Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunu bizzat mı yoksa e-devlet üzerinden mi yapmalıyım?

besiktas2

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Merhaba 10.03.2020 tarihinde emekli günüm doluyor e devlet üzerinden mi başvuru yapmalıyım yoksa gidip bizzat mi başvuru yapmak daha avantajlı vergi indirim belgem 2016 tarihli sistemde gözüküyor. Aslını bulamıyorum ama fotokopisi elimde internet vergi dairesinden sorguladigimda vergi indirim belgem çıkıyor birde evliyim cocuk var emeklilige katkisi olurmu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Emekli oldum, alacağım toplam para ne kadar olacaktır?

Merhabalar, ben 12.03.2020 tarihinde emekli başvurusunu e-devlet üzerinden yaptım bugün SGK telefonla aradım durumumu sordum 4.680 gün ile 2.451 TL aylık bağlanmış, birikmiş maaşınız 1450 TL dedi Nisan ayının 19 unda maaşınızı alabilirsiniz diye söyledi.Aklima takılan sureklimi emekli oldum raporum sürekli, birde Nisan ayının 19 unda kaç TL alacam cevaplayacak arkadaşa şimdiden teşekkürler

besiktas
E-devlet emekli aylık bilgisi ya da eve gelecek belgede herhangi bir kontrol tarihi yoksa süreklidir.
Başvuruyu 12 Mart'ta yapmış olsanız da emekli aylığınız 1 Nisan'dan itibaren bağlanmıştır.
19 Nisan'da hem birikmiş dediğiniz 1-19 Nisan arasını kapsayan 18 günlük 1.450 TL yi (ben 1.470 hesapladım)
Hem de 19 Nisan-19 Mayıs arasını kapsayan tam bir aylık alacaksınız.
Emekli aylıkları peşin ödenir.

Ufukalp

Teşekkür ederim cevabınız için edevlette aylık bilgisi bölümünde emeklilik süresiz olduğunu veya süreli olduğuna dair bilgi görebilirmiyim

Qbesiktas
hocam özel sektör den mi oldun kamu mu birde raporunuz kaçtı vede yılı mi doldurdunuz malulen mi cevap verirseniz sevinirim.

evet hocam arkadaşın dediği gibi özeldenmi memur mu rapor durumunuz nedir bilgilendirirseniz memnun olurum

Üst Alt