Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik dilekçesi reddedildiği oluyor mu?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
İyi günler. emeklilik şartlarını elde etmiş biri sgk dan emekli olabilir yazısı aldıktan sonra emeklilik dilekçesi verip işten çıkış yapıyor. acaba bu aşamadan sonra emeklilik müracaatı reddedildiği oluyor mu? eğer reddedilirse çıkış yaptığı işe tekrar dönebilir mi?

sgk zaten emekli olabilir kagıdını arastırma yapmadan vermiyor bir sorun cıkmaz bende bu sekilde işten ayrılıp emekliliğe basvurudum

ben sadece tahsis talep formu doldurdum o kadar yalnız vergi indiriminden emekli olacagınızı belirtin memura onlar halleder

vergi indirim belgem ve raporum mevcut bunun yanında kimlik fot.veya resim felan isteniyormu

benden hic bir sey istenmedi zaten sgk emeklilik işlemleri asamasında maliyeden bilglerinizi isteyecek yani teyid edecek sadece tahsis talep formu dolduracaksınız isterseniz fotokopileri yanınızda bulunsun

Emeklilik dilekçesinden önce

İyi günler benim merak ettiğim bir konu var. emeklilik dilekçesi vermeden önce emekli olabilir yazısı almak gerekir mi şart mı. daha önce işten ayrılıp ta emeklilik dilekçesi verip dilekçeksi geri çevirilen oldu mu. malum bazı büyük işletmelerde işten ayrıldıktan sonra geri dönüş sorun olabiliyor.

aliihsan38

Emekli Olabilir yazısını almadan işten ayrılamazsınız, ayrılırsanız kıdem tazminatınızı kaybedersiniz. Şartlarınızı yerine getirdiğinizi farz ederek. SGK gidip emeklilik dilekçesi vericeksiniz. Onlar gerekli incelemeyi yaptıktan sonra size emekli olabilir yazısı vericek. O yazı ilen çalıştığınız yere gidip emekli olucağınız için çıkışınızı isticeksiniz. Böylelikle kıdem tazminatınız yanmaz.

Teşekkür ederim. gerekli incelemeyi yapmaları ne kadar sürer

en fazla 3 gün yoğunluk yoksa daha kısa sürebilir

Emeklilik şartlarını yerine getirmiş (4/c ) 657 engelli devlet memurları emeklilik için nasıl bir yol izlemeli 4/c li için vergi indirimi belgesi gerekmiyormuş sadece emekli olurken yeni rapor isteniyormuş diye duydum doğrumu.

Teşekkür ederim. bir sorum da emekli olmak istersek nasıl bir yol izleyeceğiz yani nereye baş vuracağız kendi çalıştığımız kuruma mı yoksa SGK ya mı, Emeki Sandığı Kurumuna mı

ümit ben başvurdum 7 sinde tahsis no verilmedi

Basvuruda tahsis no verilmiyor e devletten emeklilik kaydi bolumunden takip edebilirsiniz bilgilrin cikmasi zaman alabilir ara ara kontrol edin

Üst Alt