Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik dilekçesi doldurulurken 12 nolu kutucuğu işaretlemeli miyim?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yaşlılık aylığına müracaat ederken matbu dilekçedeki 12 nolu kutucuğu işaretlemek yani bakmakla yükümlülük kutucuğu oranlarda değişikliğe neden oluyor mu

benim bu kutucuğu işaretleme mem 60-60-30 olan olan oranları mı gerektirdi oysa benim 18 yaş altı 2 çocuğum var işaretlesey dim oranlar 60-60-40 olur diye duydum aslı var mı

Yanlisim var ise düzeltin arkadaslar Bildiğim kadarıyla malulen emekliler için 60-60-40 oran uygulanıyor bakma yükümlü kimsen var ise egerki maasin çok dusukse örnek 500 tl en alt limit 700 ise 700 yukselmesini sağlıyor

Sisiksami sorunun tam cevabını buldum linki paylaşıyorum

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=6170

Sami kardes konuyu buraya getirmen guzel olmus arkadaşta ustatin yazisini bulmus ama sitedeki kim emekli olmusssa genelde 2008den sonrakiler baglama oranlari % 30 gözüküyor genelde hepimizmi ayni yanlışı yaptik sgk nasil bi dilekçe verilir bilen arkadaş varsa yayınlarsa sevinirim asil bu konu önemli emekli olacaklara ve olmuslara

aliozdemir_57[FONT=sans-serif]
arkadaşım teşekkür ederim o link te bağsedilen rakamlar bana çok yakın orada dikkatimi çeken %40 olmalıydı %35 olmuş ve maaş 22tl az olmuş diyor ama bizim ki direk %30 dan hesaplanıyor burada bir ayrın tı mutlaka olmalı ama ne[/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]@yep
[/FONT]
[SIZE=2]KUTUCUK İŞARETLENMEZSE!..[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]
[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]Bu nedenle emeklilik müracaat formundaki "ölüm/tahsis talep tarihinde bakmakla yükümlü olduğu kişiler var mı?" Kutucuğunun mutlaka işaretlenmesi gerekir. Okurumuz Celal Bey'in bana gönderdiği tahsis kararını incelemem sonucunda Eylül/2008 döneminden sonraki 1620 günlük çalışması için aylık bağlama oranı yüzde 40 değil yüzde 35 olarak hesaplanmış. Esasında okurumuzun toplamda 3620 gün çalışması var ve bakmakla yükümlü kimsesi olmadığı için Eylül/2008 döneminden sonraki dönem için sanki 7200 gün çalışması varmış gibi yüzde 40 üzerinden aylık bağlanmalı idi. Formun eksik doldurulması nedeniyle kendisine toplamda 22 TL eksik maaş bağlanmış. Gerek Celal Bey'in gerekse emeklilik dilekçesi doldurmadaki bu inceliği bilmediği için formun bu bölümünü boş bırakmış olan, asgariden ve 7200 günden az prim ödemesi bulunan okurlarımızdan Ekim/2008 döneminden sonra emekli olanların SGK'ya yazılı başvurda bulunmasını tavsiye ederim.

bu oranlara benim çok yakın oranım benimde toplam günüm 3608 ve 2008 sonrası 1756 felan burada bir ayrıntı var ama ne[/SIZE]
[/FONT]

ssk bilgi sayfasına durumu ayrıntısıyla anlattım bana gelen cevap( [FONT=Trebuchet MS]Emekli maaşları malesef prim ödedikçe düşmeye devam etmektedir.Siz SGK na bir dilekçe ile baş vurarak maaşınızın tekrar hesaplanmasını isterseniz kurum 30 gün için sizi bilgilendirir ve sorunlarınız çözülür.Bilginize. [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Yaşar Gönenç)bu şekilde daha öncede demiştim edevlet üzerinden 2 hafta önce yazdım tekrar hesaplansın diye ama pazartesi yi iple çekiyorum bizzat gideceğim sgm ye bakalım ne diyecekler
[/FONT]

