Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik beklerken sigortalılık süresi dolana kadar çalışmak mı çalışmamak mı?

alif.trk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Engelli yüzdem %52.
20.08.2002'de sigortalı oldum. 19 yıl 4240 günle emekli olabiliyorum. Şu ana kadar durmaksızın çalıştım. 5176 prim ödeme günüm var. 4.5 yıl sonra da emekli olacağım nasip olursa. Merak ettiğim bir konu var. Sigortalılık süresi dolana kadar çalışmaya devam edersek emekli olduğumuzda maaşımız düşüyor mu ? Hep düşüyor diye okuyorum ama bir de benim şartlarımı yazarak öğrenmek istedim.
İkinci olarak işten ayrılıp 4.5 yıl sonra ulaşacağım 19. sigortalılık yılına kadar çalışmayabilir miyim ? Çalışmamayı seçmem ne gibi bir etkide bulunabilir ? Teşekkürler.

düzenleme: "20.08.2002'de sigortalı oldum"

Son düzenleme:
Aldığınız maaş yüksek ise ve ssk ona göre yatıyorsa calısın derim tabi 2500 3000tl maas alıyorsanız onun haricinde aksine düşme olur emekli maaşınızda

Normal mesai çalışarak 2500'den daha az maaş alıyorum. 2500'ü tutturmam için fazla mesai yapmam gerekiyor ki sağlıklı/yüksek moralli bir çalışma için fazla mesaiyi pek tercih etmiyorum. 2500'ü nadiren alıyorum. Bu arada yazdığım elime geçen net maaşım.

Çalışmamak ekonomik şartlara bağlı ancak 4.5 yıl çalışma hayatında uzun bir zamn

Asgari çalışma süresini doldurmadan emekli olamazsınız. Çalışmadan süreyi bekleyeyim derseniz de size pek faydası olmaz. 2008'den sonra işe başlayanlar için çalışmadan beklemenin avantajı olmaz. Bu avantaj 2008 ve 1999 öncesi işe başlayanlarda var. Tam tersine, beklerseniz yatan priminiz az olacağı için daha az maaş alırsınız.

MeTePe
[FONT=sans-serif]Çok Pardonn. 20.08.2002'de sigortalı oldum.[/FONT]

mehmet-41
Doğru. Uzun. Asıl niyetim çalışma hayatına yaklaşık 1 sene ara vermek. Moralen tükenmiş hissediyorum.

Yeniden iş bulmakta zorluk yaşamayacağınızı düşünüyorsanız 1 yıl ara vermenin pek zararı olmaz.

Önemli olan sağlıgınız kendinize bir mola verin o zaman

O kısmı belirsiz maalesef. Zorluk çıkabilir de çıkmayabilir de. Bakalım nasip.
4.5 yıl daha dayan diyorlar çevremdekiler :).

Üst Alt