Merhabalar, 26 yaşındayım. Özel sektörde çalışıyorum. Sol kolumun dirsekten aşağısı doğuştan yok. 2016 yılında%57 oranında engelli raporumu aldım. 2018 nisandan beri çalıştığım iş yerim sayesinde işkura engelli çalışan girişimi yaptırdım ve yeni engelli kimlik kartımı çıkardım. Şimdi ise iş yerimden erken emeklilik ve vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi dairesine dilekçe vermem gerektiğini öğrendim.
1.sorum tam olarak neyin vergi indirimi oluyor bu? şirket faydasına olan bir şey mi benim faydama mı?
2. sorum ise, günümü/primlerimi doldurduğum zaman emekliliğimi erteleyip çalışmaya devam ederek ekstra prim ile daha yüksek rakama emekli maaşımı başlatabilir miyim? Çünkü biraz forumlarda gezindiğimde maaşların çok düşük olduğunu gördüm. neye göre, nasıl hesaplanıyor acaba maaşlar?
İşe Giriş Tarihi: 16.06.2014
Uzun Vade Gün Sayısı: 1055
Kazanç: 104,493.18
1.sorum tam olarak neyin vergi indirimi oluyor bu? şirket faydasına olan bir şey mi benim faydama mı?
2. sorum ise, günümü/primlerimi doldurduğum zaman emekliliğimi erteleyip çalışmaya devam ederek ekstra prim ile daha yüksek rakama emekli maaşımı başlatabilir miyim? Çünkü biraz forumlarda gezindiğimde maaşların çok düşük olduğunu gördüm. neye göre, nasıl hesaplanıyor acaba maaşlar?
İşe Giriş Tarihi: 16.06.2014
Uzun Vade Gün Sayısı: 1055
Kazanç: 104,493.18