Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik de ilk SGK girişi mi, yoksa ilk prim ödemesimi baz alınır?

aksoy0640

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1) 18 yaş öncesi için yanlış bilinen olay, sigortalılık süresi ile işe başlama tarihinin karıştırılmasından kaynaklanmaktadır. Ne zaman emekli olacağınıza bakılırken 18 yaşından da önce olsa işe giriş tarihinize bakılır, sadece sigortalılık süresinin hesabında 18 yaşından önceki süreler dikkate alınmaz, cıraklık egitimle başlansa da. dogru mu anlamışım.

2) sgk nın 5502 nummarasına mesaj atım işe giriş tarihimi ögrenmek icin cevap 01.07.1986 diye mesaj geldi peki 01.07.1986 tarihine göre zaman emeklı olurum diye mesaj atım 49 yaş 5300 pirim günü ve25 yıllık sigortalık süresi diye geldi
fakat ben1986 da işe başladıgım da cıraklık okulunda okuyordum pirim yatmamış 1990 yılında ilk pirimim yatmış görüküyor interneten baktıgımda 1990 yılı girişimse 52 yaş diyor 1986 ise 49 diyor
hangisi girişim acaba dogum tarihim 02.02.1972

3) emeklilikte ilk yatan pirimi yoksa sigorta kartındaki ilk girişmi baz alınır cevabınıız icin teşekürler

Merhabalar

2007 yılında (26 yaşındayken) bir aracı kurum tarafından iş görüşmesine gönderildim, ama işe girişim gerçekleşmedi.
Gönderen aracı kurum bana SSK başlangıcı yaptı fakat 1 günlük bile prim yatışı olmadı.
Benim primim 2010 da yatmaya başladı
Ben emeklilik içi hesap yaparken yıl olarak 2007'mi yoksa 2010'mu dikkate alacağım ?

Üst Alt