Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hakkı için vergi indirimi alamıyorum. Emekli olamayacak mıyım?

31metin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkesi paylaşıma bekliyorum arkadaşlar...sayın officer merhaba.konularınızı sürekli okuyorum.lütfen benim durumumla ilgili sizdn bilgi almak istiyorum
4 yaşında trafik kazası geçirdim.yüz felçi ve sol kulak total sağ 13 db sol 120 işitme kaybım var.34 yaşındayım.engel raporu almadan önce bir şirkette normal ssk lı çalıştım 5 yıl ssk başlangıcı 1998.sonra 2006 06.06 tarihinde %40 iş kur tarafından rapor aldım.2007 yılında engelli pozisyonunda işe tekrar başladım halen engelli olarak şirkette çalışıyorum.şimdi emekliliğime az kaldı.ama sanıyorum bu gidişle olamıcaz galiba.2010 yılında iş yerinden yazı aldım vergi dairesine gittim.beni sevk yapmadı kendinizde hastaneye gidip alabilirsiniz dedi.ben hastaneye gittim raporumu 20 ye düşürdü.sağlık il müdürlüğüne gittim hakem hastanesine yolladı oda aynı 20 verdi.
1-şuan 3900 iş günüm var.emekli olamıcakmıyım.
2-vergi indirimi belesını ne zaman yürürlükten kaldırıcaklar.çok gergin ve sinirliyim,benim gibi binlerce kişi var.
3-davalıkmı nasıl bir sürece girmem gerekiyor kimi nereye şikayet edicem. herkese teşekkürler.iyi formlar.

31metin,
Vergi ind. hakkı almadan erken emeklilik imkansız
1-3900 gü prim olması size emeklilik hakkı getirmez vergi ind. hakkı almalısınız.
2-Yürürlükten kalkması imkansız gibi bir şey ..
3-Maliyeye elinizdeki eski raporun geçerli olduğunu bu rapor ile vergi ind. hakkı müracaatı yapacağınızı belirtin.

peki kabul ederlermi tekrar hastaneyemi sevk ederler
hakem hastanesi süreçlerindeki aşamaları geçtim sıkıntı olurmu.vergi dairesi beni sevkmi yapıcak hastaneye teşekkürler...

bu durumda dava açmanız gerekiyor, sizi adli tıbba sevkederler.sonuçta %40 ve üzeri çıkarsa yararlanabilirsiniz

öncelikle gunaydın diyorum biraz kendine gel ben 2009 dan beri uğraşıyorum onca hastalıklarımdan sonra daha bitmedi halla heyet raporuna giriyorum hepsi birbirinden farklı 2004 yılından beri emekli olamayan binlerce engelli sesiz sesdasız bekliyor gükten biri inip haledecek gibi sorunları sesiz çoğunluğu hükümet sevdi hak kaybına engelliler olarak kaybettik artık geri kazanımlar olmaz bir araştır kafayı sıyırırsın memura izin var özelde çalışana yok memura vergi indirimi yok özelde çalışana var yani ayrımcılık almış başını gidiyor vergi indirimi alman için dileceneksin hükümet bunu istiyor ben dilenmedim 2009 beri heyet raporları alıyorum bir tutursam olacak bu iş :) sağ kulak tamemen duymuyor solda hafif duymuyor epilepsi hastasıyım gözde problem var görme alanı testi kötü çıktı kanser amelyatı oldum 20 sene önce sol yüzümü hiz etmiyorum sinuzit duvarı kısmet alındı yani topluyorum 110 çıkıyor ama doktorlar dayak istiyor hepsi bu allah sana sabır versin

taktik bir piskoloğa git piskolojim bozuldu de :) % 10 almama lazım de sonra odyu testinde duymamazlıktan gel :)) kbbk doktorla görüş bu kadar
40 verirlerse ankara düşürse bile 1 ay içinde hemen mahkemeye baş vur avukat bul ozaman tasitklenir emekli oluşun hükümet bu duruma düşürdü hayırlı işler

hakanaca teşekkürler.ama ben hastaneye gitsem rapor için kayıt yaparlarmı zaten hakem hastanesinden geçtim raporumu düşürdüler %20 ye.ne dersiniz psikiyatri geçici vermezmi 1 yıl kontrollü diye.zaten yukarda bütün bilgileri sizinle paylaştım durumumla ilgili cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.teşekkürler

Engelli Emekliliği Çok Acil...

SİTEDEKİ madörötör arkadaşlardan lütfen yardım istiyorum.

ssk başlangıcım 1 ocak 1998dir.06.07.2006 yılında % 40 oranında rapor aldım. halen iş kura kayıtlıyım ve engelli pozisyonunda çalışıyorum. vergi indirimi alamadım. çopk sıkıntıdayım.
4000 iş günüm var.sene olarakta 1 yılım var. vergi indirimi için hastaneye tekrar gönderdiler raporum ye düşürdüler. itiraz ettim hakem hastanesine gittim orada verdi. tabi bu müracat tarihim 2010 kasım ayı.

şimdi vergi indirimi almadan emekli olamıyorum. yasa çıkıcak diyorlar ne yapmam gerekiyor. ALLAH RIZASI İÇİN BİLGİ VERİN.BEKLEYİMMİ?...

İLKER BEY anladım ama kanun çıkıcak diyorlar

Vergi indirimi almadan emekli olamazsınız.Şuan için yasa çıkması ile bir söylem duymadım. Beklemek ile zaman kaybedersiniz önerim tekrar vergi indirim hakkına müracaat ediniz.
Bu arada sizin rahatsızlığınız/hastalığınız nedir.

Üst Alt