Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik dilekçemi ne zaman vermeliyim?

aysn41

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
%40 engelli raporum ve Vergi İndirimi belgem var. Özel sektör de çalışıyorum. 3920 güne tabiyim. 3811 gün yatmış sgk var. 5-6-7-8 aylar ile 3931 gün oluyor. Emeklilik dilekçemi 8. ayın sonunda mı vermem gerekir. Hangi tarihte vermeliyim Emk.Dilekçesini ?

Prim gününüz 8.ayın ortalarında dolmuş olsa da kaybınız olmaması açısından evet siz ayın sonunda başvurun.
Çünkü 8. ayın ortasında da sonunda da başvursanız emekli aylığınız 9.ayın 1. günü itibarıyla bağlanacaktır.Sonunda başvurarak en azından çalıştığınız yerden maaşınızı ay sonuna kadar almış olacağınızdan arada boşluk ve dolayısıyla kaybınız olmaz.
Ancak bu bilgileri verirken sigorta sürenizin dolmuş olduğunu farz ediyorum.
Sigorta sürenizi belirtmemişsiniz,prim gün sayısı kadar sigorta süresi de erken emekliliğin şartlarındandır.

sigorta başlangıcı: 1996, d.tarihi: 1979. 2014 de doldu 17 sene fakat prim günüm eksikti. Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ufuk bey. Yalnız kafama takılan; ben e-devlet den her ay baktığımda sigortama ayın 10 unda sonra görüyorum primimin yattığını, bu emekli olurken sorun teşkil etmez herhalde..

Başvuruya giderken çalıştığınız yerin muhasebesinden son aya ait hesap fişi alır öyle gidersiniz,orada yazar son ayın ödenecek primleri.

Hayirli olsun tuncay kardesim insallah hayirlisiyla emekli olursun benim safak 29 ay 18 yili doldurmayi bekliyorum kismetse

Teşekkür ederim Allah razı olsun darısı başınıza..

Ufukalp

Ufuk bey bu ayın 26'sın da çıkışımı alıp, muhasebeden son aya ait hesap fişi alıp direk Sgk ya mı müracaat edeceğim ? Vergi indirim belgemin fotokopi var elimde, Vergi Dairesinden almam gereken bir belge var mı acaba ?

aysn41
O tarihe kadar ki primleriniz emeklilik için yeterli ise evet direkt sgk ya müracaat edeceksiniz.
Vergi indirimi belgenizin fotokopisi de olur aslında, sgk sizin indiriminizin nerede kayırlı olduğunu bilsin yeter, kendileri zaten yazışıp teyit ettirecekler sizin sunduğunuz belgeye güvenmeyecekler.
Ancak belgenizin aslını işyerinden alın neden orada kalsın ki.

bugün emeklilik için başvuru yaptım, ama sanırım bir yerde hata yaptım. şöyle ki :
çalıştığım firma kapattığı için patronum son 11 günümü ist. pendik ten yatırdı. sabah sgk da ki memur arkadaş pendiğe gitmemi söyledi biraz tartıştık.. üst kattaki bayan arkadaşlar yardımcı oldu sağolsun. müdüre hamına pendiğe gidemiyeceğimi yol bilmediği belirttim, kocaeli sgk dan mürecatımı kabul ettiler.
Vergi dairesinden indirimimin olduğunu elden bana evrak vererek onaylattılar.
tekrar geri getirdim sgk ya. Hayırlı olsun dedi bayan arkadaş fakat biraz uzun sürebilir dedi, pendik sgk sına bağlı dedi maaş bağlanma süreci, umarım fazla uzun sürmez.

Sadece o 11 gün yüzünden Pendik ssk dan hizmetinizin gelmesi beklenecek, uzar biraz.

ufuk bey bana bugün sgk dan bir evrak gelmiş ne demek istediklerini anlayamadım, acaba pendik ten hizmetlerinizi istedik diye evrak göndermişler benimi bilgilendiriyorlar..

Kocaeli sgk , İstanbul pendik sgk ya emeklilik müracaat evraklarınızı göndermiş sizede bilgi vermişler.

Tahsis numaram galiba son rakamı 0. Ayın 26 sında alacağım maaş

12212810 tahsis numarası değil, evrak kayıt numarası. tahsis numarası pendik sgm tarafından verilecek.

Bahsettiğiniz numara tahsis talep numarasıdır, tahsis numarası aylık bağlandığında verilecektir.

Tahsisi numarası bu üstteki mi acaba ? galiba Pendik'ten dosyam gönderilmiş İzmit Sgk'ya ?

Son düzenleme:
son rakamı 33 olan yerdir tuncay bey tahsis numaranız hadi hayırlı olsun

Sağolun Murat bey, darısı bekleyen arkadaşlarımın başına. Bayrama kadar maaş yetişecek galiba :)

Üst Alt