Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik bildiriminde birikmiş miktarı aylık bağlanılan maaş miktarı dahil mi?

s3limm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam,

1 hafta önce sakatlıktan emeklilik için başvurdum yüzde 55 rahatsızlığım 3700 günüm vardı. Bugün emeklilik maaşına bağlama kağıdı geldi.

Sormak istediğim şey aylık bağlanılan maaş 1180 tl yazıyor bir de hemen altında birikmiş 316 tl yazıyor. Acaba bu 316 tl hemen üstündeki 1180tl içine mi eklenmiş tam olarak bağlanılacak maaş 1180 midir.

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için

%55 oran ile nasıl malulen emekli oldunuz....
Malulen emekli olmak için en az %60 ve üzeri rapor almanız gerekirdi..

ilker;

hocam emeklilik onaylandı maaş bağlama kağıdı geldi, ve konuda bahsettiğim gibi bir aylık maaş yazıyor 1180 tl bir de hemen altında birikmiş 316 tl yazıyor maaş hangisidir acaba aylık ne bağlanacak

Not: Babam için soruyorum. Bilgiler anlaşılır olması için benim adıma yazılmıştır. Malulen emeklilik oranı tutuyor yüzde 55 diye biliyorum tekrar bakarım muhtemelen söylediğiniz gibidir.

1180 tl tam aylık tutarı ..316 tl de ilk müracaattan ilk aylık dönemi olan tarihe kadar olan tutar.

ilker bey arkadaş orda 3700 gün yazmış. sanırım arkadaş vergi indiriminden faydalanmış. orda yanlış anlatım var...

PARAPLEJİ 27;
evet vergi indirimini daha önce yaptırmıştık ( çalışırken )
Ayrıca az önce sordum da sakatlıktan emekli olmuş malulen değilmiş. Yanlış bilgiler için cevap veren arkadaşlardan özür dilerim.

merhaba arkadaşım selim emeklilik işlemlerinin baglanması ne kadar sürdü.ne zaman muracat etmiştiniz.

rmznkdgn;

1 haftada karar elimize ulaştı başvurudan sonra 1 hafta içinde ocak 22 de başvurduk 29'unda sonuç geldi

Toplam yatırılan prim miktarı hakkında bilginiz varmı

Toplam tutarı net olarak bilmiyorum ama ağır işçi olduğu için en son 3bin üstü olduğunu hatırlıyorum

Üst Alt