Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunu nereden yapmalıyım?

Eytperisan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
öncelikle engelli değilim 27 gün sonra yaş doluyor emeklilik başvurusunda bulunacağım ama e-devlet ten mi yapılır?? yoksa direk sgk gitmek mi mantıklı? eğer ikisi de geçerli seçenek ise hangisi daha hızlı ve sorunsuz olur
sadece 4a (5375 gün istenen ) 6131 gün ödenen yaş 50 ile durum bu bir diğer sorum da bu ay gss ödemelimiyim ? zaten bu ay sonu 28 temmuz başvuruyorum! boş yere yatırmayalım :( saygılar

Eytperisan

Sigorta müdürlüğüne gitmek daha doğru bir yol.
Bu ay emekliliğe başvuruyorsanız gss ödemenize gerek yok

@OturanBoğa

keşke cevabınızı daha önce görseydim sıkıntı cıkmasın diye gss yatırdım :(

28 temmuz itibari ile günüm doluyor emekli başvurusu yapacağım ancak pazar gününe denk geliyor e -devlet üzerinden yinede başvuru yapmalımıyım pazar günü olsa bile yoksa 29 temmuz pazartesi gününü beklemek dahamı doğru?
ve ayrıca kurban bayramı ikramiyesi hakkım oluyormu ? sonuçta başvurduğum an itibari tüm haklara sahip oluyorum değilmi?

kolay gelsin

29 07 2019 tarihinde e devletten emekli başvurusu yaptım 4a ama bir şey dikkatimi çekti tecrübesi olan varmı?

tahsis belgesini doldururken
soru 3 te sigorta sicil numarasını soruyor yazdım !
ama daha sonra sistemden dönen pdf formatında ki evrak ta 12. sütünda ssk 4/1-(a) görünüyor ssk sicil numaramız bu normal mi? boş yere mi bekliyorum 170 aradım oda bilemedi !!

selam emekli başvurumu e dveletten yapmıştım 30 07 2019 da kayıtlara girmiş tahsis no cıkmış ek ödeme 75.57 tl ama maaş boş görünüyor buna göre hesabı bilen varmı içimizde hala belirsizlik hakim birde merak ettiğim birşey 01.08.2019 tarihi itibari emekli görünüyorum bu kurban bayramı ikramiyesi de ödenirmi tarafıma kolay gelsin..

Eytperisan
Emekli maaşınız ek ödeme dahil - 1.965 TL.
Ödeme gününüzü yazmadığınızdan birikmiş ile birlikte tarafınıza net ödenecek toplam tutarı belirtemiyorum.
Emekliliğiniz bayram ikramiyelerinin ödenme tarihinden önce başladığı için ikramiye alırsınız diye düşünüyorum.

ufuk bey cok teşekkür ederim son sorum başvuruda sadece banka adını yazdık hiçbir bilgi sormuyor ne şube ne iban gibi ben işbankası yazabildim sadece nasıl ulaşıyor tarafımıza ?

Eytperisan
E-devlette emekli aylık bilgilerinde banka bilgileri vardır. İlk maaşınızı aldıktan sonra yine e-devlette dilediğiniz banka ve şube tercihini yapabilirsiniz.

ikazınız sonrası hemen baktım şöyle ki tahsis talep isterken e devlette hangi banka sorusu mevcut ama sadece adını soruyor ben iş bankası yazmıştım!!
fakat e devlette banka bilgisi gir dedim kişisel bilgilerden meğer buradan giriş varmış ama iş bankası seçenekler içinde yok mecburen garanti seçtim ve hatta o direk kendi ibanı filan verdi!bakalım sonuç ne olacak! aylık bilgilerimde halen maaş 0tl ama ek ödeme 75.57tl görünüyor.

SGK ya emekli başvurusu yaparken hangi belgeleri istiyorlar.

29 eylül 2019 da 19 yıllık sigorta sürem doluyor 5059 gün primim var %44 sürekli ortopedik raporum var,işten çıkış kağdım ve vergi indirim yazısı var.Bunlar yeterli olurmu.

merak ettiğim iki konu var
1- e devletten başvurdum tahsis no herşey tamam emekli başvurmu yapalı çok oldu sanırım tebligat gelmeden emekli maaşımızı alamıyoruz!? mu ?
2- gss primi ödemesem sorun yaşarmıydım zaten hastaneye hiç uğramadık boşuna mı ödedim bu 1 senelik süreyi gss prim borcu olarak ileride karşımıza çıkar mıydı ? emekli olsak bile gss borcun var denir mi ?(gss prim borcu emekliliğe engellemiyor diye biliyorum 4a için)

Eytperisan

turkiye.gov.tr'den maaş takibini yapabilirsiniz. Elinize evrak ulaşmamış olsa da maaşınızı çekebilirsiniz.

