Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik gerekçesiyle tazminatımı alıp işten çıkabilir miyim?

Arikushimekato

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Soru 1 : 20.11.2000 sigorta başlangıcım ve 4240 prim günüm var, %40 engelli kadrosunda çalışmaktayım, vergiden muafım, emekliliğime 3 yıl 3 ay var, Şu anki işyerimde 11 yıldır çalışmaktayım,
emekliliğimi çalışmadan evde beklesem şu an itibariyle işyerimden ayrıldığımda tazminatımı alabilir miyim? öyle bir hakkım var mı?

Soru 2 : Örneğin 2 ay sonra çalışmak istediğimde çalışabilir miyim?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

3600 gününüz dolsuğu için sgk dan emekli olabilir yazısını alıp iş verene götürünce tazminatınızı alabilirsiniz şu anki aldığınız aylığı 11 ile çarpmanız tazminatınızı ne kadar alacağınızı hesaplıyabilirsiniz daha sonra yeniden başka bir yerde işe başlıyabilirsiniz vergi muafiyet belgenizi yeni işyerine verirseniz yine vergi muafiyetiniz devam eder neden ayrılamyı düşünyorsunuzki çalışmaya devam edin emekliliğinizi verriken de hem tazminatınızı alırsınız

Bir kaç ay önce sgk'ya bende senin gibi düşünerek müracaat etmiştim, ama sigorta başlangıcı 09.09.1999 dan sonra olduğu için alamayacağım bilgisini verdi , prim günüm bu ara 4240 olarak dolduğu için acaba bu hakka sahip olabilir miyim diye sormak istedim. Bir çok kişi bu konuda maalesef yanlış biliyo,15 yıl 3600 ü tamamlayan herkes alabilir sanıyor ama bu yanlış bilgin olsun

Arkadaşlar birde elimizdeki 2005 yılında alınmış sürekli rapor ve vergi indirim belgesi yeterlimi emekli olabilmemiz için, tekrar kontrol muayenesine gönderilme gibi bir durum söz konusu mu?

3600 güne göre emeklilik yaşı ve hesaplamalarında dikkat edilmesi gereken 08.09.1999 önce ssk’lı olarak işe girmiş olmanızdır. Bu tarihten sonra işe girildi ise 3600 güne göre emekli olunamaz.
Önemli Not: 3600 gün şartı, 08.09.1999’dan sonra işe girenler için 4500, 01.05.2008 gününden sonra işe girenler için 5400 olarak uygulanır…
bu sgk dan emekli olabilirsiniz yazısı almak için olan şartlar siz sigorta girişiniz hangi tarih ise buna göre prim gününüzü hesaplayıp emekli olabilirsiniz yazsını alabilirsiniz.örneğin sizde 240 gün eksik diyelim askerlik yaptı iseniz askerlik borçlanması ile yine bu yazıyı alabilirsiniz tabiki borçlanmayı ödedikten sonra elinizdeki 2005 yılı vergi muafiyeti belgesi varsa sgk yeniden yazı istemez

Hilal Hanım , yukarıda gerekli tüm bilgileri yazmama rağmen, ilk mesajınızda alabilirsiniz yazmışsınız,2.mesajınızda benim dediğim 09.09.1999 olayını bana geri anlatıp alamayacağımdan bahsetmişsiniz , Askerlik borçlanması yok muafım askerlikten,Sormak istediğim soruları gayet açık bir şekilde sorduğumu zannediyorum. Yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

siz açıkça sormuşsunuzda ben açıkça okumadığım kesin benimde bende tşk ederim. okurken tarihleri göz ardı ettiğimi fark ettim siz yazınca fark ettim bende

1. cevap: Hayır (08.09.1999 - 30.04.2008 yılları arasında ilk kez sigortalı olanlarda kıdem tazminatı alıp yaşı beklemek için 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim şartı aranır)

2. cevap: kadük.

Üst Alt