Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik gün hesaplaması..?

hasbinka

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bi konuda bilginize ihtiyacım var. Meslekte 21 Şubat 2015 günü 10 yılım doluyor. Emeklilik için gereken 3600 gün veya 10 yıldı sanırım. Emekliliğe esas günlerime baktığımda 21 şubatta 3650 gün olacak. Bu durumda 21 Şubattan 50 gün önceye cekilebilir mi emeklilik hakkım acaba? Yoksa yıl 360 gün olarak mı hesaplanıyor?

21 Şubat 2005 ilk işe başlama tarihiniz olarak hesapladım. Rapor oranınızı göremiyorum
İlk işe giriş tarihinde 18 yaşından gün almış olmak kaydı ile ve vergi indirim hakkı kazanmış olmak kaydı ile şu tabloya bakabilirsiniz..
http://www.engelliler.biz/bulent/2008_oncesi.PNG

Öğretmenim ben. yüzde 90 oranım. 2004 ten ssk vardı 29 gün onu da işlettim.

Toplam hizmet gününüz 5400 olduğunda erken Yaşlılık emekliliğinden yararşanabilirsiniz.

Eğer öğretmen olduğunuzda engelli değilken daha sonra engelli olmuşsanız, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız da varsa, bu durumda 10 yıl hizmet süresi ile Malulen emekli olabilirsiniz.

Üst Alt