EMekli oluncaya dek gss ödemeniz (ya da sigortalı olarak prim yatırmış olmanız) şart. Ver olan gss borcunu da ödemeyin. Zaten af geliyor sık sık.

haklıymışsınız e devlette banka belli olmuş birikmiş maaş 3274 tl yazıyor sizin ikazınız ile evrak beklemeden bankaya gittim memur baktı 2965 tl var dedi sgk göndermiş dedi yeni hesap filan tanımladı filan ! 1000 tl ödedi ama diğer bakiye parayı alamadım ayın 23 de (1965 tl) alabilirsin dedi? eve geldim ki arkamdan postacı geldi evrak :))) onda yazan ise 3.405 tl
01.08.2019 aylık başlangıç yazıyor e devlette ama hiç bir hesap tutmuyor
agustos maaşını 23 agustos da almam gerekmiyor mu? haliyle yeniyim ilk maaş geç ödenir malum peki bu gün neden ödemedi 1000 ödendi sadece(bu bin tl bayram ikramiyesi sanırım)+1965tl maaş
ve eylül bitiyor 23 eylülde eylül maaşını almam gerekmiyor mu ? yani olması gereken 1965+1000+1965 ama gelen rakkam 3405 tl bir türlü mantığı kuramadım gelen evrak ta da hiç bir döküm yok..

Bugün 19 yıl doldu.Sabah e devletten bende başvuru yapmaya çalıştım fakat sistem sürekli hata verdi.Sonra Antalya sgk il müdürlüğüne gittim tahsis talep formu doldurup yanında vergi indirim yazımı istediler onuda verdim ve sonunda başvurumu yaptım.Anlamadığım tahsis talepte sadece banka isimleri vardı ben Garanti ile çalışıyorum ve e devlette kayıtlı acaba e devlettenmi bakacak onlar muallakta kaldım.

fazla maaş ödemesi olabilirmi?

ben anlamadım valla dün maaşım yatmıştı bugün yine yatmış tahsis no sonu 6 ve ayın 23 de maaş aldım 24 te niye tekrar yattı ki 170 ile arayıp gerekiyorsa iade etcem 170 bu tip konuda yardımcı olabilrimi?
1.8.2019 emekli başlangıcım yeni acaba birikmiş filanmıdır acıklamasında da maaş ödemesi yazıyor okadar! bu şekilde başına gelen varmı ?

Emeklilik başvurusu yapılan tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaş birikir. Maaşın dışındaki ödeme birikmiş maaş olmalı Eytperisan

bir EYT li olarak biz perişan olmaya devam ede duralım sizin emekliliğiniz hayırlı olsun.
merak ettiğim emekli olmadan önce hesaplama yapmışmıydınız kaç tl maaş çıkıyordu?
emekli olunca kaç tl maaş bağlandı yazarsanız bilgileniriz bizlerde.

@Eytperisan

Eytperisan
Bunu e-devletten maaş bilgilerini ve bu zamana kadar yapılan ödemeleri inceleyerek çözebilirsiniz.
Yok ben bir anlam veremedim derseniz e-devletteki emekli aylık bilgilerini ve bu zamana kadar ne zaman ne kadar ödeme aldığınızı belirtirseniz bakalım.

emekli maaş hesaplama ile 1860 tl filan çıkıyor idi doğru da cıktı 1960 tl bağlandı
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

170 ten kayıt açtırmıştım ve cevap bu gün geldi şüphenize gerek yok size ait maaş denildi daha fazla zorlamadım :)

8.ay 1965 tl 9ay 1965tl 10.ay 1965 tl den toplam 5895 olması gerekirken 3 aylık
1.08.2019 emekliyim
1-1000 tl aldım ikramiye (galiba ikramiye yazmıyor)19/09/2019
2-3404 tl aldım birikmiş tutar ( 2 aylık maaş yapmıyor) 1965 tl maaş!23/09/2019
3-1965 maaş aldım bu ay 23/10/2019
5369 tl almış oluyorum 3 aylık , 526 tl eksik ama ben ses etmedim dedim vardır bi bildikleri bi baktım ki tesadüf
4-1965 tl maaş yatmış yine bu ay 24/10/2019 te hemen 170 bilgi verip kayıt açtırdım sonuç yanlış yok denildi !

Üst Alt