuk hayırlı olsun unkapanında ne gıbı evraklar verdın işlemler uzunmu yaşadıklarını özetlersen sevınırım hergun bırsey cıkartıyorlar bılgı tazeleyelım

Bana sorsan 850-900 tl derdim Selçuk... İçine dert olacağına, yeniden hesaplanması için dilekçe ver sigorta müdürlüğüne

Üst Alt