Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik görüş yazısı almalı mıyım?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba

5110 geçici 4. madde 6.fıkraya tabi sonradan rahatsızlıklara sahip ögretmenim.Temmuz ayında yüzde 56 sürekli rapor aldım.Emekliliğime askerlik borçlanmasını yaparsam 1.5 yıl yapmazsam 2 yılım var.Kamu Emeklileri Daire Başkanlığına gönderilmek üzere kurumuma resmi yazıyla başvurup ne zaman emekli olabileceğimi sormamın bana bir faydası olur mu? Yani gelebilecek olumlu bir cevap yazısı ve tarih ile raporum onaylanmış olur mu ve ben bu yazıya istinaden zamanı geldiğinde emekli olabilir miyim?

Saygılarımla.

login

Faydası olur tabii, emekliliğiniz garantilenir. Tekrar rapor istenmez.Süre dolduğunda istediğiniz zaman emekli olursunuz.

"Hitap" Sistemi hakkında

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına gönderilmek üzere kurumuma verdiğim emeklilik görüş dilekçemi Ankara'ya göndermeyip orijinal raporumu da iade ettiler "Gerekçe olarak da bilgilerimi "Hitap" sistemine girdiklerini emeklilik tarihimin askerlik borçlanmasını yaparsam 2020 olduğunu (tarih 5510 gecici 4.maddeyle uyumlu) ve herhangi bir sorun görünmediğini, dilekçemi henüz emeklilik zamanım gelmediği icin Ankara'ya göndermediklerini, eksik primlerimi tamamlayınca emeklilik isteyebileceğimi söylediler.

Bu "hitap" sistemi ya da modülü "nedir, ne değildir?" Ne kadar bağlayıcılığı var bilmiyorum.

Şimdi ben tarafıma verilen bilgiye itimat edip emeklilik tarihimi mi bekleyeyim yoksa yeniden bir dilekce yazıp görüş istemekte ısrar mı edeyim? Raporum yeni tarihli.

Hangi güzide kurummuş bu ?
Tabii en doğal hakkınız o, normalde SGK sağlık kurulunun rapuoru onaylaması ve kararı geçerli tabii. SGK ya gitseydi gelen cevapta muhtemelen....oranında raporunuz engel oranınız tespit edilmiş onaylanmış olup, ... yıl prim gününü tamamladığınız .... tarihte emekli olabilirsiniz diye cevap gelirdi. Tabii sizden bu durumda tekrar rapor istemezlerdi.

@u.uçar

Kurumum meb.Bugün tekrar görüstüm.Dilekçemin cevabını istiyorum dedim.Israr ettim.Bakalım ne olacak.

Bu arada rapor 15 gündür ortada yok.Gönderdik dediler.Kaybolmuş olmasından endişeliyim.

Bana gelen yeni bilgide raporumu Ankara'ya göndermediklerini gönderseler bile birşey ifade etmeyeceğini zira SGK'nın rapor ile emeklilik başvurularında raporun son 1 yılda alınmış olduğuna dikkat ettiğini aksi durumda yeni rapor istediğini söylediler.

Yani raporum sürekli ve 2018 yılında alınmış ben emekli olursam 2020 de tekrar rapor alacakmışım.

@OturanBoğa
Üstat bir de sizin fikrinizi alabilir miyim?

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik

Madde 13
4- "Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez."

Bu maddeye göre tekrar rapor istenemez.Hastanenin de vermemesi gerek.En azından özürlülük ölçütleriyle ilgili bir değisiklik olmadıkca yeniden rapor istenmesi dogru değil. En son değişiklik de 2013 de oldu.

@login

Raporda bir süre kısıtlaması yoksa raporu sgk onaylayacaktır. "Son 1 yılda alınmış olması" gibi bir şart yok. Ama önemli de değil bence. Günü gelince başvurmak daha iyidir.

Üst Alt