OturanBoğa
Bülent bey bu konudaki bilgilerini bizimle paylaşınca daha net bilgi sahibi oluruz sanırım

şişiksami

Sami bey sizin hep asgaridenmi yatti ve esiniz salismiyorsa bakmakla yükümlü olduğuz 18 yasindan küçük cocuklariniz var ise 2008 sonrası aylık baglama orani % 40 olmasi gerekiyor eğer esiniz çalışıyorsa ve bakmakla yükümlü olduğunuz cocuklariniz var ise ozaman %35 olmasi gerekiyor tabi pirimlerin hep asgariden yatmis olması ve bakmakla yükümlü olduğu bölümü doldurulmak kaydıyla

Bunlara rağmen %30 olarak bağlanmış ise sizinde belirtmiş oldugunuz gibi pazartesi günü direk sgk ya gitmenizde fayda var

2008 öncesi hep asgari ancak 2008 sonrası 1800 bürüt civarı 2013 de sadece tarım bağkur u 204 gün asgari yatırıldı evet eşim ssk lı ve 1375 bürüt maaş alıyor bu durumda nasıl oluyor acaba

Malesef bu kural pirimleri yalnızca asgariden ödenen için geçerli görünüyor

üzüldüm

[FONT=Trebuchet MS]Emekli maaşları malesef prim ödedikçe düşmeye devam etmektedir.Siz SGK na bir dilekçe ile baş vurarak maaşınızın tekrar hesaplanmasını isterseniz kurum 30 gün için sizi bilgilendirir ve sorunlarınız çözülür.Bilginize. [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Yaşar Gönenç [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Bu cevabınıza istinaden nasıl bir dilekçe yazmalıyım dilekçe örneği yada taslağı önere bilirmisiniz lütfen Yaşar bey [/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılı başvuru yaparak aylığınızın yeniden hesaplanması ve yanlışlık olup olmadığının kontrol edilmesi talep etmeniz halinde, aylığınızın hesabı kontrol edilir ve yanlışlık olup olmadığı bildirilir. Özellikle son yıllarda emekli aylığı bilgisayar programı ile hesaplandığından, yanlışlık yok denecek kadar az.
ssk bilgi den aldığım son cevap

[/FONT]

Arkadaşım bugün gittim dilekçemi yazdım ve sundum hoşgeldin faslından sonra şef dilekçemi aldı bilgisayardan maaş hesabına girdi iki kere hesapladı ve dedi ki bu hesapta bir yanlışlık yok ben dedim emekli maaşı komdan ben hesapladım o hesaba göre 110 tl az dedim ban dedi ki o hesabın altında sgm kayıtları esastır yazar yazıyor mu dedi evet dedim oraya bakma her hesaplamada değişiklik gösterir dedi dedim ben tassis talepte ben bakmakla yükümlü kısmını boş bıraktım dedim ekranı bana cevirdi bak dedi sistem onu otomatik olarak evet ediyor dedi bu sağlık yardımı almak için dedi eve ekledi bu hükümet politikası 2008 de çıkan yasa da maaş lar bu dedi ek ödememi sordum 851,17x%4=34,0468x25=851,17+34,0448=885 tl maaşın cevabını aldım ve döndüm saygılar

Arkadasim sizin sayenizde bugune kadar emekli olanlarda bilgi aldi anladigim kadar 12 nolu kutucuk otamatik olarak evet demekmis ama sef mi yoksa yasalardami bi sorun var cozemiyoruz ozaman% 40 aşağı olamaz demeleri bu ustatlarda yanlış yonlendiriyorlar 2008 sonra maaaslar düşüyor demek sizinki doğru hesaplama yapilmisssa genelde doğru yine gayretinizden dolayi teşekkür ederim. ... saygılarımla. ....

yanlış olma durumu 10000 de bir bile zor oluyormuş %40 meselesi de yatan primlerle alakalı son yıllarda askari ücret üzerinden olursa sistem otomatik olarak % hesabı yapıyor ben edevlet ten 4 defa yazınca sgm şefi ayrıntılı şekilde anlat tı ve gösterdi

Üst Alt